‘AT BiNENiN KILIÇ KUŞANANIN’

Turizm 09.05.2018 - 13:48, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4395+ kez okundu.
 

‘AT BiNENiN KILIÇ KUŞANANIN’

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin üçüncüsü, "At Binenin Kılıç Kuşananın" sloganıyla İstanbul'da başladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin üçüncüsü, "At Binenin Kılıç Kuşananın" sloganıyla İstanbul'da başladı. Festivale katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi, kendisine ayrılan çadırda açtığı stantla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yurt içinden 22 belediyenin yanı sıra 16 farklı ülkenin temsil edildiği Etnospor Kültür Festivali, binlerce yıldır kuşaktan kuşağa aktarılan ata sporlarını profesyonel bir bakış açısıyla icra etmeyi ve sürdürülebilirlik kazandırmayı hedefliyor.  GELENEKSEL SPOR MÜSABAKALARI YAPILACAK Geleneksel spor dallarının tanıtılması, profesyonelleşmesi ve olimpiyatlara hazırlanması amacıyla düzenlenen festival, kortej yürüyüşü ve ardından Bilal Erdoğan’ın açılış kurdelesini kesmesiyle başladı.  Organizasyonda geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, fetih yağlı güreşleri, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu, şahinle yarış ve yabusame (Japon atlı okçuluk sporu) olmak üzere toplam 13 branşta 883 sporcu mücadele edecek. ORDU KÜLTÜRÜ İSTANBUL’A TAŞINDI Ordu Büyükşehir Belediyesi festivale katılan belediyeler arasında yer alırken, açtığı stantla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Büyükşehir Belediyesi çadırında Kültür Yayınları’nın yanında Ordu iline ait yöresel ürünler takdim edilirken, kemençe eşliğinde oynanan horon ise ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. FESTİVAL 5 GÜN SÜRECEK Yenikapı Meydanı’nda 5 gün sürecek festivalde Türk dünyasına, Orta Asya ve Anadolu’ya özgü şenlikler hayat bulacak. Festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı, tarihi el sanatları atölyeleri, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi pek çok aktivite yer alacak. Festival, Türki devlet ve topluluk çadırları, yöresel çadırlar, geleneksel lezzetler, geleneksel çocuk oyunları, çocuk tiyatroları, çocuklar ve yetişkinler için binicilik, halk oyunları, Orta Asya geleneksel toylarıyla bir şölene dönüşecek.
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin üçüncüsü, "At Binenin Kılıç Kuşananın" sloganıyla İstanbul'da başladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin üçüncüsü, "At Binenin Kılıç Kuşananın" sloganıyla İstanbul'da başladı. Festivale katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi, kendisine ayrılan çadırda açtığı stantla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Yurt içinden 22 belediyenin yanı sıra 16 farklı ülkenin temsil edildiği Etnospor Kültür Festivali, binlerce yıldır kuşaktan kuşağa aktarılan ata sporlarını profesyonel bir bakış açısıyla icra etmeyi ve sürdürülebilirlik kazandırmayı hedefliyor. 

GELENEKSEL SPOR MÜSABAKALARI YAPILACAK

Geleneksel spor dallarının tanıtılması, profesyonelleşmesi ve olimpiyatlara hazırlanması amacıyla düzenlenen festival, kortej yürüyüşü ve ardından Bilal Erdoğan’ın açılış kurdelesini kesmesiyle başladı. 

Organizasyonda geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, fetih yağlı güreşleri, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu, şahinle yarış ve yabusame (Japon atlı okçuluk sporu) olmak üzere toplam 13 branşta 883 sporcu mücadele edecek.

ORDU KÜLTÜRÜ İSTANBUL’A TAŞINDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi festivale katılan belediyeler arasında yer alırken, açtığı stantla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Büyükşehir Belediyesi çadırında Kültür Yayınları’nın yanında Ordu iline ait yöresel ürünler takdim edilirken, kemençe eşliğinde oynanan horon ise ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

FESTİVAL 5 GÜN SÜRECEK

Yenikapı Meydanı’nda 5 gün sürecek festivalde Türk dünyasına, Orta Asya ve Anadolu’ya özgü şenlikler hayat bulacak. Festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı, tarihi el sanatları atölyeleri, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi pek çok aktivite yer alacak. Festival, Türki devlet ve topluluk çadırları, yöresel çadırlar, geleneksel lezzetler, geleneksel çocuk oyunları, çocuk tiyatroları, çocuklar ve yetişkinler için binicilik, halk oyunları, Orta Asya geleneksel toylarıyla bir şölene dönüşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.