ÇAYBAŞIN'DA ÇÖP GERGİNLİĞİ

Gündem 17.01.2020 - 19:01, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3335+ kez okundu.
 

ÇAYBAŞIN'DA ÇÖP GERGİNLİĞİ

Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez Mahallesi Göksun Mevkiindeki katı atık vahşi depolama alanında, bölgedeki mahalleliler ile yetkililer arasında olaylar çıktı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi görevlisinin iki mahalleli kadını itmesi ve CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’in olay yerini incelemek için içeri girmek istemesine güvenlik güçlerince engel olunmaya çalışılması üzerine toplanan mahalleliler tepki gösterdi. Köylülerin desteği ile içeriye girerek, bölgeden su numuneleri alan Adıgüzel, şu açıklamayı yaptı: “Burada her haliyle bir doğa katliamı yapılıyor. Bazı yandaşların kârı için doğanın bu kadar fütursuzca katledilmesine izin vermeyeceğiz. Burada 70-80, hatta 90 yaşında insanlar kış soğuğuna rağmen gece gündüz nöbet tutuyor. AKP’nin yüzde 90 oy aldığı bu coğrafyada sahipsiz bırakılmış insanların sabrı taşmış vaziyette. Şurada içme suyunun halini yetkililerin görmesi gerekir. Aldığım numuneyi hem laboratuvarda analiz ettireceğim hem de yetkililere götüreceğim. Bölgede kış olmasına rağmen kokudan durulmuyor. Varın yazın buranın halini siz düşünün. Okullarda öğretmenler koku nedeniyle öğrencileri dersliklerden dışarı çıkarmıyorlar.” “Kaymakam köylüleri tehdit etti” iddiası! Adugüzel, “Vatandaşlarımızla görüşmelerimizde bize aktarıldığı kadarıyla Çaybaşı’na da vekâleten kaymakamlık yapan İkizce Kaymakamı Mustafa Berat Kasımoğlu bölgeye gelmiş ve köylülere tehditkâr bir üslupla, “Vekiller buraya geldi de ne oldu? Bazı grupların oyununa geliyorsunuz” gibi cümleler kurmuş. Burada bugüne kadar benim dışımda gelen kişiler; İyi Parti Grup Başkanvekili Sayın Yavuz Ağıralioğlu ve BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici. Şimdi bu kaymakam ne demek istiyor? Bahsettiği gruplar hangi gruplar? Yetkililer buraya gelsin de vatandaşın halini bir görsün” ifadelerinde bulundu. “Ya bu çöpü, ya da bizi buradan götürün!” Vatandaşların taleplerini de dile getiren Adıgüzel, şöyle konuştu: “Bölgedeki vatandaş, yetkililere şunu diyor; “Ya bu çöpü buradan götürün ya da bizi buradan götürün.” Kentlere göç olmasın, köylerimiz boşalmasın diye ahkâm kesiyorsunuz ama getirip çöpü yaşam alanlarımıza yığıp dünyamızı başımıza yıkıyorsunuz. Bu çöp alanı için bugüne kadar 180 dönüm orman alanı kesilmiş, 40-50 dönüm daha kesilmesi planlanıyor. Bu her haliyle doğa katliamıdır. Kış soğuğunda genci yaşlısı ile nöbet tutan vatandaşlarımız, “Bize sahip çık. Muhtarlarımızı bile gelip tehdit ettiler. Ne yerel kanallar ne ulusal kanallar bizi vermiyor” diyorlar. Ordu’da iki yerel kanalın Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nden gördükleri baskılar nedeniyle bu tür haberleri yayınlayamadıklarını duyuyorum. Buradan vatandaşlarımıza sözümüz, konunun sonuna kadar takipçisiyiz. AKP iktidarının seçimden seçime hatırladığı bu halkın artık sabrı taşmış durumda. Bu insanlara sahip çıkacağız.”
Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez Mahallesi Göksun Mevkiindeki katı atık vahşi depolama alanında, bölgedeki mahalleliler ile yetkililer arasında olaylar çıktı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi görevlisinin iki mahalleli kadını itmesi ve CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’in olay yerini incelemek için içeri girmek istemesine güvenlik güçlerince engel olunmaya çalışılması üzerine toplanan mahalleliler tepki gösterdi. Köylülerin desteği ile içeriye girerek, bölgeden su numuneleri alan Adıgüzel, şu açıklamayı yaptı: “Burada her haliyle bir doğa katliamı yapılıyor. Bazı yandaşların kârı için doğanın bu kadar fütursuzca katledilmesine izin vermeyeceğiz. Burada 70-80, hatta 90 yaşında insanlar kış soğuğuna rağmen gece gündüz nöbet tutuyor. AKP’nin yüzde 90 oy aldığı bu coğrafyada sahipsiz bırakılmış insanların sabrı taşmış vaziyette. Şurada içme suyunun halini yetkililerin görmesi gerekir. Aldığım numuneyi hem laboratuvarda analiz ettireceğim hem de yetkililere götüreceğim. Bölgede kış olmasına rağmen kokudan durulmuyor. Varın yazın buranın halini siz düşünün. Okullarda öğretmenler koku nedeniyle öğrencileri dersliklerden dışarı çıkarmıyorlar.”

“Kaymakam köylüleri tehdit etti” iddiası!

Adugüzel, “Vatandaşlarımızla görüşmelerimizde bize aktarıldığı kadarıyla Çaybaşı’na da vekâleten kaymakamlık yapan İkizce Kaymakamı Mustafa Berat Kasımoğlu bölgeye gelmiş ve köylülere tehditkâr bir üslupla, “Vekiller buraya geldi de ne oldu? Bazı grupların oyununa geliyorsunuz” gibi cümleler kurmuş. Burada bugüne kadar benim dışımda gelen kişiler; İyi Parti Grup Başkanvekili Sayın Yavuz Ağıralioğlu ve BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici. Şimdi bu kaymakam ne demek istiyor? Bahsettiği gruplar hangi gruplar? Yetkililer buraya gelsin de vatandaşın halini bir görsün” ifadelerinde bulundu.

“Ya bu çöpü, ya da bizi buradan götürün!”

Vatandaşların taleplerini de dile getiren Adıgüzel, şöyle konuştu: “Bölgedeki vatandaş, yetkililere şunu diyor; “Ya bu çöpü buradan götürün ya da bizi buradan götürün.” Kentlere göç olmasın, köylerimiz boşalmasın diye ahkâm kesiyorsunuz ama getirip çöpü yaşam alanlarımıza yığıp dünyamızı başımıza yıkıyorsunuz. Bu çöp alanı için bugüne kadar 180 dönüm orman alanı kesilmiş, 40-50 dönüm daha kesilmesi planlanıyor. Bu her haliyle doğa katliamıdır. Kış soğuğunda genci yaşlısı ile nöbet tutan vatandaşlarımız, “Bize sahip çık. Muhtarlarımızı bile gelip tehdit ettiler. Ne yerel kanallar ne ulusal kanallar bizi vermiyor” diyorlar. Ordu’da iki yerel kanalın Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nden gördükleri baskılar nedeniyle bu tür haberleri yayınlayamadıklarını duyuyorum. Buradan vatandaşlarımıza sözümüz, konunun sonuna kadar takipçisiyiz. AKP iktidarının seçimden seçime hatırladığı bu halkın artık sabrı taşmış durumda. Bu insanlara sahip çıkacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.