90 BİN DOLARLIK BÖCEK ORDU'DA DA BULUNDU

Yaşam 07.07.2015 - 11:37, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3321+ kez okundu.
 

90 BİN DOLARLIK BÖCEK ORDU'DA DA BULUNDU

Değeri 90 bin dolar olduğu iddia edilen Gergedan Böceği avı başladı. İlk olarak Bursa’da bulunan ve daha sonra birçok ilde rastlanan Gergedan Böceğine Ordu’da Tevfik Candan isimli şahıs, evine girerken rastladı.

İlk olarak Bursa’nın İznik İlçesi’nde bulunan ve haberlere konu olan Gergedan böceği Hakkari, Gölcük, Ankara, Erzurum, Amasya, Van, Bilecik, Karabük, Samsun ve Konya’da bulunan Gergedan böceği bu kez de Ordu’da ortaya çıktı. Ordu’nun Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesi’nde oturan Tevfik Candan, evin giriş kapsının önünde , Latince adı ‘Oryctes Nasicornis’ olan ’Gergedan Böceği’ buldu. Candan, kabuğunda bulunan keratin maddesi kimya sanayii, kozmetik sanayii ve ilaç sanayisinde kullanılan ve bu nedenle değerli olan böceği ne yapacağına karar veremedi. Candan, böceği koruma altına aldı. Gergedan böceğinin boynuzunun kilosunun 90 bin dolar olduğu yönündeki haberlerin doğru olmadığı kaydedildi. Uzmanlar Gergedan böceğinin Türkiye’nin her yerinde görülebileceğini söylerken 90 bin dolara satılıyor iddialarının da gerçeği yansıtmadığını vurguladılar.  Günümüzde medyatik olan bu böcek türünün kaçak avcılar tarafından toplanarak ticaretinin yapıldığına dikkati çeken Uzmanlar, "Diğer böcekler gibi doğal alanlarda yaşamını sürdüren gergedan böceği, Türkiye'nin her yerinde görülebilecek bir türdür. Şu anda gündemde olduğu için bu ve bunun gibi türlerin nesli her zaman tehdit altında. Varlıklarını sürdürebilmeleri için sadece toplanmalarının önlenmesi değil, aynı zamanda doğal yaşam alanlarının da korunması gerekir" ifadelerini kullandılar.
Değeri 90 bin dolar olduğu iddia edilen Gergedan Böceği avı başladı. İlk olarak Bursa’da bulunan ve daha sonra birçok ilde rastlanan Gergedan Böceğine Ordu’da Tevfik Candan isimli şahıs, evine girerken rastladı.

İlk olarak Bursa’nın İznik İlçesi’nde bulunan ve haberlere konu olan Gergedan böceği Hakkari, Gölcük, Ankara, Erzurum, Amasya, Van, Bilecik, Karabük, Samsun ve Konya’da bulunan Gergedan böceği bu kez de Ordu’da ortaya çıktı.

Ordu’nun Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesi’nde oturan Tevfik Candan, evin giriş kapsının önünde , Latince adı ‘Oryctes Nasicornis’ olan ’Gergedan Böceği’ buldu. Candan, kabuğunda bulunan keratin maddesi kimya sanayii, kozmetik sanayii ve ilaç sanayisinde kullanılan ve bu nedenle değerli olan böceği ne yapacağına karar veremedi. Candan, böceği koruma altına aldı.

Gergedan böceğinin boynuzunun kilosunun 90 bin dolar olduğu yönündeki haberlerin doğru olmadığı kaydedildi. Uzmanlar Gergedan böceğinin Türkiye’nin her yerinde görülebileceğini söylerken 90 bin dolara satılıyor iddialarının da gerçeği yansıtmadığını vurguladılar.

 Günümüzde medyatik olan bu böcek türünün kaçak avcılar tarafından toplanarak ticaretinin yapıldığına dikkati çeken Uzmanlar, "Diğer böcekler gibi doğal alanlarda yaşamını sürdüren gergedan böceği, Türkiye'nin her yerinde görülebilecek bir türdür. Şu anda gündemde olduğu için bu ve bunun gibi türlerin nesli her zaman tehdit altında. Varlıklarını sürdürebilmeleri için sadece toplanmalarının önlenmesi değil, aynı zamanda doğal yaşam alanlarının da korunması gerekir" ifadelerini kullandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.