100. YIL GÖRKEMLİ KUTLANACAK

04.03.2020 - 14:21, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4009+ kez okundu.
 

100. YIL GÖRKEMLİ KUTLANACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilimizde yapılacak tören, kutlama programı ve etkinliklerin belirlenmesi amacıyla Vali Seddar Yavuz başkanlığında hazırlık toplantısı yapıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilimizde yapılacak tören, kutlama programı ve etkinliklerin belirlenmesi amacıyla Vali Seddar Yavuz başkanlığında hazırlık toplantısı yapıldı.  Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanısıra Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Erdal Gülderen, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akyurt, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Arslan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Ahmet Koçdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Birol Öztürk, ilgili kurum yöneticileri ile bazı STK temsilcileri katıldı.    Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Bu yıl, Yüce Meclisimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayacağız. Milli egemenliğimizin tecelli ettiği Meclisimizin açılışının 100. yılını, şanına yakışır bir şekilde ilimizde kutlamak istiyoruz. Bu hepimiz için bir görev ve sorumluluktur.  Zira, 100 yıl önceki hesapların, meydan okumaların yeniden gündeme taşındığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Aziz Vatanımızın her bir köşesinin tekrar kuşatıldığı, zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, özellikle 100 yıl öncesine dönüp, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu layıkıyla anmak, kutlamak, o günkü heyecanı, acıları tekrar hmek ve bir daha böyle kötü günleri hiçbir şekilde yaşamamak üzere bunun muhasebesini yapmak, sanıyorum 23 Nisanların en önemli özelliklerinden bir tanesi olması gerekir” diye konuştu. Ordu’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, milli egemenliğin ruhuna ve amacına uygun programlarla, etkinliklerle kutlamak üzere geniş katılımla bir toplantı düzenlediğini ifade eden Vali Seddar Yavuz, bu konuda herkesin fikir, düşünce ve katkılarını almak istediğini vurguladı. Vali Yavuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tören ve kutlama programı çerçevesinde ilki geçen yıl yapılan “23 Nisan Çocuk Şenliği”nin, zengin içerik ve etkinliklerle 2’ncisinin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.  Toplantıya katılan kurum yöneticileri, meslek ve STK temsilcileri de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilimizde yapılacak tören, kutlama programı ve etkinliklere ilişkin görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilimizde yapılacak tören, kutlama programı ve etkinliklerin belirlenmesi amacıyla Vali Seddar Yavuz başkanlığında hazırlık toplantısı yapıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilimizde yapılacak tören, kutlama programı ve etkinliklerin belirlenmesi amacıyla Vali Seddar Yavuz başkanlığında hazırlık toplantısı yapıldı. 

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanısıra Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Erdal Gülderen, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akyurt, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Arslan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Ahmet Koçdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Birol Öztürk, ilgili kurum yöneticileri ile bazı STK temsilcileri katıldı.   

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Bu yıl, Yüce Meclisimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayacağız. Milli egemenliğimizin tecelli ettiği Meclisimizin açılışının 100. yılını, şanına yakışır bir şekilde ilimizde kutlamak istiyoruz. Bu hepimiz için bir görev ve sorumluluktur.  Zira, 100 yıl önceki hesapların, meydan okumaların yeniden gündeme taşındığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Aziz Vatanımızın her bir köşesinin tekrar kuşatıldığı, zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, özellikle 100 yıl öncesine dönüp, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu layıkıyla anmak, kutlamak, o günkü heyecanı, acıları tekrar hmek ve bir daha böyle kötü günleri hiçbir şekilde yaşamamak üzere bunun muhasebesini yapmak, sanıyorum 23 Nisanların en önemli özelliklerinden bir tanesi olması gerekir” diye konuştu.

Ordu’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, milli egemenliğin ruhuna ve amacına uygun programlarla, etkinliklerle kutlamak üzere geniş katılımla bir toplantı düzenlediğini ifade eden Vali Seddar Yavuz, bu konuda herkesin fikir, düşünce ve katkılarını almak istediğini vurguladı.

Vali Yavuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tören ve kutlama programı çerçevesinde ilki geçen yıl yapılan “23 Nisan Çocuk Şenliği”nin, zengin içerik ve etkinliklerle 2’ncisinin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. 

Toplantıya katılan kurum yöneticileri, meslek ve STK temsilcileri de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilimizde yapılacak tören, kutlama programı ve etkinliklere ilişkin görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.