ADIGÜZEL FATSA'DA Kİ MADENİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Gündem 14.07.2020 - 15:28, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4101+ kez okundu.
 

ADIGÜZEL FATSA'DA Kİ MADENİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Fatsa’daki altın madeni için verdiği soru önergesi ile madenin çevreye verdiği zararları bir kez daha gündeme getirdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Fatsa’daki altın madeni için verdiği soru önergesi ile madenin çevreye verdiği zararları bir kez daha gündeme getirdi. Daha önce maden önünde konuşma yapan Adıgüzel’in demeçleri çok geniş kesimlerce takip edilmiş ve Ordu’daki altın madenlerinin etkileri üzerine ciddi bir kamuoyu tepkisi oluşmuştu. Adıgüzel, hem Çevre Bakanlığı’na hem de Enerji Bakanlığı’na verdiği önergelerde mevcut madenin bugüne kadarki çevre zararlarının yanında madenin olası genişleme çalışmalarını da sorguladı. Hatırlanacağı gibi Adıgüzel, geçtiğimiz ay tam da madenin genişlemek istediği bölgede çıkan orman yangınına da anında müdahale etmiş ve sabotaj ihtimali üzerinde durmuştu. Adıgüzel’in önergelerindeki sorular şu şekilde: ·  Söz konusu altın madeni ile ilgili benzeri bir çevresel etki çalışması Bakanlığınız tarafından yapılmış mıdır? · Yapılmadı ise bugüne kadar niçin yapılmamıştır? Yapıldı ise sonuçları nelerdir? · Sonuçları çevreye zehirli ağır metallerin yayıldığı yönünde ise madendeki faaliyetlerin derhal durdurulması yönünde bir hazırlığınız var mıdır? · Söz konusu altın madeninin civarda genişleme planı söz konusu mudur?  ...
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Fatsa’daki altın madeni için verdiği soru önergesi ile madenin çevreye verdiği zararları bir kez daha gündeme getirdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Fatsa’daki altın madeni için verdiği soru önergesi ile madenin çevreye verdiği zararları bir kez daha gündeme getirdi. Daha önce maden önünde konuşma yapan Adıgüzel’in demeçleri çok geniş kesimlerce takip edilmiş ve Ordu’daki altın madenlerinin etkileri üzerine ciddi bir kamuoyu tepkisi oluşmuştu. Adıgüzel, hem Çevre Bakanlığı’na hem de Enerji Bakanlığı’na verdiği önergelerde mevcut madenin bugüne kadarki çevre zararlarının yanında madenin olası genişleme çalışmalarını da sorguladı. Hatırlanacağı gibi Adıgüzel, geçtiğimiz ay tam da madenin genişlemek istediği bölgede çıkan orman yangınına da anında müdahale etmiş ve sabotaj ihtimali üzerinde durmuştu.
Adıgüzel’in önergelerindeki sorular şu şekilde:
·  Söz konusu altın madeni ile ilgili benzeri bir çevresel etki çalışması Bakanlığınız tarafından yapılmış mıdır?
· Yapılmadı ise bugüne kadar niçin yapılmamıştır? Yapıldı ise sonuçları nelerdir?
· Sonuçları çevreye zehirli ağır metallerin yayıldığı yönünde ise madendeki faaliyetlerin derhal durdurulması yönünde bir hazırlığınız var mıdır?
· Söz konusu altın madeninin civarda genişleme planı söz konusu mudur? 

...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.