TEKNOKENT iLE iVME KAZANACAK

Gündem 24.03.2018 - 10:38, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3309+ kez okundu.
 

TEKNOKENT iLE iVME KAZANACAK

Ordu Üniversitesi, bünyesinde bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) biriminin yanı sıra dışarıdan destekli araştırma projeleri kapsamında TÜBİTAK, SAN-TEZ, DOKAP, AB Fonları, KEİK ve özel anlaşmalarla üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeye yönelik projeler üretmeye devam ediyor.

Ordu Üniversitesi, bünyesinde bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) biriminin yanı sıra dışarıdan destekli araştırma projeleri kapsamında TÜBİTAK, SAN-TEZ, DOKAP, AB Fonları, KEİK ve özel anlaşmalarla üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeye yönelik projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ordu-Giresun bölgesine kurulacak olan TEKNOKENT ile bölgenin gelişimine, yeni girişimcilerin, yeni firmaların ortaya çıkmasına ve mevcut firmaların da Ar-Ge tabanlı olarak büyümesine katkı sağlanarak üniversite-sanayi iş birliği daha etkin hale getirilecek. Girişimci, yenilikçi ve araştırmacı yapısıyla özgün fikriler ortaya koyan Üniversitemiz şehir ve üniversitenin ortak yararına projeler üretmek için kurulacak olan Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile teknolojik ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesine yönelik Ar-Ge çalışmalarını hızlandırarak bölgenin gelişimine, yeni girişimcilerin, yeni firmaların ortaya çıkmasına ve mevcut firmaların da büyümesine katkı sağlayacak. Geçtiğimiz yıl Giresun Üniversitesi iş birliği içerisinde gerçekleştirilen toplantı ile bölgenin her iki şehrindeki sanayi kuruluşlarına kolaylıkla hizmet verebileceği ilkesinden hareketle özellikle iki şehirde Üniversiteler aracılığıyla gerçekleştirilecek bu yapılanma ile güç birliği oluşturularak üniversite-sanayi iş birliğinin daha etkin hale geleceğine vurgu yapıldı. Ayrıca, ulusal ve uluslararası ölçekte rekabet edebilecek firmalar oluşumunun yanı sıra nitelikli eleman istihdamının da artacağı ve sonuç olarak hem bölge hem de Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlanacağı belirtildi. Bu bağlamda kurulduğu 2006 yılından beri hem fiziki hem de bilimsel anlamda hızlı bir gelişme gösteren Üniversitemiz, üniversite-sanayi işbirliği sürecinde bilginin teknolojiye dönüştürülmesi konusunda sanayiye daha büyük katkılar sağlamayı hedeflemektedir. Üniversitemiz, bölgenin simgesi haline gelmiş fındık üzerinde yapılan çalışmalara devam ederken yeni araştırma alanları ile bölgeye ve ülkeye daha fazla artı değer sağlayarak teknolojik ürünleri ve bunların geliştirilmesi yönünde çalışmalar yaparak ülke ekonomisine daha faydalı olmayı ilke edinmektedir. Buna bağlı olarak son 6 yıl içerisinde Üniversitemizde 4 Avrupa Birliği, 23 TÜBİTAK, 1 SAN-TEZ, 5 DOKAP, 2 ÇAY- KUR projeleri olmak üzere Üniversitemiz bünyesinde yapılan pek çok çalışma haricinde sanayi- üniversite işbirliği çerçevesinde çevremizdeki ve ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarıyla ortak çeşitli projeler gerçekleştirilmiş olup üniversite-sanayi iş birliğine yönelik projeler geliştirilmeye devam edilmektedir.   
Ordu Üniversitesi, bünyesinde bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) biriminin yanı sıra dışarıdan destekli araştırma projeleri kapsamında TÜBİTAK, SAN-TEZ, DOKAP, AB Fonları, KEİK ve özel anlaşmalarla üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeye yönelik projeler üretmeye devam ediyor.

Ordu Üniversitesi, bünyesinde bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) biriminin yanı sıra dışarıdan destekli araştırma projeleri kapsamında TÜBİTAK, SAN-TEZ, DOKAP, AB Fonları, KEİK ve özel anlaşmalarla üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeye yönelik projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ordu-Giresun bölgesine kurulacak olan TEKNOKENT ile bölgenin gelişimine, yeni girişimcilerin, yeni firmaların ortaya çıkmasına ve mevcut firmaların da Ar-Ge tabanlı olarak büyümesine katkı sağlanarak üniversite-sanayi iş birliği daha etkin hale getirilecek.

Girişimci, yenilikçi ve araştırmacı yapısıyla özgün fikriler ortaya koyan Üniversitemiz şehir ve üniversitenin ortak yararına projeler üretmek için kurulacak olan Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile teknolojik ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesine yönelik Ar-Ge çalışmalarını hızlandırarak bölgenin gelişimine, yeni girişimcilerin, yeni firmaların ortaya çıkmasına ve mevcut firmaların da büyümesine katkı sağlayacak.

Geçtiğimiz yıl Giresun Üniversitesi iş birliği içerisinde gerçekleştirilen toplantı ile bölgenin her iki şehrindeki sanayi kuruluşlarına kolaylıkla hizmet verebileceği ilkesinden hareketle özellikle iki şehirde Üniversiteler aracılığıyla gerçekleştirilecek bu yapılanma ile güç birliği oluşturularak üniversite-sanayi iş birliğinin daha etkin hale geleceğine vurgu yapıldı. Ayrıca, ulusal ve uluslararası ölçekte rekabet edebilecek firmalar oluşumunun yanı sıra nitelikli eleman istihdamının da artacağı ve sonuç olarak hem bölge hem de Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlanacağı belirtildi.

Bu bağlamda kurulduğu 2006 yılından beri hem fiziki hem de bilimsel anlamda hızlı bir gelişme gösteren Üniversitemiz, üniversite-sanayi işbirliği sürecinde bilginin teknolojiye dönüştürülmesi konusunda sanayiye daha büyük katkılar sağlamayı hedeflemektedir. Üniversitemiz, bölgenin simgesi haline gelmiş fındık üzerinde yapılan çalışmalara devam ederken yeni araştırma alanları ile bölgeye ve ülkeye daha fazla artı değer sağlayarak teknolojik ürünleri ve bunların geliştirilmesi yönünde çalışmalar yaparak ülke ekonomisine daha faydalı olmayı ilke edinmektedir.

Buna bağlı olarak son 6 yıl içerisinde Üniversitemizde 4 Avrupa Birliği, 23 TÜBİTAK, 1 SAN-TEZ, 5 DOKAP, 2 ÇAY- KUR projeleri olmak üzere Üniversitemiz bünyesinde yapılan pek çok çalışma haricinde sanayi- üniversite işbirliği çerçevesinde çevremizdeki ve ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarıyla ortak çeşitli projeler gerçekleştirilmiş olup üniversite-sanayi iş birliğine yönelik projeler geliştirilmeye devam edilmektedir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.