AV YASAĞI BAŞLIYOR

Gündem 31.03.2020 - 16:52, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3262+ kez okundu.
 

AV YASAĞI BAŞLIYOR

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması, ekonomik türlerin geliştirilmesi amacıyla Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) ve Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 4/1 ve 4/2 Numaralı Tebliğ ile Ordu’da bulunan iç sularda amatör su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 1 Nisan’da başlıyor.

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması, ekonomik türlerin geliştirilmesi amacıyla Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) ve Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 4/1 ve 4/2 Numaralı Tebliğ ile Ordu’da bulunan iç sularda amatör su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 1 Nisan’da başlıyor. Konuyla ilgili bir basın bülteni yayınlayan Ordu   Tarım ve Orman  İl Müdürlüğü:4/1 Numaralı Ticari Tebliğe Göre1; İlimizde, ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapmak üzere projeye dayalı olarak Bakanlıkça izin verilmiş iç su alanı bulunmadığından İlimiz iç sularının tamamında yıl boyunca ticari su ürünleri avcılığı yasaktır. 4/2 Numaralı Amatör Tebliğe Göre;-Doğal Alabalık (Bütün Türler) 1 Ekim-28 Şubat tarihleri arasında avcılığı yasaktır, -Gökkuşağı alabalığında orman içi sular haricinde avlanma yasağı bulunmamaktadır, -İlimizde tüm iç sularımızda 1 Nisan - 30 Haziran talihleri arasında Sazangiller, Karabalık, Kadife, Siraz, Tatlı Su Kefali (akarsular hariç) ve diğer türlerin avlanması yasaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, 4/2 Numaralı Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Tüm iç sularımızda küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Amatör avcılıkta yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. Her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır. Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemleri ve yaba, balyoz ve benzeri araçların amatör avcılıkta kullanımı yasaktır. Denizlerde amatör avcılık zaman yasağına tabi değildir. Gün içinde av saati sınırlaması yoktur. Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır. Unutmayınız, sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkân vermekle sağlanır. Kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak geleceğimizi kurtaralım.  
Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması, ekonomik türlerin geliştirilmesi amacıyla Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) ve Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 4/1 ve 4/2 Numaralı Tebliğ ile Ordu’da bulunan iç sularda amatör su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 1 Nisan’da başlıyor.

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması, ekonomik türlerin geliştirilmesi amacıyla Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) ve Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 4/1 ve 4/2 Numaralı Tebliğ ile Ordu’da bulunan iç sularda amatör su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 1 Nisan’da başlıyor. Konuyla ilgili bir basın bülteni yayınlayan Ordu   Tarım ve Orman  İl Müdürlüğü:4/1 Numaralı Ticari Tebliğe Göre1; İlimizde, ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapmak üzere projeye dayalı olarak Bakanlıkça izin verilmiş iç su alanı bulunmadığından İlimiz iç sularının tamamında yıl boyunca ticari su ürünleri avcılığı yasaktır.
4/2 Numaralı Amatör Tebliğe Göre;-Doğal Alabalık (Bütün Türler) 1 Ekim-28 Şubat tarihleri arasında avcılığı yasaktır,
-Gökkuşağı alabalığında orman içi sular haricinde avlanma yasağı bulunmamaktadır,
-İlimizde tüm iç sularımızda 1 Nisan - 30 Haziran talihleri arasında Sazangiller, Karabalık, Kadife, Siraz, Tatlı Su Kefali (akarsular hariç) ve diğer türlerin avlanması yasaktır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, 4/2 Numaralı Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler.
Tüm iç sularımızda küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Amatör avcılıkta yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.
Her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır.
Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.
Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemleri ve yaba, balyoz ve benzeri araçların amatör avcılıkta kullanımı yasaktır.
Denizlerde amatör avcılık zaman yasağına tabi değildir. Gün içinde av saati sınırlaması yoktur. Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır.
Unutmayınız, sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkân vermekle sağlanır. Kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak geleceğimizi kurtaralım.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.