ALTINORDU ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERE GÜBRELEME EĞİTİMİ

Yaşam 21.03.2017 - 16:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3358+ kez okundu.
 

ALTINORDU ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERE GÜBRELEME EĞİTİMİ

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, Altınordu İlçesi Gökömer Mahallesinde çiftçilerle buluştu.

Başkan Selami Akarsu ve Altınordu Ziraat Odası Tarım Danışmanları Ziraat Mühendisleri, Fındıkta gübreleme yöntemleri ile ilgili çiftçilere bilgilendirme yaptı.  Başkan Selami Akarsu, Fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için en önemli unsurlardan birinin gübreleme olduğunu ifade ederek şu konuşmayı yapıt; “Gübreleme en önemli unsurlardan birisidir. Şu anda fındık bahçelerine hangi gübrelerin atılması gerektiği, ne şekilde atılması gerektiği ve miktarının ne kadar olması gerektiği hususunda ilk yapılması gereken şey bahçelerden alınacak olan toprak numuneleri ile toprak analizlerinin yapılmasıdır. Bu eşlemden sonra çıkacak olan sonuca göre üretici kardeşlerimiz belirtilen miktarlarda bahçelerine gübreleme işlemini yapmalı. Tabi ki bunu yaparken de yine bildiğimiz yöntemlerle değil de, uzman kişilerin önerdiği şekilde yapılması gerekmektedir. Bugün burada siz değerli çiftçilerimize gübreleme konusunu anlatacağız. Tarım danışmanlarımız ile birlikte uygulamalı olarak bu konuyu detaylı sizlerin anlayacağı şekilde anlatmaya çalışacağız” dedi. Başkan Selami Akarsu’nun konuşmalarının ardından Odamız Tarım Danışmanları Hamdi Akpınar, Gözde Öztürk ve Nurten Avcı Abdiş’de üreticilere Fındıkta gübrelemeden önce yapılması gerekenler, gübrelemenin teknik yönleri, konusunda uygulamalı olarak bilgilendirme yaptılar.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, Altınordu İlçesi Gökömer Mahallesinde çiftçilerle buluştu.

Başkan Selami Akarsu ve Altınordu Ziraat Odası Tarım Danışmanları Ziraat Mühendisleri, Fındıkta gübreleme yöntemleri ile ilgili çiftçilere bilgilendirme yaptı.

 Başkan Selami Akarsu, Fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için en önemli unsurlardan birinin gübreleme olduğunu ifade ederek şu konuşmayı yapıt; “Gübreleme en önemli unsurlardan birisidir. Şu anda fındık bahçelerine hangi gübrelerin atılması gerektiği, ne şekilde atılması gerektiği ve miktarının ne kadar olması gerektiği hususunda ilk yapılması gereken şey bahçelerden alınacak olan toprak numuneleri ile toprak analizlerinin yapılmasıdır. Bu eşlemden sonra çıkacak olan sonuca göre üretici kardeşlerimiz belirtilen miktarlarda bahçelerine gübreleme işlemini yapmalı. Tabi ki bunu yaparken de yine bildiğimiz yöntemlerle değil de, uzman kişilerin önerdiği şekilde yapılması gerekmektedir. Bugün burada siz değerli çiftçilerimize gübreleme konusunu anlatacağız. Tarım danışmanlarımız ile birlikte uygulamalı olarak bu konuyu detaylı sizlerin anlayacağı şekilde anlatmaya çalışacağız” dedi.

Başkan Selami Akarsu’nun konuşmalarının ardından Odamız Tarım Danışmanları Hamdi Akpınar, Gözde Öztürk ve Nurten Avcı Abdiş’de üreticilere Fındıkta gübrelemeden önce yapılması gerekenler, gübrelemenin teknik yönleri, konusunda uygulamalı olarak bilgilendirme yaptılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.