ALTINORDU’NUN TARİHİ SOKAKLARI YENİLENEN YÜZÜYLE VİTRİNE ÇIKIYOR

Gündem 08.06.2022 - 07:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3898+ kez okundu.
 

ALTINORDU’NUN TARİHİ SOKAKLARI YENİLENEN YÜZÜYLE VİTRİNE ÇIKIYOR

Altınordu Belediyesinin özellikle tarihi mahallelere şehrin tarihiyle dokusuyla, siluetiyle, mekânın ruhuyla uyumlu estetik dokunuşları devam ediyor.

Altınordu Belediyesinin özellikle tarihi mahallelere şehrin tarihiyle dokusuyla, siluetiyle, mekânın ruhuyla uyumlu estetik dokunuşları devam ediyor. Tarihi sokaklarında dekoratif doğal begonit taşlarla yapılan yenileme çalışmaları şehre hem estetik hem de görsel bir zenginlik kazandırıyor. Örnek sokak yenileme çalışmaları Aziziye mahallesinde tüm hızıyla sürüyor. Altınordu için “Vizyonu Dünya Kenti” hedefini ortaya koyan Başkan Aşkın Tören, bir yandan şehrin on yıllara sâri alt ve üst yapı sorunlarını bir bir çözüme kavuştururken öte yandan tarihiyle doğal yapısıyla ve taşıdığı kültürel mirasıyla şehrin hafızası konumunda olan tarihi mahalleleri de yeniden Altınordu’nun vitrini yapacak estetik çalışmalara imza atıyor. TARİHİ MAHALLELERDE YAŞANAN ESTETİK VE MODERN DEĞİŞİM GÖZ KAMAŞTIRIYOR Zaferimilli Mahallesi Uğurveren sokak ile başlayan ve aynı mahallenin Dr. İsmail Engin caddesi ve Polat sokağının da yepyeni bir çehreye kavuştuğu, Şahincili Mahallesi 498 ve 499 sokaklar ile Kirazlimanı Oluk sokak ve 118 sokaklarda da yapılan estetik ve modern çalışma Aziziye ve Saray Mahallelerinde devam ediyor. Aziziye Mahallesi’nde; Saray, Zaferimilli, Taşbaşı, Kirazlimanı ve Güzelyalı mahallelerini birbirine bağlayan Gazi Sokak’ta 540 metre yol güzergahında 700 metre yağmur suyu hattı yapımını tamamlayan Altınordu Belediyesi üst yapı çalışmalarına başladı. Güzergahta dört bin metrekarelik alan dekoratif doğal begonit taş ile döşenerek yepyeni bir çehreye kavuşturulacak. Begonit kesitli kaldırımlar ise sokağa ayrı bir görsel zenginlik katacak. BAŞKAN TÖREN, MODERN VE AYNI ZAMANDA KİMLİKLİ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ Aziziye mahallemizden başlayarak Saray, Zaferimilli, Taşbaşı, Kirazlimanı ve Güzelyalı mahallemizi ve nihayet sahile bağlanan önemli bir güzergâh Gazi Sokağı da ilk defa altyapı ile buluşturarak vatandaşlarımızı, yıllardır deforme olmuş ömrünü tamamlamış yollardan modern estetik güvenli ve altyapısı güçlü yollara kavuşturduk. Altyapı çalışmalarımızın ardından dekoratif doğal begonit taş ile sokağımız estetik bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca yine kaldırımlarımız da begonit kesitli olacak. Yaptığımız çalışmalarla kimlikli ve kent estetiğini yansıtan bir marka şehir için gayret gösteriyoruz. Yaşanabilir, çevre dostu ve aynı zamanda modern bir şehir altyapısı inşa ediyoruz. Şehrimizin marka değerini artıracak var olan güzelliğini öne çıkaracak çalışmalarımız devam edecek. Sırada Selimiye Mahallemiz var. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun. 
Altınordu Belediyesinin özellikle tarihi mahallelere şehrin tarihiyle dokusuyla, siluetiyle, mekânın ruhuyla uyumlu estetik dokunuşları devam ediyor.

Altınordu Belediyesinin özellikle tarihi mahallelere şehrin tarihiyle dokusuyla, siluetiyle, mekânın ruhuyla uyumlu estetik dokunuşları devam ediyor. Tarihi sokaklarında dekoratif doğal begonit taşlarla yapılan yenileme çalışmaları şehre hem estetik hem de görsel bir zenginlik kazandırıyor. Örnek sokak yenileme çalışmaları Aziziye mahallesinde tüm hızıyla sürüyor.

Altınordu için “Vizyonu Dünya Kenti” hedefini ortaya koyan Başkan Aşkın Tören, bir yandan şehrin on yıllara sâri alt ve üst yapı sorunlarını bir bir çözüme kavuştururken öte yandan tarihiyle doğal yapısıyla ve taşıdığı kültürel mirasıyla şehrin hafızası konumunda olan tarihi mahalleleri de yeniden Altınordu’nun vitrini yapacak estetik çalışmalara imza atıyor.

TARİHİ MAHALLELERDE YAŞANAN ESTETİK VE MODERN DEĞİŞİM GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Zaferimilli Mahallesi Uğurveren sokak ile başlayan ve aynı mahallenin Dr. İsmail Engin caddesi ve Polat sokağının da yepyeni bir çehreye kavuştuğu, Şahincili Mahallesi 498 ve 499 sokaklar ile Kirazlimanı Oluk sokak ve 118 sokaklarda da yapılan estetik ve modern çalışma Aziziye ve Saray Mahallelerinde devam ediyor.

Aziziye Mahallesi’nde; Saray, Zaferimilli, Taşbaşı, Kirazlimanı ve Güzelyalı mahallelerini birbirine bağlayan Gazi Sokak’ta 540 metre yol güzergahında 700 metre yağmur suyu hattı yapımını tamamlayan Altınordu Belediyesi üst yapı çalışmalarına başladı. Güzergahta dört bin metrekarelik alan dekoratif doğal begonit taş ile döşenerek yepyeni bir çehreye kavuşturulacak. Begonit kesitli kaldırımlar ise sokağa ayrı bir görsel zenginlik katacak.

BAŞKAN TÖREN, MODERN VE AYNI ZAMANDA KİMLİKLİ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Aziziye mahallemizden başlayarak Saray, Zaferimilli, Taşbaşı, Kirazlimanı ve Güzelyalı mahallemizi ve nihayet sahile bağlanan önemli bir güzergâh Gazi Sokağı da ilk defa altyapı ile buluşturarak vatandaşlarımızı, yıllardır deforme olmuş ömrünü tamamlamış yollardan modern estetik güvenli ve altyapısı güçlü yollara kavuşturduk.

Altyapı çalışmalarımızın ardından dekoratif doğal begonit taş ile sokağımız estetik bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca yine kaldırımlarımız da begonit kesitli olacak. Yaptığımız çalışmalarla kimlikli ve kent estetiğini yansıtan bir marka şehir için gayret gösteriyoruz. Yaşanabilir, çevre dostu ve aynı zamanda modern bir şehir altyapısı inşa ediyoruz. Şehrimizin marka değerini artıracak var olan güzelliğini öne çıkaracak çalışmalarımız devam edecek. Sırada Selimiye Mahallemiz var. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.