ALTERNATİF YOLDA ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Gündem 01.11.2019 - 16:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3026+ kez okundu.
 

ALTERNATİF YOLDA ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Alternatif güzergâhlarla şehir trafiğine nefes aldıran yol yatırımlarını hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı’nda oluşan trafik yükünü azaltmak için oluşturulan Şehit Birol Yıldırım Caddesi’nde çalışmalarını hızlandırdı.

Yeni otogar mevkiinden başlayan, çevre yolu ile Karapınar Mahallesi’ni birbirine bağlayan yolun şehir içi trafiğini rahatlatması planlanıyor.   “TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAK” 300 metre uzunluğundaki duvarlarla koruma altına alınan yolda asfaltlama çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ulaşım Dairesi ekiplerimiz tarafından 2018 yılında başlanan ve 1010 No’lu Sokak olarak bilinen Şehit Birol Yıldırım Caddesi’nde alt temel, sanat yapıları, elektrik, su, doğal gaz, Telekom, kanalizasyon çalışmaları tamamlanırken; yağmur suyu imalatı ve altyapı kuruluşlarının eksik kalan çalışmaları devam ediyor. Kısa süre içerisinde asfaltlama çalışmasına başlayacağımız yolu yıl sonuna kadar vatandaşlarımızın hizmetine sunarak çevre yolunun Karşıyaka Mahallesi’nde meydana getirdiği trafik yükünü ortadan kaldırmış olacağız” dedi. 2 KM UZUNLUĞA SAHİP DUBLE YOL Duble olarak projelendirilen 16 metre genişliğinde ve 2 km uzunluğundaki yol tamamlandığında, 1,5 metre genişliğe sahip kaldırımlarla hizmet verecek. Yol sayesinde Ordu çevre yolunu kullanan ağır tonajlı araçlar ve tırlar Karşıyaka Mahallesi’nde yerleşimin yoğun olduğu Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı’nı kullanmayacak ve trafik yükü şehrin dışına verilmiş olacak.
Alternatif güzergâhlarla şehir trafiğine nefes aldıran yol yatırımlarını hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı’nda oluşan trafik yükünü azaltmak için oluşturulan Şehit Birol Yıldırım Caddesi’nde çalışmalarını hızlandırdı.

Yeni otogar mevkiinden başlayan, çevre yolu ile Karapınar Mahallesi’ni birbirine bağlayan yolun şehir içi trafiğini rahatlatması planlanıyor.

 

“TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAK”

300 metre uzunluğundaki duvarlarla koruma altına alınan yolda asfaltlama çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ulaşım Dairesi ekiplerimiz tarafından 2018 yılında başlanan ve 1010 No’lu Sokak olarak bilinen Şehit Birol Yıldırım Caddesi’nde alt temel, sanat yapıları, elektrik, su, doğal gaz, Telekom, kanalizasyon çalışmaları tamamlanırken; yağmur suyu imalatı ve altyapı kuruluşlarının eksik kalan çalışmaları devam ediyor. Kısa süre içerisinde asfaltlama çalışmasına başlayacağımız yolu yıl sonuna kadar vatandaşlarımızın hizmetine sunarak çevre yolunun Karşıyaka Mahallesi’nde meydana getirdiği trafik yükünü ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

2 KM UZUNLUĞA SAHİP DUBLE YOL

Duble olarak projelendirilen 16 metre genişliğinde ve 2 km uzunluğundaki yol tamamlandığında, 1,5 metre genişliğe sahip kaldırımlarla hizmet verecek. Yol sayesinde Ordu çevre yolunu kullanan ağır tonajlı araçlar ve tırlar Karşıyaka Mahallesi’nde yerleşimin yoğun olduğu Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı’nı kullanmayacak ve trafik yükü şehrin dışına verilmiş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.