ALTINORDU'YA ÇAMBAŞI'NDAN SU GELECEK

Yaşam 30.10.2016 - 01:36, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2478+ kez okundu.
 

ALTINORDU'YA ÇAMBAŞI'NDAN SU GELECEK

Çambaşı Yaylası ve Kabadüz ilçesinin yüksek kesimlerinden getirilecek içme suyu, Kabadüz ilçesi ve Altınordu ilçesinin yakın mahallelerine ulaştırılacak.

Bölgesel projeler hazırlayarak, dağınık yerleşim yerlerinin içme suyu sorunlarına neşter vurmayı hedefleyen Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Çambaşı Yaylası ve Kabadüz ilçesinin yüksek rakımlı bölgelerindeki su alma yapısı ve kaptaj yapıları aracılığıyla elde ettiği suları, Kabadüz ilçesiyle Altınordu ilçesinin yakın mahallelerine ulaştırmak için çalışmalara başladı. Proje kapsamında Kabadüz ilçesi Karakiraz Mahallesi ve Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde 5 bin 500 metre isale hattının imalatı tamamlanırken, geriye kalan 2 bin 100 metrenin imalat çalışmaları hızla sürdürülüyor.   Zor arazi şartlarında özveriyle çalışan OSKİ ekipleri,  isale hattı çalışmalarının yanı sıra ayrıca Büyükşehir Belediyesinin sıcak asfalt programına denk gelen yerleşim yerlerine yapacağı 1 bin metre şebeke hattının  imalat çalışmalarını da tamamladı. Hazırlanan makro projeyle birlikte,  yapımına başlanan içme suyu hattının Kabadüz ilçesine bağlı Akgüney ve Kirazdere Mahalleleri ile Altınordu ilçesine bağlı Hürriyet, Bayramlı, Şenocak, Ataköy ve Gökömer Mahallelerine kadar uzatılması hedefleniyor. 
Çambaşı Yaylası ve Kabadüz ilçesinin yüksek kesimlerinden getirilecek içme suyu, Kabadüz ilçesi ve Altınordu ilçesinin yakın mahallelerine ulaştırılacak.

Bölgesel projeler hazırlayarak, dağınık yerleşim yerlerinin içme suyu sorunlarına neşter vurmayı hedefleyen Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Çambaşı Yaylası ve Kabadüz ilçesinin yüksek rakımlı bölgelerindeki su alma yapısı ve kaptaj yapıları aracılığıyla elde ettiği suları, Kabadüz ilçesiyle Altınordu ilçesinin yakın mahallelerine ulaştırmak için çalışmalara başladı. Proje kapsamında Kabadüz ilçesi Karakiraz Mahallesi ve Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde 5 bin 500 metre isale hattının imalatı tamamlanırken, geriye kalan 2 bin 100 metrenin imalat çalışmaları hızla sürdürülüyor.  

Zor arazi şartlarında özveriyle çalışan OSKİ ekipleri,  isale hattı çalışmalarının yanı sıra ayrıca Büyükşehir Belediyesinin sıcak asfalt programına denk gelen yerleşim yerlerine yapacağı 1 bin metre şebeke hattının  imalat çalışmalarını da tamamladı. Hazırlanan makro projeyle birlikte,  yapımına başlanan içme suyu hattının Kabadüz ilçesine bağlı Akgüney ve Kirazdere Mahalleleri ile Altınordu ilçesine bağlı Hürriyet, Bayramlı, Şenocak, Ataköy ve Gökömer Mahallelerine kadar uzatılması hedefleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.