YÖRESEL ÜRÜN PAZARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Gülyalı Belediye Başkanı  Belediye Başkanı  Ulaş Tepe, seçim döneminde sözünü verdiği projelerden birini daha hayata geçiriyor. İçerisinde hediyelik ürünler ve fındık satış alanlarının da yer alacağı Yöresel Ürün Pazarı görücüye çıktı. 

 FINDIK ÜRETEN ŞEHİRDE SATIŞ İÇİN YOL KENARINDA MEKÂN YOK

Dünya fındık ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan, Türkiye’nin en fazla fındık üretimine sahip şehri Ordu’da yol güzergâhı boyunca satış için mekân bulunmadığını ifade eden Başkan Tepe, “Tarımsal ihracatta ülkeye en fazla gelir sağlayan ürünümüz olan fındığımızı işlenmiş ürünlerle pazarlayarak daha fazla ekonomik gelir elde edebiliriz. Şehrimiz bu konuda çok büyük bir eksikliğe sahip. Örneğin, leblebisiyle ünlü Çorum’da yol güzergâhı boyunca onlarca leblebi satış mağazası var. Her gün binlerce araç durup alışveriş yapıyor. Ordu’da bu manada ürünümüzü pazarlayacağımız yol üstü mekânları yok. İlçemize kazandıracağımız bu alan önemli bir eksikliği giderecek. Ordu’nun genelinde bu tip satış alanlarını yaygınlaştırmalıyız” dedi. 

KONUM İTİBARIYLA CAZİBELİ BİR NOKTADAYIZ

Ordu Giresun Havalimanı’nın ilçe sınırlarında yer alması sebebiyle, Gülyalı’nın Ordu’nun dünyaya açılan kapısı olduğunun altını çizen Başkan Tepe, “Turizm şehri Ordu’da turistlere hitap eden bir pazar alanını ilçemize ve şehrimize kazandırıyoruz. Turnasuyu Mahallemizin Altınordu sınırında üniversiteye yakın, kavşağın yanında olması avantajıyla her iki yöne de (Trabzon-Samsun) hitap eden bir alanda çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz” dedi. 

PAZAR İÇERİSİNDE GÜLYALI’NIN KADINLARI ÜRÜNLERİNİ SATABİLECEK

Üreten bir kadın modelini ilçede hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Tepe, “Eski belediye hizmet binamızda Halk Eğitim Merkezimizin yürüttüğü kadınlarımıza yönelik kurslara yoğun ilgi gerçekleşti. Kadınlarımızın ürettikleri ürünlere Gülyalı Belediyesi olarak alım garantisi verdik. Kadınlarımızın üretmesi ve hanelerine ekonomik anlamda katkı sağlamaları için desteğimiz sürüyor. Yöresel Ürün Pazarı’nda yerleri hazır. Ürettikleri ürünleri turistlere pazarlayabilecekler” dedi. 

RUTİN BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİN DIŞINDA BİR PROJE

Belediyecilik hizmetlerinin rutini haline gelen yol ve çöp gibi konuların dışında bir vizyonla hareket ettiklerini söyleyen Başkan Tepe, “Belediyeye gelir getirecek işlere yönelmemiz gerekiyor. Hizmetin devamlılığı ve çeşitlenmesi için doğru yatırımlarla gelir elde edecek projelere imza atmamız gerekiyor. Burada 8 adet dükkâna sahip bir işletme alanını hizmete sokacağız. Hem istihdama katkı sağlayacak hem de belediyenin gelirini artıracak” dedi.