PAZAR GÜNÜ SAATLERE DİKKAT

Yaşam 30.10.2016 - 03:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2169+ kez okundu.
 

PAZAR GÜNÜ SAATLERE DİKKAT

Türkiye, bu yıl kış saati uygulamasına geçmeyecek. Ancak pazar günü AB ülkeleri saatleri bir saat geri alacak. Bu nedenle akıllı telefonunuzdaki otomatik saat uygulamasını kaldırmazsanız güne 1 saat erken uyanabilirsiniz.

Türkiye’nin de uyguladığı kış saati uygulaması geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kaldıldı. Böylece, 30 Ekim 2016 Pazar günü saatler geri alınmayacak. Avrupa Birliği ülkelerinde uygulama bu pazar günü başlıyor. Avrupa, pazar günü saatlerini 1 saat geri alacak.  Kış saati uygulaması akıllı telefonlarda otomatik olarak uygulanıyor. Bu nedenle cep telefonunuzda bir ayarlama yapmanız gerekiyor. Yapmanız gereken, Android ve iOS işletim sisteminde bulunan otomatik saat ayarını “otomatik”ten “manuel”e çevirerek, saatinizi 1 saat ileri almalısınız. OTOMATİK SAAT UYGULAMASI NASIL KALDIRILIR? iOS: Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "Genel" menüsünden "Tarih ve Saat" bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakarak, manuel olarak saatinizi 1 saat geri alın. Android: Telefonunuzun ayarlar bölümünden "Genel" e tıklayın. Daha sonra "Tarih ve saat" kısmına gelerek, işaretli olan "Otomatik tarih ve saat" alanını devre dışı bırakın. Saatinizi manuel olarak 1 saat geriye alın.
Türkiye, bu yıl kış saati uygulamasına geçmeyecek. Ancak pazar günü AB ülkeleri saatleri bir saat geri alacak. Bu nedenle akıllı telefonunuzdaki otomatik saat uygulamasını kaldırmazsanız güne 1 saat erken uyanabilirsiniz.

Türkiye’nin de uyguladığı kış saati uygulaması geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kaldıldı. Böylece, 30 Ekim 2016 Pazar günü saatler geri alınmayacak.

Avrupa Birliği ülkelerinde uygulama bu pazar günü başlıyor. Avrupa, pazar günü saatlerini 1 saat geri alacak. 

Kış saati uygulaması akıllı telefonlarda otomatik olarak uygulanıyor. Bu nedenle cep telefonunuzda bir ayarlama yapmanız gerekiyor.

Yapmanız gereken, Android ve iOS işletim sisteminde bulunan otomatik saat ayarını “otomatik”ten “manuel”e çevirerek, saatinizi 1 saat ileri almalısınız.

OTOMATİK SAAT UYGULAMASI NASIL KALDIRILIR?

iOS: Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "Genel" menüsünden "Tarih ve Saat" bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakarak, manuel olarak saatinizi 1 saat geri alın.

Android: Telefonunuzun ayarlar bölümünden "Genel" e tıklayın. Daha sonra "Tarih ve saat" kısmına gelerek, işaretli olan "Otomatik tarih ve saat" alanını devre dışı bırakın. Saatinizi manuel olarak 1 saat geriye alın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.