BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLAN TOPLUMLARDAN BİRİYİZ…

Kültür 18.10.2019 - 22:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2757+ kez okundu.
 

BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLAN TOPLUMLARDAN BİRİYİZ…

Gençliğin şiire ve edebiyata bakışını yorumlayan ORŞAYAD üyesi ve emekli öğretmen Musa İşleyen, bazı açıklamalarda bulundu.

Gençliğin şiire ve edebiyata bakışını yorumlayan ORŞAYAD üyesi ve emekli öğretmen Musa İşleyen, bazı açıklamalarda bulundu. “Şiire ve edebiyata ülkemizde ve bölgemizde ilgi az ne yazık ki” ORŞAYAD üyesi ve emekli öğretmen Musa İşleyen,”Ordu'nun Altınordu ilçesi Kısacık Mahallesinde bundan 65 yıl önce dünyaya gelmişim.Atatürk Ün. Fen ve Ed. Fak. Türk Dili ve Ed. Bl.'den 1978' de mezun oldum.Emekli bir edebiyat öğretmeni olarak 45 yıldır şiirle ve sanatla iç içeyim: okur ve yazar olarak... Üniversite yıllarında edebiyat ve sanat dergilerinde(PINAR, MİLLİ KÜLTÜR, GÜNEYSU; GERÇEK..) şiirlerim ve yazılarım yayınlandı. Şiirlerimi ancak 2010 yılında kitaplaştırabildim. Bu konuda biraz tembel davrandığımı söyleyebilirim. Dört şiir kitabı yayımladım şimdiye dek: 1. DARASI ALINMIŞ SÖZ 2.AHDE VEFA 3. GÜN DOĞMAK ÜZERE 4. GÖNÜL SARAYI.Son kitabım henüz okuyucuyla buluşmadı.Sağlık sorunları nedeniyle biraz gecikecek. Gençliğin edebiyata ve şiire ilgisi , eskiye oranla pek iç açıcı değil. Aydınları okumayan bir toplumun gençliğinden fazla bir şey beklemek abes olur. Dünyanın en az okuyan, en az düşünen; ama en çok konuşan toplumuyuz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan toplumlardan biriyiz Şiire ilgi ülkemizde de bölgemizde de az ne yazık ki' İmza günlerinde buna tanık olabilirsiniz. Şiir kitaplar ülkede de daha az satıyor genelde Size garip gelecek; ama sanatçı/ şair sayımız okur sayısından daha fazla neredeyse. Modern yaşam her şeyde olduğu gibi sanatta da toplumları olumsuz yönde etkilemekte. Gerçek yaşamın gaileleri ve teknolojik esaret okumaya/yazmaya zaman ayırmamıza engel oluyor. Her şeyde olduğu gibi okumada ve yazmada da kolaycılığı seçiyoruz. internetten okuyup yazmak hiçbir zaman kitabın yerini tutmaz. Bunu geç de olsa anlayacağız. Estetiği, hoş sunumu ihmal ediyoruz. Estetiksiz sanat olur mu? Olmuyor işte. Vücudu olsa da ruhu boş kalıyor Bir de şiir okurluğu diğer türlere daha bir altyapı gerektiriyor . Bizim eğitim- öğretimizde bu tür konular pek önemsenmiyor Şiir kültürü olmayan, şiirin zevkini tadamaz. Bu nedenle bizde şiir pek ilgi görmüyor.”dedi.Mert Can Ersoy(ÖZEL HABER)
Gençliğin şiire ve edebiyata bakışını yorumlayan ORŞAYAD üyesi ve emekli öğretmen Musa İşleyen, bazı açıklamalarda bulundu.

Gençliğin şiire ve edebiyata bakışını yorumlayan ORŞAYAD üyesi ve emekli öğretmen Musa İşleyen, bazı açıklamalarda bulundu.

“Şiire ve edebiyata ülkemizde ve bölgemizde ilgi az ne yazık ki”

ORŞAYAD üyesi ve emekli öğretmen Musa İşleyen,”Ordu'nun Altınordu ilçesi Kısacık Mahallesinde bundan 65 yıl önce dünyaya gelmişim.Atatürk Ün. Fen ve Ed. Fak. Türk Dili ve Ed. Bl.'den 1978' de mezun oldum.Emekli bir edebiyat öğretmeni olarak 45 yıldır şiirle ve sanatla iç içeyim: okur ve yazar olarak... Üniversite yıllarında edebiyat ve sanat dergilerinde(PINAR, MİLLİ KÜLTÜR, GÜNEYSU; GERÇEK..) şiirlerim ve yazılarım yayınlandı. Şiirlerimi ancak 2010 yılında kitaplaştırabildim. Bu konuda biraz tembel davrandığımı söyleyebilirim. Dört şiir kitabı yayımladım şimdiye dek: 1. DARASI ALINMIŞ SÖZ 2.AHDE VEFA 3. GÜN DOĞMAK ÜZERE 4. GÖNÜL SARAYI.Son kitabım henüz okuyucuyla buluşmadı.Sağlık sorunları nedeniyle biraz gecikecek. Gençliğin edebiyata ve şiire ilgisi , eskiye oranla pek iç açıcı değil. Aydınları okumayan bir toplumun gençliğinden fazla bir şey beklemek abes olur. Dünyanın en az okuyan, en az düşünen; ama en çok konuşan toplumuyuz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan toplumlardan biriyiz Şiire ilgi ülkemizde de bölgemizde de az ne yazık ki' İmza günlerinde buna tanık olabilirsiniz. Şiir kitaplar ülkede de daha az satıyor genelde Size garip gelecek; ama sanatçı/ şair sayımız okur sayısından daha fazla neredeyse. Modern yaşam her şeyde olduğu gibi sanatta da toplumları olumsuz yönde etkilemekte. Gerçek yaşamın gaileleri ve teknolojik esaret okumaya/yazmaya zaman ayırmamıza engel oluyor. Her şeyde olduğu gibi okumada ve yazmada da kolaycılığı seçiyoruz. internetten okuyup yazmak hiçbir zaman kitabın yerini tutmaz. Bunu geç de olsa anlayacağız. Estetiği, hoş sunumu ihmal ediyoruz. Estetiksiz sanat olur mu? Olmuyor işte. Vücudu olsa da ruhu boş kalıyor Bir de şiir okurluğu diğer türlere daha bir altyapı gerektiriyor . Bizim eğitim- öğretimizde bu tür konular pek önemsenmiyor Şiir kültürü olmayan, şiirin zevkini tadamaz. Bu nedenle bizde şiir pek ilgi görmüyor.”dedi.Mert Can Ersoy(ÖZEL HABER)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.