BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Gündem 28.03.2020 - 00:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3682+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilindiği üzere Korona Virüs kapsamında tüm dünyada yoğun güvenlik önlemleri alınmakta, bu virüsün gerek ülkemizde gerekse de ilimizde yayılmaması, vatandaşların korunması için azami gayret gösterilmektedir.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilindiği üzere Korona Virüs kapsamında tüm dünyada yoğun güvenlik önlemleri alınmakta, bu virüsün gerek ülkemizde gerekse de ilimizde yayılmaması, vatandaşların korunması için azami gayret gösterilmektedir. Bu kapsamda, özel sektör de dahil olmak üzere kamu idarelerinde önemli tedbirler alınmış, toplu ulaşımı kullanan araçlarda dahi araçların ancak %50 kapasite ile çalışabileceği Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgeleri ile karar altına alınmış, yeme-içme mekanları, berberler, kuaförler, düğün salonları gibi halkın temel ihtiyaçlarını karşıladığı mekanlar dahi kamu sağlığı adına kapatılmış, 60 yaş üstü çalışanlar ile kronik rahatsızlığı olanların idari izne çıkması sağlanmış, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması dahi yine kendi menfaatlerine sınırlandırılmıştır. Tüm bu tedbirlere rağmen ilimizde zaman zaman Korona Virüs kapsamında vakalar tespit edilmiş, olağanüstü önlemler halen sıkı bir biçimde uygulanmaktadır. İlimizde, izinsiz toplanmaların olduğu Çaybaşı İlküvez dışında herhangi bir yer bırakılmamıştır. Bu konuda halkın sağlığını korumak adına 23.3.2020 tarihinde Çaybaşı Hıfzısıhha Kurulu Karar almış ve bu kararında “Çaybaşı İlküvez’deki toplanmaların virüsün yayılması için uygun ortam hazırladığı ve bu durumun halkın sağlığı açısından yüksek risk içerdiği, bölgeye devamlı gidip gelen vatandaşların kaldığı baraka ve çadırlar sebebiyle virüsün yayılma tehlikesi gösterdiği, bu sebeple halkın sağlığını korumak, virüsün de yayılmasını engellemek maksadıyla ilgili bölgedeki çadırların kaldırılıp, alanın dezenfekte edilmesi gerektiğine” ilişkin bağlayıcı karar alarak Kaymakamlık ve Valiliğe bildirmiştir. Valilik, Kaymakamlık ve Büyükşehir Belediyesi’nin görevi bu kararı uygulamaktır. İlgili baraka ve çadırlardaki dar alanlarda zaman zaman 50-100 civarında vatandaşın birlikte kaldığı, 65 yaş üstü kişilerin de devamlı olarak bölgede bulunduğu kolluk kuvvetleri tarafından rapor edilmektedir. Halkın sağlığını korumak, gerek Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların genelgeleri ile gerekse de Hıfzısıhha Kurulu’nun kararını uygulayarak, bölgede oluşabilecek bu yüksek riskin bertaraf edilmesi için ilgili bölgedeki çadır ve barakaların kaldırılarak eylemcilerin evlerine gitmesinin sağlanması zorunluluk halini almıştır. Kamu sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, tüm Ordu için yüksek risk teşkil eden bu bölgenin riskten temizlenmesi için kolluk kuvvetlerimiz gerekli her türlü önlemi almak mecburiyetindir. Sizlerin sağlığı, can güvenliği ve huzuru her şeyin üstündedir. Valiliğimiz ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı her çalışma sizlerin sağlık, huzur ve mutluluğu içindir. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın dışında sizi daha çok seven ve düşünen kimseler olamaz. Devletimiz her zaman milletimizin yanındadır.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilindiği üzere Korona Virüs kapsamında tüm dünyada yoğun güvenlik önlemleri alınmakta, bu virüsün gerek ülkemizde gerekse de ilimizde yayılmaması, vatandaşların korunması için azami gayret gösterilmektedir.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilindiği üzere Korona Virüs kapsamında tüm dünyada yoğun güvenlik önlemleri alınmakta, bu virüsün gerek ülkemizde gerekse de ilimizde yayılmaması, vatandaşların korunması için azami gayret gösterilmektedir.

Bu kapsamda, özel sektör de dahil olmak üzere kamu idarelerinde önemli tedbirler alınmış, toplu ulaşımı kullanan araçlarda dahi araçların ancak %50 kapasite ile çalışabileceği Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgeleri ile karar altına alınmış, yeme-içme mekanları, berberler, kuaförler, düğün salonları gibi halkın temel ihtiyaçlarını karşıladığı mekanlar dahi kamu sağlığı adına kapatılmış, 60 yaş üstü çalışanlar ile kronik rahatsızlığı olanların idari izne çıkması sağlanmış, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması dahi yine kendi menfaatlerine sınırlandırılmıştır.

Tüm bu tedbirlere rağmen ilimizde zaman zaman Korona Virüs kapsamında vakalar tespit edilmiş, olağanüstü önlemler halen sıkı bir biçimde uygulanmaktadır.

İlimizde, izinsiz toplanmaların olduğu Çaybaşı İlküvez dışında herhangi bir yer bırakılmamıştır.

Bu konuda halkın sağlığını korumak adına 23.3.2020 tarihinde Çaybaşı Hıfzısıhha Kurulu Karar almış ve bu kararında “Çaybaşı İlküvez’deki toplanmaların virüsün yayılması için uygun ortam hazırladığı ve bu durumun halkın sağlığı açısından yüksek risk içerdiği, bölgeye devamlı gidip gelen vatandaşların kaldığı baraka ve çadırlar sebebiyle virüsün yayılma tehlikesi gösterdiği, bu sebeple halkın sağlığını korumak, virüsün de yayılmasını engellemek maksadıyla ilgili bölgedeki çadırların kaldırılıp, alanın dezenfekte edilmesi gerektiğine” ilişkin bağlayıcı karar alarak Kaymakamlık ve Valiliğe bildirmiştir. Valilik, Kaymakamlık ve Büyükşehir Belediyesi’nin görevi bu kararı uygulamaktır.

İlgili baraka ve çadırlardaki dar alanlarda zaman zaman 50-100 civarında vatandaşın birlikte kaldığı, 65 yaş üstü kişilerin de devamlı olarak bölgede bulunduğu kolluk kuvvetleri tarafından rapor edilmektedir.

Halkın sağlığını korumak, gerek Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların genelgeleri ile gerekse de Hıfzısıhha Kurulu’nun kararını uygulayarak, bölgede oluşabilecek bu yüksek riskin bertaraf edilmesi için ilgili bölgedeki çadır ve barakaların kaldırılarak eylemcilerin evlerine gitmesinin sağlanması zorunluluk halini almıştır.

Kamu sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, tüm Ordu için yüksek risk teşkil eden bu bölgenin riskten temizlenmesi için kolluk kuvvetlerimiz gerekli her türlü önlemi almak mecburiyetindir.

Sizlerin sağlığı, can güvenliği ve huzuru her şeyin üstündedir. Valiliğimiz ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı her çalışma sizlerin sağlık, huzur ve mutluluğu içindir.

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın dışında sizi daha çok seven ve düşünen kimseler olamaz. Devletimiz her zaman milletimizin yanındadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.