ORDU'DA ÖLDÜRÜLEN 6 TERÖRİST ARASINDA ÖNEMLİ İSİM DE VAR

  Ordu’nun Mesudiye İlçesi ve Sivas Koyulhisar sınır hattındaki Kalınpınar Yaylası kırsalında dün gece yarısı, bir grup PKK’lı terörist ile bölgede arazi arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçlerinin ‘teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık veren 6 PKK’lı terörist ölü ele geçirildi.

Öldürülen PKK'lıların arasında grup lideri olduğu öğrenilen kod adı Çekdar olan Ali Fırat Yaşar da bulunuyor. Ordu’nun Mesudiye kırsal alanında 6 teröristi etkisiz hale getiren askerlere birliklerine geri dönüşte kurban kesilerek karşılandı. 

Bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri zırhlı araçlarla şafak vaktiyle çatışmanın olduğu araziye girdi. Ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinden 1 M 16 otomatik tüfek, 5 Kalaşnikof tüfek, çok sayıda şarjör ve mermi, yaşam malzemesi, örgütsel doküman ile sırt çantaları ele geçirildi. Çatışmada ölü ele geçen 6 PKK’lı teröristin Sivas Koyulhisar İlçesi üzerinden Ordu’nun Mesudiye İlçesi kırsalına geçiş yapmak istedikleri sırada güvenlik güçleri tarafından tesbit edildiği belirtildi.