GELİN BİRLİK OLALIM

Gündem 12.04.2016 - 10:34, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4406+ kez okundu.
 

GELİN BİRLİK OLALIM

9-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu bir açıklama yaptı.

9-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu bir açıklama yaptı. Bu sene kutlu Doğum Haftası temasının “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdit, Gelin birlik Olalım” olarak belirlendiğini belirten Müftü Kolukısaoğlu açıklamasında şu görüşlere  yer verdi Diyanet İşleri Başkanlığı Kutlu Doğum haftası için her sene bir ana Tema belirlemektedir. Bu seneki Tema (Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet) Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerimin Ali İmran suresinin 31. Ayetinde şöyle buyuruyor: “Deki; Eğer Allah’ı seviyorsanız (Allah’ın Resulü olan) bana tabi olunuz ki Allah’ta sizi sevsin. Allah çok affedici, çok merhametlidir.” Haşır Suresinde de “Resulüm size ne getirirse alın, neyi yasaklarsa kaçının buyuruyor Rabbimiz.” Peygamberimiz (S.A.S) “Benim eğitimimi Allah verdi güzel verdi buyuruyor.” Demek ki Tevhidi Vahdeti bu konuda uygulamaları peygamberimizden öğrenmemiz gerekiyor. Tevhid: Birlik demektir. Vahdet demek ise; Birlik olmak, birlikte hareket etmek demektir. Yoksa her şeyi Aynı biçimde düşünmek, aynısını yapmak, tümüyle uyumlaşmak değildir. Müslümanların İslam davasını başarıya ulaştırabilmesi için birbirlerinin hatalarını değil, ama birbirlerini hatalarıyla kabul etmeyi başarmaları gerekir. Bu yol izlendikten sonra Vahdetin yolu açılmış olur. Herkesin Vahdet için ümmet birliğini teşkil eden ana yapı içinde bütünlüğü sağlayacak rolünü oynaması, üzerine düşeni yapması,  sorumluluğunu yerine getirmesi yeterlidir. Başka bir ifadeyle Müminler bir vücudun hücreleri veya azaları oldukları bilinciyle hareket etmeliler. Vahdet İle Tevhid yakından ilintilidir. Nasıl ki Müslümanların ana davası Tevhid ise, Tevhid davası yürütebilmek için gereken ana hal vahdettir. Vahdeti (birliği)  sağlayamayan Müslümanların Tevhid davasını sürdürmeleri mümkün olmaz. Nasıl ki Tevhid için Şirkten kaçmak lazımsa, Vahdet içinde TEFRİKADAN kaçmak lazımdır. Allahu Teâlâ: ”Hepiniz birden Allah’ın ipine sımsıkı sarılın; tefrikaya düşmeyin ”buyuruyor. Nasıl ki en büyük itikadı bozgunluk şirk ise, en büyük sosyolojik bozgunlukta TEFRİKADIR.  Tevhid “BİRLEMEK” manasına geliyor. Vahdet de “BİRLEŞMEK ”manasına gelir. Allah’ı birlemeden Tevhid iddiası geçerli olmaz. Tefrikayı Vahdete dönüştürmeden Tevhid davası olmaz. Baştan’da ifade edildiği gibi biz insanların “İSMET” sıfatı yok. Yani hata edebiliriz. Hatalarıyla insanları kabul etmek gerekir. Birbirimizi yanlışlarımızla sevmeliyiz. Hz. Peygamber Medine’ye hicret edince ilk işi VAHDET’i sağlamak olmuştur Tarikatlar (Kuran ve sünnete uygun) ve Mezheplerin hepsi İslam’ındır. Tarikatlar, mezhepler İslam’ın aslı değildir. İslam’ı anlama, yaşama yoludur. 2016 Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimizin (19 İlçede) hayırlara vesile olmasını dilerken Şirk ve Tefrikanın panzehiri olan Tevhid ve Vahdetin gerçekleşmesini Yüce Allahtan niyaz ederiz.
9-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu bir açıklama yaptı.

9-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu bir açıklama yaptı.

Bu sene kutlu Doğum Haftası temasının “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdit, Gelin birlik Olalım” olarak belirlendiğini belirten Müftü Kolukısaoğlu açıklamasında şu görüşlere  yer verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı Kutlu Doğum haftası için her sene bir ana Tema belirlemektedir. Bu seneki Tema (Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet)

Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerimin Ali İmran suresinin 31. Ayetinde şöyle buyuruyor: “Deki; Eğer Allah’ı seviyorsanız (Allah’ın Resulü olan) bana tabi olunuz ki Allah’ta sizi sevsin. Allah çok affedici, çok merhametlidir.”

Haşır Suresinde de “Resulüm size ne getirirse alın, neyi yasaklarsa kaçının buyuruyor Rabbimiz.”

Peygamberimiz (S.A.S) “Benim eğitimimi Allah verdi güzel verdi buyuruyor.”

Demek ki Tevhidi Vahdeti bu konuda uygulamaları peygamberimizden öğrenmemiz gerekiyor.

Tevhid: Birlik demektir.

Vahdet demek ise; Birlik olmak, birlikte hareket etmek demektir. Yoksa her şeyi Aynı biçimde düşünmek, aynısını yapmak, tümüyle uyumlaşmak değildir.

Müslümanların İslam davasını başarıya ulaştırabilmesi için birbirlerinin hatalarını değil, ama birbirlerini hatalarıyla kabul etmeyi başarmaları gerekir. Bu yol izlendikten sonra Vahdetin yolu açılmış olur. Herkesin Vahdet için ümmet birliğini teşkil eden ana yapı içinde bütünlüğü sağlayacak rolünü oynaması, üzerine düşeni yapması,  sorumluluğunu yerine getirmesi yeterlidir.

Başka bir ifadeyle Müminler bir vücudun hücreleri veya azaları oldukları bilinciyle hareket etmeliler.

Vahdet İle Tevhid yakından ilintilidir. Nasıl ki Müslümanların ana davası Tevhid ise, Tevhid davası yürütebilmek için gereken ana hal vahdettir. Vahdeti (birliği)  sağlayamayan Müslümanların Tevhid davasını sürdürmeleri mümkün olmaz. Nasıl ki Tevhid için Şirkten kaçmak lazımsa, Vahdet içinde TEFRİKADAN kaçmak lazımdır.

Allahu Teâlâ: ”Hepiniz birden Allah’ın ipine sımsıkı sarılın; tefrikaya düşmeyin ”buyuruyor.

Nasıl ki en büyük itikadı bozgunluk şirk ise, en büyük sosyolojik bozgunlukta TEFRİKADIR.

 Tevhid “BİRLEMEK” manasına geliyor.

Vahdet de “BİRLEŞMEK ”manasına gelir.

Allah’ı birlemeden Tevhid iddiası geçerli olmaz. Tefrikayı Vahdete dönüştürmeden Tevhid davası olmaz. Baştan’da ifade edildiği gibi biz insanların “İSMET” sıfatı yok. Yani hata edebiliriz. Hatalarıyla insanları kabul etmek gerekir. Birbirimizi yanlışlarımızla sevmeliyiz. Hz. Peygamber Medine’ye hicret edince ilk işi VAHDET’i sağlamak olmuştur Tarikatlar (Kuran ve sünnete uygun) ve Mezheplerin hepsi İslam’ındır. Tarikatlar, mezhepler İslam’ın aslı değildir. İslam’ı anlama, yaşama yoludur. 2016 Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimizin (19 İlçede) hayırlara vesile olmasını dilerken Şirk ve Tefrikanın panzehiri olan Tevhid ve Vahdetin gerçekleşmesini Yüce Allahtan niyaz ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.