BAŞKAN'DAN İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ MESAJI

Gündem 11.03.2017 - 14:03, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3352+ kez okundu.
 

BAŞKAN'DAN İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ MESAJI

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 96. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İstiklal Marşının, milli mücadele azminin kutlu bir eseri olduğunu belirten Başkan Engin Tekintaş, mesajında; “Millî mücadeleyi destanlaştıran İstiklal Marşı, ay yıldızlı bayrağımızla birlikte milletimizin en önemli müştereklerinden biridir” dedi.               Başkan Engin Tekintaş, mesajında şu sözlere yer verdi: "İstiklal Mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yazdığı İstiklal Marşı'yla milletimizin içindeki duygulara adeta tercüman olmuştur. İçinde birçok hikmeti de barındıran İstiklal Marşı; milletimizin onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtı ve gurur kaynağımız olarak milletimize mal olmuştur.  Yüksek ahlakı, toplumsal sorunları yürekten anlatışı, Akif’i İstiklal Marşımızın şairi olması kadar, daima milletimizin ortak bir değeri olmasını da sağlamıştır.İstiklal Marşımızın kabulünün 96.yıldönümü vesilesiyle bizlere bu güzel vatanı emanet eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz silah arkadaşlarını, bizi biz yapan değerlerimizi yüreklerimizde her daim hissetmemize vesile olan anlamlı Marşı bizlere hediye eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bütün Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”      
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 96. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İstiklal Marşının, milli mücadele azminin kutlu bir eseri olduğunu belirten Başkan Engin Tekintaş, mesajında; “Millî mücadeleyi destanlaştıran İstiklal Marşı, ay yıldızlı bayrağımızla birlikte milletimizin en önemli müştereklerinden biridir” dedi.

 

            Başkan Engin Tekintaş, mesajında şu sözlere yer verdi: "İstiklal Mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yazdığı İstiklal Marşı'yla milletimizin içindeki duygulara adeta tercüman olmuştur. İçinde birçok hikmeti de barındıran İstiklal Marşı; milletimizin onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtı ve gurur kaynağımız olarak milletimize mal olmuştur.  Yüksek ahlakı, toplumsal sorunları yürekten anlatışı, Akif’i İstiklal Marşımızın şairi olması kadar, daima milletimizin ortak bir değeri olmasını da sağlamıştır.İstiklal Marşımızın kabulünün 96.yıldönümü vesilesiyle bizlere bu güzel vatanı emanet eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz silah arkadaşlarını, bizi biz yapan değerlerimizi yüreklerimizde her daim hissetmemize vesile olan anlamlı Marşı bizlere hediye eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bütün Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.