BADEMİN FAYDALARI

Sağlık 28.11.2016 - 09:55, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2067+ kez okundu.
 

BADEMİN FAYDALARI

Kuruyemişler arasında en çok tercih edilenlerden badem, demir ve kalsiyum zenginliği ile vücudu beslerken, anne adaylarının da sütünü artırıyor. Bademin 10 faydasını siz Manşet okurları için derledik.

İçerisindeki besleyici yağlar ile kişiyi tok tutarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Günde 10-15 tane tüketilecek olan badem, çiğ ve tuzsuz tercih edilmelidir. Zihin ve beden yorgunluğuna iyi gelir. Üreme yolları, böbrek ve meshanede oluşan iltihaplanmaları yok eder. Safra kesesinde oluşabilecek taşları engeller. İçerdiği yağ asitleri ve enzimler, kalp ve damar hastalıklarından korur. Kolestrol dengelenmesine badem önemli bir besindir. Dengesiz kolestrolün oluşturacağı risklerden korur. Kemik sağlığının korunmasında rol oynayan fosfor içeren badem, kemik ağrılarının önlenmesinde yardımcı olur. E vitamini açısından zengin olan badem, saç dökülmelerinde koruyucu rol oynar. Magnezyum, folik asit ile bünyeyi koruyan badem, arterlerde leke oluşumunu engeller. Bağışıklık sistemini güçlendiren badem, içerdiği alkali ile vücuda giren sağlıksız maddelerin atılımında yardımcı olur.
Kuruyemişler arasında en çok tercih edilenlerden badem, demir ve kalsiyum zenginliği ile vücudu beslerken, anne adaylarının da sütünü artırıyor. Bademin 10 faydasını siz Manşet okurları için derledik.

İçerisindeki besleyici yağlar ile kişiyi tok tutarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Günde 10-15 tane tüketilecek olan badem, çiğ ve tuzsuz tercih edilmelidir.

Zihin ve beden yorgunluğuna iyi gelir.

Üreme yolları, böbrek ve meshanede oluşan iltihaplanmaları yok eder.

Safra kesesinde oluşabilecek taşları engeller.

İçerdiği yağ asitleri ve enzimler, kalp ve damar hastalıklarından korur.

Kolestrol dengelenmesine badem önemli bir besindir.

Dengesiz kolestrolün oluşturacağı risklerden korur.

Kemik sağlığının korunmasında rol oynayan fosfor içeren badem, kemik ağrılarının önlenmesinde yardımcı olur.

E vitamini açısından zengin olan badem, saç dökülmelerinde koruyucu rol oynar.

Magnezyum, folik asit ile bünyeyi koruyan badem, arterlerde leke oluşumunu engeller.

Bağışıklık sistemini güçlendiren badem, içerdiği alkali ile vücuda giren sağlıksız maddelerin atılımında yardımcı olur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.