BAŞKAN ŞAHiN LiMAN VE DEMiR YOLU DEDİ

Gündem 08.11.2019 - 16:51, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1799+ kez okundu.
 

BAŞKAN ŞAHiN LiMAN VE DEMiR YOLU DEDİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, konteynır limanın Ordu’ya kazandırılmasını ve Samsun Sarp Demiryolunun Ordu’dan mutlaka geçmesi gerektiğini söyledi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, konteynır limanın Ordu’ya kazandırılmasını ve Samsun Sarp Demiryolunun Ordu’dan mutlaka geçmesi gerektiğini söyledi. Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, Moderatörlüğünü yaptığı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın katılımları ile Ordu’da düzenlenen "Ordu İş Dünyası Buluşması" programında Ordu iline konteynır limanın yapılması gerektiğini ve Samsun Sarp Demiryolunun mutlaka Ordu’dan geçmesi gerektiğini söyledi. İş Dünyası ile Buluşma programında konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin; “Öncelikle geçen sene faiz oranları 30-32 bandındayken, şu anda 10-12 bandında, bundan dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ordumuz TÜİK verilerine göre bundan 5 sene önce yaşanılabilir kriterleri bakımından 59’ncu sıradaydı, Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde, eğitim, ulaşım ve sağlıkta yapılan gelişme ile 16 basamak birden yükselerek 43’ncü sıraya yükseldik. Ama daha bitmedi, bazı noksanlarımız halen var. Ben Ordulular adına Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Şahin; “Biz Ordu olarak sahili en uzun olan Türkiye’nin 2’nci iliyiz. Ancak Ünye dışında bir limanımız yok. Ünye ilçemiz de bize konum olarak Giresun ilinden daha uzak. Bu yüzden biz Ordu’ya konteyner limanının kazandırılmasını istemekteyiz. Ordu Türkiye fındığının üçte birini üretiyor ama ihracattaki rakam 200 milyon dolar. Aslında bu oran 1 milyar dolar olması lazım, bu da tamamen ilimizde bir konteynır limanın olmamasından kaynaklanmaktadır. Yine Türkiye de 8 milyon ton kivi üreten il konumundayız. Aynı zaman da Dünya da en fazla bal üreten il konumundayız ama ihracatımız yok. 18 milyon kilo bal üretmemize rağmen bal ihracatımız sıfır. İlimize yapılacak bu liman sadece bize lazım değil, Karadeniz Akdeniz yolunun tamamlanması ile birlikte Sivas’a, Kayseri’ye, Maraş’a, Antep’e İskenderun’a lazım, bu hat üzerindeki 42 vilayete lazım. Bu yüzden ilimize bir konteynır liman yapılmasını istemekte olduklarını ifade etti. Son olarak Başkan Şahin; “Ordu’nun daha fazla kalkınmasını sağlayacak Karadeniz Akdeniz yolunun da tamamlanmasına kısa süre kaldı, inşallah burası da tamamlandıktan sonra Ordu gelişmesine hızla devam edecektir. Bu yol konum bakımında ilimiz için çok değerlidir. Bu yol kuzey ile güneyi birbirine bağlayacak ve ticari faaliyetlerin gelişmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte henüz somut bir adım atılmamış Samsun Sarp Demir yolunun mutlaka ilimizden geçmesini istiyoruz” diye konuştu
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, konteynır limanın Ordu’ya kazandırılmasını ve Samsun Sarp Demiryolunun Ordu’dan mutlaka geçmesi gerektiğini söyledi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, konteynır limanın Ordu’ya kazandırılmasını ve Samsun Sarp Demiryolunun Ordu’dan mutlaka geçmesi gerektiğini söyledi.

Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, Moderatörlüğünü yaptığı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın katılımları ile Ordu’da düzenlenen "Ordu İş Dünyası Buluşması" programında Ordu iline konteynır limanın yapılması gerektiğini ve Samsun Sarp Demiryolunun mutlaka Ordu’dan geçmesi gerektiğini söyledi.

İş Dünyası ile Buluşma programında konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin; “Öncelikle geçen sene faiz oranları 30-32 bandındayken, şu anda 10-12 bandında, bundan dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ordumuz TÜİK verilerine göre bundan 5 sene önce yaşanılabilir kriterleri bakımından 59’ncu sıradaydı, Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde, eğitim, ulaşım ve sağlıkta yapılan gelişme ile 16 basamak birden yükselerek 43’ncü sıraya yükseldik. Ama daha bitmedi, bazı noksanlarımız halen var. Ben Ordulular adına Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Şahin; “Biz Ordu olarak sahili en uzun olan Türkiye’nin 2’nci iliyiz. Ancak Ünye dışında bir limanımız yok. Ünye ilçemiz de bize konum olarak Giresun ilinden daha uzak. Bu yüzden biz Ordu’ya konteyner limanının kazandırılmasını istemekteyiz. Ordu Türkiye fındığının üçte birini üretiyor ama ihracattaki rakam 200 milyon dolar. Aslında bu oran 1 milyar dolar olması lazım, bu da tamamen ilimizde bir konteynır limanın olmamasından kaynaklanmaktadır. Yine Türkiye de 8 milyon ton kivi üreten il konumundayız. Aynı zaman da Dünya da en fazla bal üreten il konumundayız ama ihracatımız yok. 18 milyon kilo bal üretmemize rağmen bal ihracatımız sıfır. İlimize yapılacak bu liman sadece bize lazım değil, Karadeniz Akdeniz yolunun tamamlanması ile birlikte Sivas’a, Kayseri’ye, Maraş’a, Antep’e İskenderun’a lazım, bu hat üzerindeki 42 vilayete lazım. Bu yüzden ilimize bir konteynır liman yapılmasını istemekte olduklarını ifade etti.

Son olarak Başkan Şahin; “Ordu’nun daha fazla kalkınmasını sağlayacak Karadeniz Akdeniz yolunun da tamamlanmasına kısa süre kaldı, inşallah burası da tamamlandıktan sonra Ordu gelişmesine hızla devam edecektir. Bu yol konum bakımında ilimiz için çok değerlidir. Bu yol kuzey ile güneyi birbirine bağlayacak ve ticari faaliyetlerin gelişmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte henüz somut bir adım atılmamış Samsun Sarp Demir yolunun mutlaka ilimizden geçmesini istiyoruz” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.