BÜYÜKŞEHİR YENİ YERLEŞKE KURUYOR

Yaşam 21.12.2016 - 17:20, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2337+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR YENİ YERLEŞKE KURUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Efirli Mahallesi’nde kuracağı yerleşke için çalışmalara başlıyor. Başkan Enver Yılmaz, yeni yerleşkenin inşa edileceği alanda incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçenin tamamında verdiği hizmeti daha etkili hâle getirmek amacıyla Durugöl yerleşkesinde bulunan birimlerin bazılarını Efirli’de yapılacak yerleşkeye taşıyacak.   YAPIM ÇALIŞMALARI KISA SÜREDE BAŞLAYACAK   Sahada incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, yaklaşık 38 dönüm alan üzerine inşa edilecek yeni yerleşkenin ihalesinin yapıldığını ve ihaleyle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını söyledi.   Binaların çelik konstrüksiyon sistemi kullanılarak hızlı bir şekilde yapılacağını ve hizmete alınacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Betonarme temel üzerine 621 ton yapısal çelik kullanılıp, çelik karkas sistem olarak imal edilecek söz konusu yapıların imalat süresi hızlı bir şekilde tamamlanacak ve yeni yerleşke hizmete hazır hâle gelecek” diye konuştu.   ATÖLYE VE DEPOLAR EFİRLİ’YE TAŞINACAK   Başkan Yılmaz, çalışmalar tamamlandığında Durugöl yerleşkesinde bulunan atölye ve depoların Efirli’ye taşınacağını belirterek, “İlk etapta Ulaşım Dairesi Başkanlığımızın atölye ve depolarıyla iş makinelerini buraya taşıyacağız. 6 bin m2lik taban alanı üzerine, toplam alanı yaklaşık 9 bin m2 olan hizmet binaları yapacağız. Bu yapılar ana atölye, ek atölye, yedek parça ambarı, inşaat demirbaş ambarı, akaryakıt birimi, trafik ve güvenlik birimi yapıları ve diğer birimlerin depoları olarak kullanılacak” dedi.   Yaklaşık 1.500 m2si yeşil alan yapılacak Ordu Büyükşehir Belediyesi Efirli yerleşkesinin 20 bin 258 m2si sert zemin olacak. Alanın çevresi yaklaşık 1.000 m uzunluğunda duvar ve korkulukla da çevrilerek giriş ve çıkışlar kontrol altına alınacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Efirli Mahallesi’nde kuracağı yerleşke için çalışmalara başlıyor. Başkan Enver Yılmaz, yeni yerleşkenin inşa edileceği alanda incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçenin tamamında verdiği hizmeti daha etkili hâle getirmek amacıyla Durugöl yerleşkesinde bulunan birimlerin bazılarını Efirli’de yapılacak yerleşkeye taşıyacak.
 
YAPIM ÇALIŞMALARI KISA SÜREDE BAŞLAYACAK
 
Sahada incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, yaklaşık 38 dönüm alan üzerine inşa edilecek yeni yerleşkenin ihalesinin yapıldığını ve ihaleyle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını söyledi.
 
Binaların çelik konstrüksiyon sistemi kullanılarak hızlı bir şekilde yapılacağını ve hizmete alınacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Betonarme temel üzerine 621 ton yapısal çelik kullanılıp, çelik karkas sistem olarak imal edilecek söz konusu yapıların imalat süresi hızlı bir şekilde tamamlanacak ve yeni yerleşke hizmete hazır hâle gelecek” diye konuştu.
 
ATÖLYE VE DEPOLAR EFİRLİ’YE TAŞINACAK
 
Başkan Yılmaz, çalışmalar tamamlandığında Durugöl yerleşkesinde bulunan atölye ve depoların Efirli’ye taşınacağını belirterek, “İlk etapta Ulaşım Dairesi Başkanlığımızın atölye ve depolarıyla iş makinelerini buraya taşıyacağız. 6 bin m2lik taban alanı üzerine, toplam alanı yaklaşık 9 bin m2 olan hizmet binaları yapacağız. Bu yapılar ana atölye, ek atölye, yedek parça ambarı, inşaat demirbaş ambarı, akaryakıt birimi, trafik ve güvenlik birimi yapıları ve diğer birimlerin depoları olarak kullanılacak” dedi.
 
Yaklaşık 1.500 m2si yeşil alan yapılacak Ordu Büyükşehir Belediyesi Efirli yerleşkesinin 20 bin 258 m2si sert zemin olacak. Alanın çevresi yaklaşık 1.000 m uzunluğunda duvar ve korkulukla da çevrilerek giriş ve çıkışlar kontrol altına alınacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.