BELEDİYE ÇALIŞANLARI KANSER KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Yaşam 25.01.2017 - 14:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3572+ kez okundu.
 

BELEDİYE ÇALIŞANLARI KANSER KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Kansere dikkat çekmek, erken tanının hayat kurtarabileceğinin önemini, bilincini ve farkındalığını oluşturmak amacıyla hazırlanan “Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır” projesi kapsamında Altınordu Belediyesi’nde çalışan kadın personeller bilgilendirildi.

Altınordu Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen etkinliğe personeller ve vatandaşlar oldukça ilgi gösterdi.   Altınordu Belediyesi'nde düzenlenen “Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır” seminerinde Toplum Sağlığı Merkezinde görevlileri, Altınordu Belediyesi personellerini bilgilendirdi.   Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren KETEM’in tanıtılmasından sonra Bağırsak Kanseri, Rahim ağzı kanseri ve meme kanserlerinin tanı teşhis ve tedavi yöntemleri anlatıldı. KETEM’de yapılan taramalar hakkında da bilgilendirilen personeller kafalarına takılan sorularında yanıtlarını bulma şansı elde etti. Kanser'de erken teşhisin çok önemli olduğunun altını çizen uzmanlar,30-65 yaş arasındaki bayanları rahim ağzı kanseri riski taşıdıklarını,40-49 yaş arasındaki bayanların meme kanseri riski taşıdıklarını ve 50 -70 yaş arasındaki vatandaşların ise bağırsak kanseri riski taşıdıkları ifade ettiler.   Sağlık konusunda özellikle kadınların daha çok bilinçlendirilmesine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Altınordu Belediye Başkan Vekili Aydın Şaşmaz, Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olan kanserde en önemli şey erken teşhis olduğunu söyledi. Bu nedenle erken teşhis içinde vatandaşların doğru şekilde bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Vekili Aydın Şaşmaz "KETEM ile işbirliği yapan belediyemiz toplumda kanser konusunda farkındalık oluşturmak, yüz yüze eğitimlerle kişileri korunma yöntemleri, tarama programları hakkında bilgilendirerek kanserden korunmayı ve taramaları gerçekleştirmede destek olmaya devam edeceğiz"dedi..  
Kansere dikkat çekmek, erken tanının hayat kurtarabileceğinin önemini, bilincini ve farkındalığını oluşturmak amacıyla hazırlanan “Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır” projesi kapsamında Altınordu Belediyesi’nde çalışan kadın personeller bilgilendirildi.

Altınordu Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen etkinliğe personeller ve vatandaşlar oldukça ilgi gösterdi.

 

Altınordu Belediyesi'nde düzenlenen “Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır” seminerinde Toplum Sağlığı Merkezinde görevlileri, Altınordu Belediyesi personellerini bilgilendirdi.

 

Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren KETEM’in tanıtılmasından sonra Bağırsak Kanseri, Rahim ağzı kanseri ve meme kanserlerinin tanı teşhis ve tedavi yöntemleri anlatıldı. KETEM’de yapılan taramalar hakkında da bilgilendirilen personeller kafalarına takılan sorularında yanıtlarını bulma şansı elde etti. Kanser'de erken teşhisin çok önemli olduğunun altını çizen uzmanlar,30-65 yaş arasındaki bayanları rahim ağzı kanseri riski taşıdıklarını,40-49 yaş arasındaki bayanların meme kanseri riski taşıdıklarını ve 50 -70 yaş arasındaki vatandaşların ise bağırsak kanseri riski taşıdıkları ifade ettiler.

 

Sağlık konusunda özellikle kadınların daha çok bilinçlendirilmesine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Altınordu Belediye Başkan Vekili Aydın Şaşmaz, Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olan kanserde en önemli şey erken teşhis olduğunu söyledi. Bu nedenle erken teşhis içinde vatandaşların doğru şekilde bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Vekili Aydın Şaşmaz "KETEM ile işbirliği yapan belediyemiz toplumda kanser konusunda farkındalık oluşturmak, yüz yüze eğitimlerle kişileri korunma yöntemleri, tarama programları hakkında bilgilendirerek kanserden korunmayı ve taramaları gerçekleştirmede destek olmaya devam edeceğiz"dedi..

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.