2015 ürünü fındık fiyatının serbest piyasada 12 liradan işlem gördü.

Ekonomi 18.08.2015 - 12:15, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3547+ kez okundu.
 

2015 ürünü fındık fiyatının serbest piyasada 12 liradan işlem gördü.

Yılın ilk fındıkları bugün pazara inerken, açılış fiyatı ise 12 lira olarak başladı.

Piyasada 2015 ürünü fındık tüccar ve manavlarda 12 liradan sezona başladı. Bugünden itibaren piyasa yeniden canlanmaya başladı. İlk fındıklar bugün pazara inerken, açılış fiyatı ise 12 lira olarak şekillendiği ifade ediliyor.Uzmanlar, 12 liralık fındık fiyatını suni gördüklerini, kısa sürede artış göstererek 15 lira seviyesine ulaşmasını beklediklerini ifade de bulunarak, bu yıl Türkiye sezona stoksuz giriyor. Yine tahmini rekolte de öyle söylendiği gibi 700 bin ton civarında değil, 500 bin ton civarında rekolte beklediklerini. Hem stoğun olmaması, hem de rekolte düşüklüğü nedeniyle piyasada çok ciddi fındık ihtiyacı doğacağını. Fiyat belki bugünlerde olmasa da önümüzdeki dönemde hızla artacağını. Fiyatın, ekim ayına doğru 15 liraya ulaşacağını tahmin ettiklerini ifade ediyorlar. Fındık üreticilerinden pazara az miktarda fındık indirmelerini isteyen uzmanlar ; Fındık ürününün yüzde 50'si ağustos, eylül ve ekim ayı ortasına kadar olan süreçte pazara inmekte. Fazla miktarda inen fındığın fiyatı da haliyle düşük olmakta. Üreticilerimize çağrımız, az miktarda pazara fındık indirmeleri yönünde. Yine kesinlikle emanete fındık vermesinler. Eğer pazara ihtiyaçları kadar fındık indirirlerse fiyat hızla yükselecektir. Bunda da kendileri karlı çıkacaklardır. Dediler ve fındık fiyatının seyrini üreticinin tavrının belirleyeceğini ifade ettiler.Üretici fındığını kesinlikle pazara indirmemeligeçen yıl yapılan yanlışın bu yıl da yapılmaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, Eğer bu yıl da aynı süreç yaşanırsa fiyat ister istemez aşağıya inecektir. Lütfen siz değerli üreticiler fındığınızı pazara erken indirerek emeğinizi ve kazancınızı ziyan etmeyin,uzmanların da belirttiği gibi biraz bekleyin fındık değerini bulunca pazara indirerek kazançlı çıkın..
Yılın ilk fındıkları bugün pazara inerken, açılış fiyatı ise 12 lira olarak başladı.

Piyasada 2015 ürünü fındık tüccar ve manavlarda 12 liradan sezona başladı. Bugünden itibaren piyasa yeniden canlanmaya başladı. İlk fındıklar bugün pazara inerken, açılış fiyatı ise 12 lira olarak şekillendiği ifade ediliyor.
Uzmanlar, 12 liralık fındık fiyatını suni gördüklerini, kısa sürede artış göstererek 15 lira seviyesine ulaşmasını beklediklerini ifade de bulunarak, bu yıl Türkiye sezona stoksuz giriyor. Yine tahmini rekolte de öyle söylendiği gibi 700 bin ton civarında değil, 500 bin ton civarında rekolte beklediklerini. Hem stoğun olmaması, hem de rekolte düşüklüğü nedeniyle piyasada çok ciddi fındık ihtiyacı doğacağını. Fiyat belki bugünlerde olmasa da önümüzdeki dönemde hızla artacağını. Fiyatın, ekim ayına doğru 15 liraya ulaşacağını tahmin ettiklerini ifade ediyorlar.
Fındık üreticilerinden pazara az miktarda fındık indirmelerini isteyen uzmanlar ; Fındık ürününün yüzde 50'si ağustos, eylül ve ekim ayı ortasına kadar olan süreçte pazara inmekte. Fazla miktarda inen fındığın fiyatı da haliyle düşük olmakta. Üreticilerimize çağrımız, az miktarda pazara fındık indirmeleri yönünde. Yine kesinlikle emanete fındık vermesinler. Eğer pazara ihtiyaçları kadar fındık indirirlerse fiyat hızla yükselecektir. Bunda da kendileri karlı çıkacaklardır. Dediler ve fındık fiyatının seyrini üreticinin tavrının belirleyeceğini ifade ettiler.
Üretici fındığını kesinlikle pazara indirmemeligeçen yıl yapılan yanlışın bu yıl da yapılmaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, Eğer bu yıl da aynı süreç yaşanırsa fiyat ister istemez aşağıya inecektir.
Lütfen siz değerli üreticiler fındığınızı pazara erken indirerek emeğinizi ve kazancınızı ziyan etmeyin,uzmanların da belirttiği gibi biraz bekleyin fındık değerini bulunca pazara indirerek kazançlı çıkın..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.