Arıcılara Polen Toplama Tuzağı Dağıtıldı

Gündem 08.04.2015 - 00:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4472+ kez okundu.
 

Arıcılara Polen Toplama Tuzağı Dağıtıldı

Arı ürünlerinin çeşitliliğini artırılması, arıcılara ek gelir kaynağı oluşturulması amacıyla hazırlanan “Arı Ürünlerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Ordulu arıcılara polen toplama tuzağı dağıtıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Merkezi toplantı Salonunda gerçekleştirilen polen tuzağı dağıtım törenine, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ, Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Sadık Şahin GÜNAY, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Mehmet YILMAZ, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur CÖRÜT, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati AYDIN ve birliğe bağlı arıcılar katıldı.Ordulu arıcılara polen toplama tuzağı dağıtımı için düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Ordu’nun arıcılığa ne kadar önem verdiğini biliyorum. Çok güzel örnek bir çalışma. Muş-Malazgirt Kaymakamlığı, Erzincan-Refahiye Kaymakamlığı, Bingöl Valiliği gibi doğuda stratejik bölgelerde çalıştım. Oralarda, dağ başında Ordulu arıcılık yapanları görmüştüm. Sizleri tebrik ediyorum. Ekmeğinizi çıkartmak uğruna hayatınızı dahi bazen riske ederek, kuruyup gidecek hiçbir şeye faydası olmayacak çiçekleri ekonomiye kazandırıyorsunuz. Bu cesaretlerinizi ve çabalarınızı tebrik ediyorum” dedi.Vali BALKANLIOĞLU, ”Allah’ın bahşettiği en güzel nimet olan, insanların bağışıklık sistemini güçlendiren, birçok hastalıklara ve zararlara karşı koruyan, aynı zamanda nefis bir gıda maddesi olan bal üretimi son derece önemli. Yeter ki hakiki, düzgün, dürüst, namusluca bu iş yapılabilsin. Bu konuda güzelde bir tesis kuruluyor. Burada sertifika verebilecek. Sadece bal değil, diğer yan ürünleri de elde edecek, sentezleyecek sistemlerde kuruluyor. İnşallah bu tesisimiz de bölgemiz ve Türkiye arıcılığına faydalı olur. Balda 5-6 tane ekonomiye kazandırılacak ürün var. İnsanlar rahat geçinmenin yolunu bulabilir. Mesela, her açıdan şifalı, insanlara direnç kazandıran polen elde ediyorlar. Bunun iyi bir propagandasının yapılması lazım. İnsanların yapı taşlarını içinde barındıran iyi bir besin. Bal birçok derde deva. Her şeyi ekonomimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.Şu ana kadar Ordulu arıcılara 5400 adet polen tuzağı dağıttıklarını, 2015 yılı içinde 1100 adet daha vermeyi planladıklarını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ, maliyetin ise 250 bin TL tutarında olduğunu söyleyerek, arıcılara yönelik çeşitli kurslar açıldığını 68 arıcıya sertifika verildiğini kaydetti ve “Amacımız, sadece bal değil, polen ve propolis gibi çeşitliliğe gidilmesi” dedi.Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati AYDIN ise konuşmasında, “55 Arıcımıza 25’er adet polen toplama tuzağı dağıtacağız. Arıcılığı çeşitlendirmek için çalışmalarımız sürüyor” diyerek, polen toplama tuzağının faydalarını anlattı.Konuşmaların ardından, Vali İrfan BALKANLIOĞLU ve diğer protokol üyeleri temsili polen tuzağı dağıtımını gerçekleştirdi.“Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, bal üretiminin yanında bal türevi olan polen, propolis, arı sütü üretiminin sağlanması hedefleniyor. 
Arı ürünlerinin çeşitliliğini artırılması, arıcılara ek gelir kaynağı oluşturulması amacıyla hazırlanan “Arı Ürünlerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Ordulu arıcılara polen toplama tuzağı dağıtıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Merkezi toplantı Salonunda gerçekleştirilen polen tuzağı dağıtım törenine, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ, Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Sadık Şahin GÜNAY, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Mehmet YILMAZ, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur CÖRÜT, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati AYDIN ve birliğe bağlı arıcılar katıldı.

Ordulu arıcılara polen toplama tuzağı dağıtımı için düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Ordu’nun arıcılığa ne kadar önem verdiğini biliyorum. Çok güzel örnek bir çalışma. Muş-Malazgirt Kaymakamlığı, Erzincan-Refahiye Kaymakamlığı, Bingöl Valiliği gibi doğuda stratejik bölgelerde çalıştım. Oralarda, dağ başında Ordulu arıcılık yapanları görmüştüm. Sizleri tebrik ediyorum. Ekmeğinizi çıkartmak uğruna hayatınızı dahi bazen riske ederek, kuruyup gidecek hiçbir şeye faydası olmayacak çiçekleri ekonomiye kazandırıyorsunuz. Bu cesaretlerinizi ve çabalarınızı tebrik ediyorum” dedi.

Vali BALKANLIOĞLU, ”Allah’ın bahşettiği en güzel nimet olan, insanların bağışıklık sistemini güçlendiren, birçok hastalıklara ve zararlara karşı koruyan, aynı zamanda nefis bir gıda maddesi olan bal üretimi son derece önemli. Yeter ki hakiki, düzgün, dürüst, namusluca bu iş yapılabilsin. Bu konuda güzelde bir tesis kuruluyor. Burada sertifika verebilecek. Sadece bal değil, diğer yan ürünleri de elde edecek, sentezleyecek sistemlerde kuruluyor. İnşallah bu tesisimiz de bölgemiz ve Türkiye arıcılığına faydalı olur. Balda 5-6 tane ekonomiye kazandırılacak ürün var. İnsanlar rahat geçinmenin yolunu bulabilir. Mesela, her açıdan şifalı, insanlara direnç kazandıran polen elde ediyorlar. Bunun iyi bir propagandasının yapılması lazım. İnsanların yapı taşlarını içinde barındıran iyi bir besin. Bal birçok derde deva. Her şeyi ekonomimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Şu ana kadar Ordulu arıcılara 5400 adet polen tuzağı dağıttıklarını, 2015 yılı içinde 1100 adet daha vermeyi planladıklarını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ, maliyetin ise 250 bin TL tutarında olduğunu söyleyerek, arıcılara yönelik çeşitli kurslar açıldığını 68 arıcıya sertifika verildiğini kaydetti ve “Amacımız, sadece bal değil, polen ve propolis gibi çeşitliliğe gidilmesi” dedi.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati AYDIN ise konuşmasında, “55 Arıcımıza 25’er adet polen toplama tuzağı dağıtacağız. Arıcılığı çeşitlendirmek için çalışmalarımız sürüyor” diyerek, polen toplama tuzağının faydalarını anlattı.

Konuşmaların ardından, Vali İrfan BALKANLIOĞLU ve diğer protokol üyeleri temsili polen tuzağı dağıtımını gerçekleştirdi.

“Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, bal üretiminin yanında bal türevi olan polen, propolis, arı sütü üretiminin sağlanması hedefleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.