ÇETİN ORANLI, GAZETECİLİK TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Kültür 11.01.2019 - 14:01, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2958+ kez okundu.
 

ÇETİN ORANLI, GAZETECİLİK TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ocak ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Perşembe ve Gülyalı ilçelerinde söyleşi düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ocak ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Perşembe ve Gülyalı ilçelerinde söyleşi düzenlendi. “Okur-Yazar Buluşmaları” kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Çetin Oranlı, gazetecilik tecrübesinden hareketle Türkiye’de medyanın ve haberciliğin durumu hakkında vatandaşlara bilgi verdi. MEDYA VE HABERCİLİĞİN DURUMUNU ANLATTI Ordu Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen söyleşide konuşan Oranlı, gazete satışlarının azalmasının internet ve sosyal medya kullanımıyla doğru orantılı olduğunu ifade ederken aynı zamanda gençlere çok okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Yazar olmak için çok fazla kitap okuduğunu belirten Çetin Oranlı, son hikâye kitabını yazarken memleketinden ilham aldığını ve olayların memleketinde geçtiğini söyledi. Gazetecilik mesleğini severek ve isteyerek yaptığını belirten Oranlı, Türkiye’de medyanın ve haberciliğin durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. ÇETİN ORANLI KİMDİR? Ordu’nun Kumru ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Kumru’da tamamlamıştır. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirmiştir. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında Konya merkezli Merhaba Gazetesi’nde muhabir ve yazı işleri müdürü olarak görev yapmıştır. 2012 yılından bu yana Basın İlan Kurumunda görev yapmaktadır. Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, ocak ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Perşembe ve Gülyalı ilçelerinde söyleşi düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ocak ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Perşembe ve Gülyalı ilçelerinde söyleşi düzenlendi.

“Okur-Yazar Buluşmaları” kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Çetin Oranlı, gazetecilik tecrübesinden hareketle Türkiye’de medyanın ve haberciliğin durumu hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

MEDYA VE HABERCİLİĞİN DURUMUNU ANLATTI

Ordu Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen söyleşide konuşan Oranlı, gazete satışlarının azalmasının internet ve sosyal medya kullanımıyla doğru orantılı olduğunu ifade ederken aynı zamanda gençlere çok okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Yazar olmak için çok fazla kitap okuduğunu belirten Çetin Oranlı, son hikâye kitabını yazarken memleketinden ilham aldığını ve olayların memleketinde geçtiğini söyledi. Gazetecilik mesleğini severek ve isteyerek yaptığını belirten Oranlı, Türkiye’de medyanın ve haberciliğin durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ÇETİN ORANLI KİMDİR?

Ordu’nun Kumru ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Kumru’da tamamlamıştır. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirmiştir. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında Konya merkezli Merhaba Gazetesi’nde muhabir ve yazı işleri müdürü olarak görev yapmıştır. 2012 yılından bu yana Basın İlan Kurumunda görev yapmaktadır. Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.