AV YASAĞI UYARISI

Gündem 31.08.2020 - 01:48, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4049+ kez okundu.
 

AV YASAĞI UYARISI

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1 Eylül’de sona erecek av yasağı öncesi balıkçılara önemli uyarılarda bulundu.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1 Eylül’de sona erecek av yasağı öncesi balıkçılara önemli uyarılarda bulundu.  Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından balıkçılara şu uyarılar yapıldı: Karadeniz'de Ordu İli Ünye İlçesi Taşkana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, İlimiz karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağı devam etmektedir.  Yunuslar, Akdeniz Foku, Deniz Alaları, Orfoz, Vatoz,  Mahmuzlu Camgöz Köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır.  Karadeniz de 1 Eylül -15 Aralık tarihleri arasında kıyıdan itibaren gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 18 metre derinlikten, 16 Aralık- 14 Nisan tarihleri arasında 24 metre derinlikten diğer denizlerimizde ise dönem boyunca kıyıdan itibaren 24 metreden sığ sularda gırgır ağlarıyla avcılık yapılması yasaktır.  Denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağların ve multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulması yasaktır. Gemiler için verilen ruhsat tezkeresine ait ruhsat numarasının, plaka olarak gemiye yazılması ve sağ, sol ve üstten görülecek şekilde bulundurulması zorunludur. Unutmayınız; ideal avcılık dengeli avcılıktır. Aşırı ve kuralsız avcılık, geleceğimizin ve çok önemli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. İyi bir gelecek için avlanma usul ve esaslarına uyunuz. Amacınız; günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır.  
Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1 Eylül’de sona erecek av yasağı öncesi balıkçılara önemli uyarılarda bulundu.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1 Eylül’de sona erecek av yasağı öncesi balıkçılara önemli uyarılarda bulundu.
 Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından balıkçılara şu uyarılar yapıldı:
Karadeniz'de Ordu İli Ünye İlçesi Taşkana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, İlimiz karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağı devam etmektedir. 
Yunuslar, Akdeniz Foku, Deniz Alaları, Orfoz, Vatoz,  Mahmuzlu Camgöz Köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır. 
Karadeniz de 1 Eylül -15 Aralık tarihleri arasında kıyıdan itibaren gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 18 metre derinlikten, 16 Aralık- 14 Nisan tarihleri arasında 24 metre derinlikten diğer denizlerimizde ise dönem boyunca kıyıdan itibaren 24 metreden sığ sularda gırgır ağlarıyla avcılık yapılması yasaktır. 
Denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağların ve multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulması yasaktır.
Gemiler için verilen ruhsat tezkeresine ait ruhsat numarasının, plaka olarak gemiye yazılması ve sağ, sol ve üstten görülecek şekilde bulundurulması zorunludur.
Unutmayınız; ideal avcılık dengeli avcılıktır. Aşırı ve kuralsız avcılık, geleceğimizin ve çok önemli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. İyi bir gelecek için avlanma usul ve esaslarına uyunuz. Amacınız; günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.