ÇÖPLER AYRIŞTIRILIYOR, KAZANCA DÖNÜŞÜYOR

Yaşam 23.03.2017 - 22:04, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2940+ kez okundu.
 

ÇÖPLER AYRIŞTIRILIYOR, KAZANCA DÖNÜŞÜYOR

Ordu’da yıllardır çözüm bekleyen çöp sorununu uyguladığı teknolojik ve çevre dostu yöntemlerle ortadan kaldıran Ordu Büyükşehir Belediyesi, geride bırakılan üç yılda çöpten gelir eder hâle geldi.

KATI ATIK AYRIŞTIRMA VE GRUPLAMA TESİSİNİN İŞLETMESİ ÖZEL SEKTÖRE DEVREDİLDİ   Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde bulunan ve bir süre önce günümüz teknolojisine uygun olarak yenilenen Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisinin işletmesi, yapılan ihaleyle özel sektöre devredildi. Kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması amacıyla yapılan devir sayesinde Büyükşehir Belediyesi, tesisle ilgili işletme ve personel giderlerinden kurtulurken belirli bir gelir de elde edecek.   ÇÖPTEN GELİR ELDE EDİLECEK   Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisinin Türkiye’de örnek gösterilen tesislerden biri olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisimizi, yaptığımız yenileme çalışmalarının ardından, Türkiye’de örnek gösterilen tesislerden biri hâline getirdik. Altınordu, Gülyalı, Perşembe, Kabadüz ve Ulubey ilçelerimizde toplanan çöpleri ayrıştırdığımız tesisimizde yılda yaklaşık 100 bin ton çöp işliyoruz. Buraya gelen çöpleri ayrıştırarak tekrar ülke ekonomisine kazandırıyoruz. Elde ettiğimiz atıktan türetilmiş yakıtın tonunu 5 TL’ye Ünye Çimento’ya satmaya başlamıştık. Şimdi de tesisin işletmesini ihaleyle özel sektöre devrederek vatandaşlarımıza yapacağımız hizmetler için çöpten yeni bir gelir elde etmeye başladık” dedi.   İSTİHDAMA DESTEK   Başkan Yılmaz, personel sayısının ihtiyaçlar doğrultusunda artırıldığı tesiste şu anda yaklaşık 40 kişinin istihdam edildiğini söyleyerek, “Bundan sonra tesisimizin işletme, bakım ve personel giderleri tamamen yüklenici firma tarafından karşılanacak. Cebimizden bu konuda bir kuruş dahi çıkmayacağı gibi üzerine de para kazanmış olacağız. Şu anda yaklaşık 40 kişinin çalıştığı tesisimizde, önümüzdeki aylarda işlenecek çöp miktarında meydana gelecek artışa bağlı olarak personel istihdamında da bir artışa gidilecek” diye konuştu.   GÜNLÜK KONTROLLER YAPILIYOR   Tesisle ilgili kontrollerin aksatılmadan yapıldığını da ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Sözleşme gereği Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından tesisin kurallara uygun şekilde işletilmesiyle ilgili kontrolleri günlük olarak yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Ordu’da yıllardır çözüm bekleyen çöp sorununu uyguladığı teknolojik ve çevre dostu yöntemlerle ortadan kaldıran Ordu Büyükşehir Belediyesi, geride bırakılan üç yılda çöpten gelir eder hâle geldi.

KATI ATIK AYRIŞTIRMA VE GRUPLAMA TESİSİNİN İŞLETMESİ ÖZEL SEKTÖRE DEVREDİLDİ

 

Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde bulunan ve bir süre önce günümüz teknolojisine uygun olarak yenilenen Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisinin işletmesi, yapılan ihaleyle özel sektöre devredildi. Kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması amacıyla yapılan devir sayesinde Büyükşehir Belediyesi, tesisle ilgili işletme ve personel giderlerinden kurtulurken belirli bir gelir de elde edecek.

 

ÇÖPTEN GELİR ELDE EDİLECEK

 

Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisinin Türkiye’de örnek gösterilen tesislerden biri olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisimizi, yaptığımız yenileme çalışmalarının ardından, Türkiye’de örnek gösterilen tesislerden biri hâline getirdik. Altınordu, Gülyalı, Perşembe, Kabadüz ve Ulubey ilçelerimizde toplanan çöpleri ayrıştırdığımız tesisimizde yılda yaklaşık 100 bin ton çöp işliyoruz. Buraya gelen çöpleri ayrıştırarak tekrar ülke ekonomisine kazandırıyoruz. Elde ettiğimiz atıktan türetilmiş yakıtın tonunu 5 TL’ye Ünye Çimento’ya satmaya başlamıştık. Şimdi de tesisin işletmesini ihaleyle özel sektöre devrederek vatandaşlarımıza yapacağımız hizmetler için çöpten yeni bir gelir elde etmeye başladık” dedi.

 

İSTİHDAMA DESTEK

 

Başkan Yılmaz, personel sayısının ihtiyaçlar doğrultusunda artırıldığı tesiste şu anda yaklaşık 40 kişinin istihdam edildiğini söyleyerek, “Bundan sonra tesisimizin işletme, bakım ve personel giderleri tamamen yüklenici firma tarafından karşılanacak. Cebimizden bu konuda bir kuruş dahi çıkmayacağı gibi üzerine de para kazanmış olacağız. Şu anda yaklaşık 40 kişinin çalıştığı tesisimizde, önümüzdeki aylarda işlenecek çöp miktarında meydana gelecek artışa bağlı olarak personel istihdamında da bir artışa gidilecek” diye konuştu.

 

GÜNLÜK KONTROLLER YAPILIYOR

 

Tesisle ilgili kontrollerin aksatılmadan yapıldığını da ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Sözleşme gereği Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından tesisin kurallara uygun şekilde işletilmesiyle ilgili kontrolleri günlük olarak yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.