ADIGÜZEL'DEN İLGİNÇ EYLEM

Siyaset 25.02.2021 - 23:39, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3900+ kez okundu.
 

ADIGÜZEL'DEN İLGİNÇ EYLEM

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Meclis’te ilginç bir eyleme imza attı.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Meclis’te ilginç bir eyleme imza attı. Adıgüzel, Sağlık Bakanı’na sorduğu ancak cevap alamadığı sorularını Meclis bahçesindeki ağaca astı. Sağlık Bakanlığına pandeminin başından beri 28 soru önergesi ile 128 soru sordum. Bu sorulardan 127 sine yanıt alamadım. Sadece pandemi ile olmayan SMA ile ilgili bir soruya da olumsuz yanıt verdi. Bu önergeleri resmi yollardan gönderdik görmedi.  Belki bu şekilde görür diye Meclisin bahçesinde genel kurul ve AKP grubunun önündeki bu ağaca asıyorum. Bu ağaç bir adak ağacı değil, önerge ağacı da değil. Arkamda gördüğünüz bina da yatır değil.  Türkiye Büyük Millet Meclisi. Sağlık Bakanı milletin vekilinin sorduğu sorulara cevap verecek.  Sayın Erdoğan da Sayın Kılıçdaroğlu'nun sorduğu sorulara cevap verecek.  Demokrasi bir hesap verme, denetleme sistemidir.  Biz görevimizi yapıyoruz. Bu soruları iş olsun diye sormuyoruz. Bilgiye, sahadan gelen değerli verilere dayalı. Modern demokrasilerde iktidarlar bu şekildeki önergelere bir fırsat gözüyle bakıp faydalanmaya çalışır.  İddia ediyorum. Sağlık Bakanı bu cevap vermediği 127 soruyu dikkate alsaydı şu anda pandemide çok daha iyi bir yerde olurduk. Bu kadar hastalıkla bu ülke boğuşmazdı. Bu önergeler de belki yüzlerce aşı kelimesi geçiyor. Aylardır uyarıyoruz, soruyoruz. Geldiğimiz nokta ne? işte ortada. Herhalde sorduğumuz sorular bakana zor geldi. Sağlık Bakanı ısmarlanmış çanak sorulara değil bizim sorularımıza yanıt verecek.  
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Meclis’te ilginç bir eyleme imza attı.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Meclis’te ilginç bir eyleme imza attı. Adıgüzel, Sağlık Bakanı’na sorduğu ancak cevap alamadığı sorularını Meclis bahçesindeki ağaca astı.
Sağlık Bakanlığına pandeminin başından beri 28 soru önergesi ile 128 soru sordum. Bu sorulardan 127 sine yanıt alamadım. Sadece pandemi ile olmayan SMA ile ilgili bir soruya da olumsuz yanıt verdi. Bu önergeleri resmi yollardan gönderdik görmedi.  Belki bu şekilde görür diye Meclisin bahçesinde genel kurul ve AKP grubunun önündeki bu ağaca asıyorum. Bu ağaç bir adak ağacı değil, önerge ağacı da değil. Arkamda gördüğünüz bina da yatır değil.  Türkiye Büyük Millet Meclisi. Sağlık Bakanı milletin vekilinin sorduğu sorulara cevap verecek.  Sayın Erdoğan da Sayın Kılıçdaroğlu'nun sorduğu sorulara cevap verecek.  Demokrasi bir hesap verme, denetleme sistemidir.  Biz görevimizi yapıyoruz. Bu soruları iş olsun diye sormuyoruz. Bilgiye, sahadan gelen değerli verilere dayalı. Modern demokrasilerde iktidarlar bu şekildeki önergelere bir fırsat gözüyle bakıp faydalanmaya çalışır.  İddia ediyorum. Sağlık Bakanı bu cevap vermediği 127 soruyu dikkate alsaydı şu anda pandemide çok daha iyi bir yerde olurduk. Bu kadar hastalıkla bu ülke boğuşmazdı. Bu önergeler de belki yüzlerce aşı kelimesi geçiyor. Aylardır uyarıyoruz, soruyoruz. Geldiğimiz nokta ne? işte ortada. Herhalde sorduğumuz sorular bakana zor geldi. Sağlık Bakanı ısmarlanmış çanak sorulara değil bizim sorularımıza yanıt verecek.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.