AMBULANS SÜRÜŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Sağlık 12.10.2021 - 00:50, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2575+ kez okundu.
 

AMBULANS SÜRÜŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından, 1 gün teorik 3 gün pratikten oluşan ambulans sürüş teknikleri eğitimi (ASTE) düzenlendi.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından, 1 gün teorik 3 gün pratikten oluşan ambulans sürüş teknikleri eğitimi (ASTE) düzenlendi. Ünye ilçemizde bulunan eski havaalanında gerçekleştirilen eğitime 19 personel, 5 eğitmen ve 1 koordinatör olmak üzere toplam 25 kişi katıldı.  Eğitimde, sürücü koltuğuna doğru oturma pozisyonu, fren yapma teknikleri, direksiyon tutuş ve doğru viraj alma tekniği, ambulanslarda siren ve ışık kullanımı, trafikteki özel durumlar, araç güvenlik sistemlerinin basit arızalarının tanımlanması, ambulans günlük bakım, akü takviyesi, lastik değiştirme ve zincir takma uygulamaları gibi konulara yer verildi. Son gün ise yazılı ve pratik sınav yapılarak eğitim tamamlandı. Eğitim alanını ziyaret eden Sağlık Müdürü  Dr. Mustafa Kasapoğlu, kentteki 112 ekibinin yaklaşık 600 kişiden oluştuğunu, ilimiz genelinde 42 istasyon olduğunu ve son dönemlerde hayırsever insanların da desteğiyle 5 yeni istasyona kavuşmanın hedeflendiğini söyledi.  Kasapoğlu, “Şu anda istasyon başına düşen 17 bin 500 olan nüfusu 15 bine kadar düşürmeyi hedefliyoruz. Amacımız sağlık hizmetinin tüm alanlarında olduğu gibi, acil sağlık hizmetlerinde de Ordu’muza en kaliteli hizmeti vermektir.” dedi. Kasapoğlu, eğitimi düzenleyen ilgililere ve katılımcılara teşekkür ederek başarılar diledi.  
İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından, 1 gün teorik 3 gün pratikten oluşan ambulans sürüş teknikleri eğitimi (ASTE) düzenlendi.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından, 1 gün teorik 3 gün pratikten oluşan ambulans sürüş teknikleri eğitimi (ASTE) düzenlendi.
Ünye ilçemizde bulunan eski havaalanında gerçekleştirilen eğitime 19 personel, 5 eğitmen ve 1 koordinatör olmak üzere toplam 25 kişi katıldı. 
Eğitimde, sürücü koltuğuna doğru oturma pozisyonu, fren yapma teknikleri, direksiyon tutuş ve doğru viraj alma tekniği, ambulanslarda siren ve ışık kullanımı, trafikteki özel durumlar, araç güvenlik sistemlerinin basit arızalarının tanımlanması, ambulans günlük bakım, akü takviyesi, lastik değiştirme ve zincir takma uygulamaları gibi konulara yer verildi.
Son gün ise yazılı ve pratik sınav yapılarak eğitim tamamlandı.
Eğitim alanını ziyaret eden Sağlık Müdürü  Dr. Mustafa Kasapoğlu, kentteki 112 ekibinin yaklaşık 600 kişiden oluştuğunu, ilimiz genelinde 42 istasyon olduğunu ve son dönemlerde hayırsever insanların da desteğiyle 5 yeni istasyona kavuşmanın hedeflendiğini söyledi. 
Kasapoğlu, “Şu anda istasyon başına düşen 17 bin 500 olan nüfusu 15 bine kadar düşürmeyi hedefliyoruz. Amacımız sağlık hizmetinin tüm alanlarında olduğu gibi, acil sağlık hizmetlerinde de Ordu’muza en kaliteli hizmeti vermektir.” dedi.
Kasapoğlu, eğitimi düzenleyen ilgililere ve katılımcılara teşekkür ederek başarılar diledi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.