ALTINORDU KARDEŞ ŞEHİRDE

Kültür 03.09.2016 - 02:00, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3791+ kez okundu.
 

ALTINORDU KARDEŞ ŞEHİRDE

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan heyetle kardeş şehir projesi kapsamında görüş ve incelemelerde bulunmak üzere Almanya'nın Recklinghausen şehrine gitti.

Temaslar kapsamında ilk olarak Recklinghausen Belediye Başkanı Cristoph Tesche ile bir araya gelen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, meslektaşından bilgiler aldı. Karşılıklı tecrübe paylaşımda bulunulan istişare toplantısında kardeş şehir projesi de masaya yatırıldı. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Recklinghausen Belediyesi ile 2 yıldır sürdürdüğümüz kardeş şehir projesi ile iki ülkenin iki güzel belediyesinin birbirlerini daha yakından tanıması amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsam da ekip olarak Altınordu Belediyemizde grubu bulunan 3 partimizden de temsilcimiz ile buradayız. Onların da elde ettiği izlenimleri inşallah ilçemizi için kullanacağız. Bu kapsam da Pazar günü sona erecek çalışmalarımız süresince bizlere eşlik edecek olan Belediye Başkan ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Her zaman hedeflerinin Türkiye ile bağları sağlam temeller üzerine kurmak olduğunu kaydeden Cristoph Tesche,"Kardeş şehir projemiz olan Altınordu Belediyesi’nden gelen bu heyetin kardeşlik projemize ne kadar büyük önem verdiğinin bir göstergesidir. Yakın zamanda Belediyemizin öncülüğünde düzenlenen futbol turnuvasına yine Altınordu Belediyemizden gelen futbolcu kardeşlerimiz oldu. Önümüzdeki günlerde Reclighausen Belediyemizin öncülüğünde bir çalışma grubu Altınordu ilçesine ziyaret gerçekleştirecekler. Bunların haricinde yine engelli vatandaşlarımızı iki kardeş şehrimize geliş –gidişlerini sağlamak istiyoruz. Bu konuda da Başkanımız ile hem fikiriz" diye konuştu. Tesce, Altınordu ziyaretinde gösterdikleri misafirperverliği Almanya’ya döndükten sonra Alman vatandaşlara övgüyle anlattığını da sözlerine ekledi.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan heyetle kardeş şehir projesi kapsamında görüş ve incelemelerde bulunmak üzere Almanya'nın Recklinghausen şehrine gitti.

Temaslar kapsamında ilk olarak Recklinghausen Belediye Başkanı Cristoph Tesche ile bir araya gelen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, meslektaşından bilgiler aldı.

Karşılıklı tecrübe paylaşımda bulunulan istişare toplantısında kardeş şehir projesi de masaya yatırıldı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Recklinghausen Belediyesi ile 2 yıldır sürdürdüğümüz kardeş şehir projesi ile iki ülkenin iki güzel belediyesinin birbirlerini daha yakından tanıması amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsam da ekip olarak Altınordu Belediyemizde grubu bulunan 3 partimizden de temsilcimiz ile buradayız. Onların da elde ettiği izlenimleri inşallah ilçemizi için kullanacağız. Bu kapsam da Pazar günü sona erecek çalışmalarımız süresince bizlere eşlik edecek olan Belediye Başkan ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Her zaman hedeflerinin Türkiye ile bağları sağlam temeller üzerine kurmak olduğunu kaydeden Cristoph Tesche,"Kardeş şehir projemiz olan Altınordu Belediyesi’nden gelen bu heyetin kardeşlik projemize ne kadar büyük önem verdiğinin bir göstergesidir. Yakın zamanda Belediyemizin öncülüğünde düzenlenen futbol turnuvasına yine Altınordu Belediyemizden gelen futbolcu kardeşlerimiz oldu. Önümüzdeki günlerde Reclighausen Belediyemizin öncülüğünde bir çalışma grubu Altınordu ilçesine ziyaret gerçekleştirecekler. Bunların haricinde yine engelli vatandaşlarımızı iki kardeş şehrimize geliş –gidişlerini sağlamak istiyoruz. Bu konuda da Başkanımız ile hem fikiriz" diye konuştu.

Tesce, Altınordu ziyaretinde gösterdikleri misafirperverliği Almanya’ya döndükten sonra Alman vatandaşlara övgüyle anlattığını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.