BÜYÜKŞEHİR SEFERBER OLDU

Yaşam 28.11.2016 - 08:48, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2951+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR SEFERBER OLDU

Ordu’nun Altınordu ilçesi otogar mevkiinde, her gün binlerce aracın geçtiği Karadeniz sahil yolu üzerindeki kanalizasyon kollektör hattındaki çalışmalar devam ediyor. Yolun 4 metre altında meydana gelen çökme sonrası alanda incelemelerde bulunan Başkan Enver Yılmaz, 30’a yakın uzman ekibin 24 saat esaslı çalışarak yolu trafiğe açmak için seferber olduğunu söyledi.

Altınordu’da her gün binlerce aracın geçtiği Karadeniz sahil yolu otogar mevkiindeki kanalizasyon kollektör hattında meydana gelen çökme sonrası Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu. Yaklaşık 40 yıl önce inşa edilen 6 mahallenin ana kollektör hattında çelik ve dökme beton yerine beton kullanıldığı ortaya çıktı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, “Altınordu’da Karadeniz sahil yolunun en yoğun olduğu otogar mevkiinin tam önünde OSKİ Alo 185 arıza merkezimize gelen ve bizim de bu vasıtayla öğrendiğimiz ihbar sonucu, yolun altında maalesef çok önemli bir arızanın ortaya çıktığını gördük. Karayolunun yaklaşık 5 metre aşağısındaki kollektörün patlaması sonucu altındaki kum zemin boşalmış ve bir kamyonun girebileceği devasa büyüklükte bir çukur oluşmuş. Zamanında yapılan uyarı ve OSKİ’nin anında müdahalesiyle burada ciddi bir facia önlendi” dedi.   ÇALIŞMALARI 30’A YAKIN UZMAN EKİP SÜRDÜRÜYOR   OSKİ ekiplerinin 1.5 gündür gece gündüz demeden bu alanı tamamen açmak ve pamplajları da çakmak suretiyle arızanın bu akşama kadar giderileceğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Şehirde tek arıtma olduğu için bu arıtmanın kollektörlere giden ana borularının sahil yolu geçişindeki bölümü maalesef çok dar ve beton marifetiyle konulduğu için ezilmiş ve kırılmış. Tamamı uzman arkadaşlarımızdan oluşan yaklaşık 30 kişilik ekibimiz, 24 saat esaslı çalışarak yolun hem sağı hem de solunda sürece müdahil oldu. Buradaki demir kazıkları ve pamplaj çelik perdeleri çıkararak inşallah akşam üzeri yolu trafiğe açmayı planlıyoruz. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.   YENİ BORULARLA DEĞİŞTİRİLİYOR   Alanda yapılan kazı sonrası 5 m derinlikte bulunan çökmenin Q500’lük eski kollektör hattından kaynaklandığının tespit edilmesi üzerine ekipler, bu hattı Q800 mm çapında PE 100 koruge boruyla değiştirerek, bölgedeki alt yapıyı sağlıklı bir hâle getirecek.  
Ordu’nun Altınordu ilçesi otogar mevkiinde, her gün binlerce aracın geçtiği Karadeniz sahil yolu üzerindeki kanalizasyon kollektör hattındaki çalışmalar devam ediyor. Yolun 4 metre altında meydana gelen çökme sonrası alanda incelemelerde bulunan Başkan Enver Yılmaz, 30’a yakın uzman ekibin 24 saat esaslı çalışarak yolu trafiğe açmak için seferber olduğunu söyledi.
Altınordu’da her gün binlerce aracın geçtiği Karadeniz sahil yolu otogar mevkiindeki kanalizasyon kollektör hattında meydana gelen çökme sonrası Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu. Yaklaşık 40 yıl önce inşa edilen 6 mahallenin ana kollektör hattında çelik ve dökme beton yerine beton kullanıldığı ortaya çıktı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, “Altınordu’da Karadeniz sahil yolunun en yoğun olduğu otogar mevkiinin tam önünde OSKİ Alo 185 arıza merkezimize gelen ve bizim de bu vasıtayla öğrendiğimiz ihbar sonucu, yolun altında maalesef çok önemli bir arızanın ortaya çıktığını gördük. Karayolunun yaklaşık 5 metre aşağısındaki kollektörün patlaması sonucu altındaki kum zemin boşalmış ve bir kamyonun girebileceği devasa büyüklükte bir çukur oluşmuş. Zamanında yapılan uyarı ve OSKİ’nin anında müdahalesiyle burada ciddi bir facia önlendi” dedi.
 
ÇALIŞMALARI 30’A YAKIN UZMAN EKİP SÜRDÜRÜYOR
 
OSKİ ekiplerinin 1.5 gündür gece gündüz demeden bu alanı tamamen açmak ve pamplajları da çakmak suretiyle arızanın bu akşama kadar giderileceğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Şehirde tek arıtma olduğu için bu arıtmanın kollektörlere giden ana borularının sahil yolu geçişindeki bölümü maalesef çok dar ve beton marifetiyle konulduğu için ezilmiş ve kırılmış. Tamamı uzman arkadaşlarımızdan oluşan yaklaşık 30 kişilik ekibimiz, 24 saat esaslı çalışarak yolun hem sağı hem de solunda sürece müdahil oldu. Buradaki demir kazıkları ve pamplaj çelik perdeleri çıkararak inşallah akşam üzeri yolu trafiğe açmayı planlıyoruz. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.
 
YENİ BORULARLA DEĞİŞTİRİLİYOR
 
Alanda yapılan kazı sonrası 5 m derinlikte bulunan çökmenin Q500’lük eski kollektör hattından kaynaklandığının tespit edilmesi üzerine ekipler, bu hattı Q800 mm çapında PE 100 koruge boruyla değiştirerek, bölgedeki alt yapıyı sağlıklı bir hâle getirecek.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.