100. YILA ÖZEL PROGRAM

Gündem 05.04.2021 - 17:44, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3848+ kez okundu.
 

100. YILA ÖZEL PROGRAM

Ordu’nun il oluşunun 100. yıl dönümü, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Ordu’nun il oluşunun 100. yıl dönümü, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehir Bandosu tarafından, Altınordu İlçesinin Kirazlimanı, Taşbaşı, Akyazı ve Durugöl mahallerinde konserler verildi Akşam ise Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Ahmet Coşkun Çağlayan’ın sunumu ile Araştırmacı Yazar Naim Güney’in konuk olarak katıldığı bir program gerçekleşti. Kültür-Sanat Buluşmaları serisi "Renk Ahenk" programı kapsamında gerçekleşen ve Büyükşehir Belediyesinin twitter, instagram ile facebook hesaplarından ve yerel televizyonlardan canlı olarak yayınlanan etkinlikte, Ordu’nun il oluşunu hatırlatmak, toplumsal bilinç oluşmasına katkı sağlamak amacıyla tarihten günümüze bilgiler verildi. ORDU’NUN İL OLUŞU Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 4 Nisan 1921 tarihli oturumunda kabul edilen 69 sayılı "Ordu Müstakil Livasına Teşkiline Dair Kanun" ile merkezi Ordu olmak üzere Canik Sancağı'na bağlı olan Fatsa kazası da Ordu'ya bağlanmış ve müstakil Ordu Livası teşkil edildi. 1923 yılında "Sancak" adı "Vilayet" olarak değiştirilerek, bugünkü mülki taksimatta Ordu Vilayeti olarak yerini aldı.  
Ordu’nun il oluşunun 100. yıl dönümü, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Ordu’nun il oluşunun 100. yıl dönümü, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlandı.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehir Bandosu tarafından, Altınordu İlçesinin Kirazlimanı, Taşbaşı, Akyazı ve Durugöl mahallerinde konserler verildi
Akşam ise Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Ahmet Coşkun Çağlayan’ın sunumu ile Araştırmacı Yazar Naim Güney’in konuk olarak katıldığı bir program gerçekleşti.
Kültür-Sanat Buluşmaları serisi "Renk Ahenk" programı kapsamında gerçekleşen ve Büyükşehir Belediyesinin twitter, instagram ile facebook hesaplarından ve yerel televizyonlardan canlı olarak yayınlanan etkinlikte, Ordu’nun il oluşunu hatırlatmak, toplumsal bilinç oluşmasına katkı sağlamak amacıyla tarihten günümüze bilgiler verildi.
ORDU’NUN İL OLUŞU
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 4 Nisan 1921 tarihli oturumunda kabul edilen 69 sayılı "Ordu Müstakil Livasına Teşkiline Dair Kanun" ile merkezi Ordu olmak üzere Canik Sancağı'na bağlı olan Fatsa kazası da Ordu'ya bağlanmış ve müstakil Ordu Livası teşkil edildi.
1923 yılında "Sancak" adı "Vilayet" olarak değiştirilerek, bugünkü mülki taksimatta Ordu Vilayeti olarak yerini aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.