BAŞKAN YILMAZ’DAN KUMBAŞI’NA MÜJDE

Gündem 29.08.2018 - 16:43, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4178+ kez okundu.
 

BAŞKAN YILMAZ’DAN KUMBAŞI’NA MÜJDE

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Kumbaşı Mahallesi’nin kış mevsimine kadar doğal gazla buluşacağını müjdeledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Kumbaşı Mahallesi’nin kış mevsimine kadar doğal gazla buluşacağını müjdeledi. Altınordu ilçesine bağlı Kumbaşı Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Yılmaz, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Kumbaşı Mahallesi’nin uzun yıllardır ihmal edilen sorunlarını çözdüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “ Yarım asırdan bu yana keson su kuyularından içme suyu ihtiyacını karşılayan Kumbaşı Mahallemizi, arıtma tesisi çıkışlı içme suyuna kavuşturduk. Bu kış ise 2007 yılından bu yana bekledikleri doğal gazla buluşturacağız” dedi. İÇME SUYU YARIM ASIRLIK SORUNDU Kumbaşı Mahallesi’nin içme suyu sorununu çözdüklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Kumbaşı Mahallesi’ndeki içme suyu ihtiyacı daha önceden Akçaova Irmağı kenarında bulunan keson su kuyularından sağlanıyordu. Bu kuyulardan çıkarılan su önce Kumbaşı’nın üst bölgelerinde bulunan içme suyu deposuna terfi ediliyor, daha sonra mahalleye ait şebeke hattına veriliyordu ancak kuyu sisteminin kullanım ömrünü tamamlaması nedeniyle içme sularında bulanıklık yaşanıyor ve terfi sistemi nedeniyle de enerji maliyeti ortaya çıkıyordu. Bu nedenlerle bölgede sık sık su kesintileri yaşanıyor ve bölge halkı mağdur oluyordu. OSKİ Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmayla mahalleyi yarım asır sonra arıtma tesisli içme suyuna kavuşturduk.” diye konuştu. 11 YILLIK DOĞAL GAZ HASRETİ BİTTİ Kumbaşı Mahallesi sakinlerine bir de müjde veren Başkan Yılmaz, doğal gazın kış ayına kadar evlere ulaştırılacağını söyledi. Başkan Enver Yılmaz, “Ordu’da doğal gaz çalışmaları 2007’de başlamış ancak Kumbaşı Mahallemizle ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştı. Muhtarımız ve mahalle sakinlerimizin talebi üzerine çalışmaları başlattık. Şu anda yüzde 95’i tamamlandı. Eylül ayının ilk haftası abone işlemleri başlayıp, ekim ayında ise tüm evlere gaz verilmiş olacak” şeklinde konuştu. Yıllardır hasretle bekledikleri hizmetlere kavuşan mahalle sakinleri ise Başkan Enver Yılmaz’a teşekkür etti.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Kumbaşı Mahallesi’nin kış mevsimine kadar doğal gazla buluşacağını müjdeledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Kumbaşı Mahallesi’nin kış mevsimine kadar doğal gazla buluşacağını müjdeledi. Altınordu ilçesine bağlı Kumbaşı Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Yılmaz, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Kumbaşı Mahallesi’nin uzun yıllardır ihmal edilen sorunlarını çözdüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “ Yarım asırdan bu yana keson su kuyularından içme suyu ihtiyacını karşılayan Kumbaşı Mahallemizi, arıtma tesisi çıkışlı içme suyuna kavuşturduk. Bu kış ise 2007 yılından bu yana bekledikleri doğal gazla buluşturacağız” dedi.

İÇME SUYU YARIM ASIRLIK SORUNDU

Kumbaşı Mahallesi’nin içme suyu sorununu çözdüklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Kumbaşı Mahallesi’ndeki içme suyu ihtiyacı daha önceden Akçaova Irmağı kenarında bulunan keson su kuyularından sağlanıyordu. Bu kuyulardan çıkarılan su önce Kumbaşı’nın üst bölgelerinde bulunan içme suyu deposuna terfi ediliyor, daha sonra mahalleye ait şebeke hattına veriliyordu ancak kuyu sisteminin kullanım ömrünü tamamlaması nedeniyle içme sularında bulanıklık yaşanıyor ve terfi sistemi nedeniyle de enerji maliyeti ortaya çıkıyordu. Bu nedenlerle bölgede sık sık su kesintileri yaşanıyor ve bölge halkı mağdur oluyordu. OSKİ Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmayla mahalleyi yarım asır sonra arıtma tesisli içme suyuna kavuşturduk.” diye konuştu.

11 YILLIK DOĞAL GAZ HASRETİ BİTTİ

Kumbaşı Mahallesi sakinlerine bir de müjde veren Başkan Yılmaz, doğal gazın kış ayına kadar evlere ulaştırılacağını söyledi. Başkan Enver Yılmaz, “Ordu’da doğal gaz çalışmaları 2007’de başlamış ancak Kumbaşı Mahallemizle ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştı. Muhtarımız ve mahalle sakinlerimizin talebi üzerine çalışmaları başlattık. Şu anda yüzde 95’i tamamlandı. Eylül ayının ilk haftası abone işlemleri başlayıp, ekim ayında ise tüm evlere gaz verilmiş olacak” şeklinde konuştu.

Yıllardır hasretle bekledikleri hizmetlere kavuşan mahalle sakinleri ise Başkan Enver Yılmaz’a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.