ALTINORDU KAYMAKAMLIĞINDAN AÇIKLAMA

Gündem 15.10.2019 - 16:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2869+ kez okundu.
 

ALTINORDU KAYMAKAMLIĞINDAN AÇIKLAMA

Altınordu Kaymakamlığı yaptığı açıklamasında İHA muhabirinin devlet yetkililerinden hiçbir bilgi almadan tek taraflı haber yaptığını açıkladı.

Altınordu Kaymakamlığı yaptığı açıklamasında İHA muhabirinin devlet yetkililerinden hiçbir bilgi almadan tek taraflı haber yaptığını açıkladı. “2 çocuk annesi kadının feryadı” başlığı ile İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından hazırlanan ve servis edilen haber, basın-yayın kuruluşlarında yer almıştır.  Bahse konu haberler ve paylaşımlar üzerine Kaymakamlığımızca gerekli inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda;   Songül BAYKAL’ın resmiyette eşinden boşandığı, fakat eşiyle beraber yaşadığı, eşi Hakan AKDEMİR’in adi suçtan dolayı bir süre cezaevinde yattığı, şu an hurda toplama işi yaptığı, anlaşılmıştır.   Habere konu olan Songül BAYKAL, hanede öğrenci olan 2 çocuğu ile birlikte ikamet ettiklerini, çocuklarının birisinin ortaokul 8. sınıf, diğerinin ilkokul 3. sınıf öğrencisi olduğunu, evin eşyalı olarak kiralandığını, 1 yıllık kirasının eşi Hakan AKDEMİR tarafından ödendiğini, ifade etmiştir.   Söz konusu ailenin ihtiyaçları için Altınordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2014 yılından bu yana ayni ve nakdi yardımlar yapılmaktadır. Aileye, Vakıf tarafından bugüne kadar 10.500 TL nakdi yardım yapılmıştır. Aileye, en son olarak 2019 yılı Eylül ayı içerisinde 950 TL eğitim yardımı yapılmıştır.  Ayrıca, Altınordu Sosyal Hizmet Merkezimizce de aileye 2014 yılından bu yana toplam 21.995 TL sosyal ekonomik destek sağlanmıştır. Öte yandan, aileye yakacak (kömür), gıda paketi gibi ayni yardımlar da yapılmıştır.  Yapılan yardımlardan da anlaşılacağı üzere Devletimizin ilgili kurumlarınca aileye gerekli nakdi ve ayni yardımlar yapılarak, aileye destek olunmaktadır. Haberde bahsedildiği gibi Songül BAYKAL ve çocuklarının yaşadığı sorunları kimsenin fark etmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Haberi hazırlayan İHA Muhabiri, Devlet yetkililerinden hiçbir suretle konuyla alakalı bilgi almadan tek taraflı olarak haberi hazırlamış ve servis etmiştir. Bu durum da kamuoyunda Devletimizin kurumları hakkında yanlış algı ve anlaşılmalara sebep olmuştur.  Altınordu Kaymakamlığımız, ilçemiz sınırları içinde yaşayan ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan tüm vatandaşlarımızla yakından ilgilenmekte ve gerekli yardımları yapmaktadır.   Basın-yayın kuruluşlarımız vasıtasıyla kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.     
Altınordu Kaymakamlığı yaptığı açıklamasında İHA muhabirinin devlet yetkililerinden hiçbir bilgi almadan tek taraflı haber yaptığını açıkladı.

Altınordu Kaymakamlığı yaptığı açıklamasında İHA muhabirinin devlet yetkililerinden hiçbir bilgi almadan tek taraflı haber yaptığını açıkladı.
“2 çocuk annesi kadının feryadı” başlığı ile İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından hazırlanan ve servis edilen haber, basın-yayın kuruluşlarında yer almıştır. 
Bahse konu haberler ve paylaşımlar üzerine Kaymakamlığımızca gerekli inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda; 
 Songül BAYKAL’ın resmiyette eşinden boşandığı, fakat eşiyle beraber yaşadığı, eşi Hakan AKDEMİR’in adi suçtan dolayı bir süre cezaevinde yattığı, şu an hurda toplama işi yaptığı, anlaşılmıştır. 
 Habere konu olan Songül BAYKAL, hanede öğrenci olan 2 çocuğu ile birlikte ikamet ettiklerini, çocuklarının birisinin ortaokul 8. sınıf, diğerinin ilkokul 3. sınıf öğrencisi olduğunu, evin eşyalı olarak kiralandığını, 1 yıllık kirasının eşi Hakan AKDEMİR tarafından ödendiğini, ifade etmiştir. 
 Söz konusu ailenin ihtiyaçları için Altınordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2014 yılından bu yana ayni ve nakdi yardımlar yapılmaktadır. Aileye, Vakıf tarafından bugüne kadar 10.500 TL nakdi yardım yapılmıştır. Aileye, en son olarak 2019 yılı Eylül ayı içerisinde 950 TL eğitim yardımı yapılmıştır. 
Ayrıca, Altınordu Sosyal Hizmet Merkezimizce de aileye 2014 yılından bu yana toplam 21.995 TL sosyal ekonomik destek sağlanmıştır.
Öte yandan, aileye yakacak (kömür), gıda paketi gibi ayni yardımlar da yapılmıştır. 
Yapılan yardımlardan da anlaşılacağı üzere Devletimizin ilgili kurumlarınca aileye gerekli nakdi ve ayni yardımlar yapılarak, aileye destek olunmaktadır. Haberde bahsedildiği gibi Songül BAYKAL ve çocuklarının yaşadığı sorunları kimsenin fark etmemesi gibi bir durum söz konusu değildir.
Haberi hazırlayan İHA Muhabiri, Devlet yetkililerinden hiçbir suretle konuyla alakalı bilgi almadan tek taraflı olarak haberi hazırlamış ve servis etmiştir. Bu durum da kamuoyunda Devletimizin kurumları hakkında yanlış algı ve anlaşılmalara sebep olmuştur.
 Altınordu Kaymakamlığımız, ilçemiz sınırları içinde yaşayan ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan tüm vatandaşlarımızla yakından ilgilenmekte ve gerekli yardımları yapmaktadır.  
Basın-yayın kuruluşlarımız vasıtasıyla kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.   
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.