AKKUŞ’TA İÇME SUYU ARITMA TESİSİ REVİZE EDİLDİ

Sağlık 24.12.2016 - 13:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2411+ kez okundu.
 

AKKUŞ’TA İÇME SUYU ARITMA TESİSİ REVİZE EDİLDİ

Ordu ilinin dört bir köşesinde yatırım faaliyetlerini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş İlçesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde başlattığı revize çalışmalarını tamamladı.

26 YILLIK TESİSİN BAKIM VE ONARIMI YAPILDI   1990 yılından bu yana Akkuş ilçe merkezine hizmete veren ancak zamanla tahribata uğrayan içme suyu arıtma tesisinde çalışma başlatan OSKİ, tesiste bakım ve onarım çalışması yaptı.   TESİSİN GÜVENLİĞİ ARTIRILDI   Yapılan çalışmalar sonucunda tesisin uzaktan takibi ve kontrol edilebilmesi için kamera sistemi ve bu sistemin daha etkin kullanılabilmesi amacıyla da ham su girişi ile yavaş kum filtre havuzlarına projektör sistemleri kuruldu. Tesisin duvarları boyanırken sık sık arıza veren elektrik panoları da yenilendi.   SUYUN KALİTESİNİ ARTIRACAK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR   Tesis içindeki tadilat çalışmalarıyla birlikte suyun arıtımı için kullanılan yavaş kum filtre havuzlarının duvarları ve dengeleme hazneleri izole edilerek sızma sonucu meydana gelen su kayıplarının önüne geçildi. Arıtımı yapılan içme suyunda ürün kalitesinin daha da artırılması amaçlanarak, yavaş kum filtre havuzlarında özelliğini yitirmiş mevcut eski kumlar, kaldırılarak yerine özel kumlar koyuldu. Tesiste yavaş kum filtre havuz çıkışı dengeleme haznelerini yenileme çalışmalarına ise devam ediliyor.
Ordu ilinin dört bir köşesinde yatırım faaliyetlerini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş İlçesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde başlattığı revize çalışmalarını tamamladı.
26 YILLIK TESİSİN BAKIM VE ONARIMI YAPILDI
 
1990 yılından bu yana Akkuş ilçe merkezine hizmete veren ancak zamanla tahribata uğrayan içme suyu arıtma tesisinde çalışma başlatan OSKİ, tesiste bakım ve onarım çalışması yaptı.
 
TESİSİN GÜVENLİĞİ ARTIRILDI
 
Yapılan çalışmalar sonucunda tesisin uzaktan takibi ve kontrol edilebilmesi için kamera sistemi ve bu sistemin daha etkin kullanılabilmesi amacıyla da ham su girişi ile yavaş kum filtre havuzlarına projektör sistemleri kuruldu. Tesisin duvarları boyanırken sık sık arıza veren elektrik panoları da yenilendi.
 
SUYUN KALİTESİNİ ARTIRACAK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
 
Tesis içindeki tadilat çalışmalarıyla birlikte suyun arıtımı için kullanılan yavaş kum filtre havuzlarının duvarları ve dengeleme hazneleri izole edilerek sızma sonucu meydana gelen su kayıplarının önüne geçildi. Arıtımı yapılan içme suyunda ürün kalitesinin daha da artırılması amaçlanarak, yavaş kum filtre havuzlarında özelliğini yitirmiş mevcut eski kumlar, kaldırılarak yerine özel kumlar koyuldu. Tesiste yavaş kum filtre havuz çıkışı dengeleme haznelerini yenileme çalışmalarına ise devam ediliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.