AFET RİSK EKİBİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Gündem 20.11.2019 - 13:33, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3086+ kez okundu.
 

AFET RİSK EKİBİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı birimler ile ilçe belediyeleri arasındaki koordinasyonun ve iş birliğinin sağlanması amacıyla oluşturulan Afet Risk Yönetimi Ekibi Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı birimler ile ilçe belediyeleri arasındaki koordinasyonun ve iş birliğinin sağlanması amacıyla oluşturulan Afet Risk Yönetimi Ekibi Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Altınordu Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; ilgili daire başkanlıkları, OSKİ Genel Müdürlüğü; Altınordu, Perşembe ve Gülyalı Belediyesi temsilcileri katıldı. AFET DURUMLARINDA YAŞANABİLECEK RİSKLER MASAYA YATIRILDI İlçelerde meydana gelebilecek olası afet durumlarında yaşanabilecek risklerin, Büyükşehir Belediyesi birimleri ve ilçe belediye birimleri arasında çözüm odaklı koordinasyonun sağlanması konularının görüşüldüğü toplantıda: Afet öncesinde risklerin değerlendirilip kısa, orta ve uzun vadede yapılacak temizlik, bakım, onarım vb. işlerin ilgili birimlerle görüşülerek öncelik sırasına göre ivedilikle çözüme kavuşturulması konusunda rapor hazırlanması, Afet anında sağlıklı bilgi akışının sağlanması ve ekip, ekipmanların riskli bölgelere yönlendirilmesi konusunda bilgi akışının sağlanarak hızlı ve etkin müdahale edilmesi, Afet sonrasında ise ilgili birimlerle görüşülerek afet anında hasar gören yol, ev, araç vs. bilgilerinin raporlanarak gerekli yardımların yapılabilmesi değerlendirildi. OBB GENEL SEKRETERİ COŞKUN ALP: “KURULAN EKİBİN ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ” Genel Sekreter Coşkun Alp afet öncesi, ilgili tüm birimlerin koordinasyon içinde çalışması için bu tür toplantıların önemine vurgu yaparak, “İtfaiye Dairesi Başkanlığımız bünyesinde AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğümüz öncülüğünde oluşturulan bu ekipler sayesinde afet esnasında vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin en aza indirilmesi sağlanacak. Akabinde raporlama işlemleri ile afetzedelerimize gerekli maddi yardımların yapılabilmesi bakımından oluşturulan bu ekiplerin çalışmaları son derece önemlidir” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı birimler ile ilçe belediyeleri arasındaki koordinasyonun ve iş birliğinin sağlanması amacıyla oluşturulan Afet Risk Yönetimi Ekibi Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı birimler ile ilçe belediyeleri arasındaki koordinasyonun ve iş birliğinin sağlanması amacıyla oluşturulan Afet Risk Yönetimi Ekibi Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Altınordu Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; ilgili daire başkanlıkları, OSKİ Genel Müdürlüğü; Altınordu, Perşembe ve Gülyalı Belediyesi temsilcileri katıldı.

AFET DURUMLARINDA YAŞANABİLECEK RİSKLER MASAYA YATIRILDI

İlçelerde meydana gelebilecek olası afet durumlarında yaşanabilecek risklerin, Büyükşehir Belediyesi birimleri ve ilçe belediye birimleri arasında çözüm odaklı koordinasyonun sağlanması konularının görüşüldüğü toplantıda:

Afet öncesinde risklerin değerlendirilip kısa, orta ve uzun vadede yapılacak temizlik, bakım, onarım vb. işlerin ilgili birimlerle görüşülerek öncelik sırasına göre ivedilikle çözüme kavuşturulması konusunda rapor hazırlanması,

Afet anında sağlıklı bilgi akışının sağlanması ve ekip, ekipmanların riskli bölgelere yönlendirilmesi konusunda bilgi akışının sağlanarak hızlı ve etkin müdahale edilmesi,

Afet sonrasında ise ilgili birimlerle görüşülerek afet anında hasar gören yol, ev, araç vs. bilgilerinin raporlanarak gerekli yardımların yapılabilmesi değerlendirildi.

OBB GENEL SEKRETERİ COŞKUN ALP: “KURULAN EKİBİN ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

Genel Sekreter Coşkun Alp afet öncesi, ilgili tüm birimlerin koordinasyon içinde çalışması için bu tür toplantıların önemine vurgu yaparak, “İtfaiye Dairesi Başkanlığımız bünyesinde AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğümüz öncülüğünde oluşturulan bu ekipler sayesinde afet esnasında vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin en aza indirilmesi sağlanacak. Akabinde raporlama işlemleri ile afetzedelerimize gerekli maddi yardımların yapılabilmesi bakımından oluşturulan bu ekiplerin çalışmaları son derece önemlidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.