CHP’Lİ ŞAHİN’DEN ERDOĞAN’A: “BU MİLLETE ASIL DÜŞMAN, SİZİN ZİHNİYETİNİZ”

Siyaset 20.12.2021 - 01:24, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2403+ kez okundu.
 

CHP’Lİ ŞAHİN’DEN ERDOĞAN’A: “BU MİLLETE ASIL DÜŞMAN, SİZİN ZİHNİYETİNİZ”

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, asgari ücreti dolarla kıyaslamanın doğru olmadığına ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, asgari ücreti dolarla kıyaslamanın doğru olmadığına ilişkin sözlerine tepki gösterdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin 4 bin 250 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Asgari ücreti dolarla kıyaslamak doğru değil. Bizim paramız bellidir, o da Türk Lirası'dır ve biz Türk Liramızı yedirmeyeceğiz. Siz Türk Lirası'nın olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları. Bu tür spekülatörlüğe gerek yok. Bizim paramız bellidir o da Türk lirasıdır. Ülkemiz ve milletimizin geleceğini ne faiz ve kur spekülatörleri ne yeminli iç ve dıştaki Türkiye düşmanları ne de bir avuç aç gözlü muhteris belirleyebilir.” dedi. “ÜLKEMİZİN PARA BİRİMİNİN NE OLDUĞUNU BİLMENİZ BÜYÜK MEZİYET!” CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Erdoğan’ın bu sözlerine şu ifadelerle yanıt verdi: “Asgari ücret fiyatını açıklayan AKP’nin genel başkanı çıkmış damadı gibi maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz benzeri sözler sarf ediyor. Türkiye’nin para biriminin Türk Lirası olduğunu söylüyor. Sizi canı gönülden kutluyorum ve tebrik ediyorum Sayın Erdoğan. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin para biriminin Türk Lirasını olduğunu bilmeniz büyük meziyet doğrusu! Ve size bir de önerim var. Eğer ülkemizin parasının Türk Lirasını olduğunu biliyorsanız, ona göre davranın, mantıklı politikalar üretin, yapılan yatırımları ve yap-işlet-devret modelindeki alım garantilerini döviz üzerinden değil TL üzerinden yapın, Merkez Bankası’na karışmayın, yargıya müdahale etmeyin. Bakın görün o zaman her şey kendiliğinden yoluna girer. Sağda solda düşman da aramayın. Çünkü asıl düşman, sizin öteki gördüğünüz, ülkenin yarısından fazla eden insanlar değil, sizin kirli zihniyetinizdir!” “İNSANLARIN ALIM GÜCÜ DOLARA BAĞLI” Başkan Şahin sözlerinin devamında şunları söyledi: “Sayın Erdoğan bir de asgari ücreti dolarla kıyaslamanın doğru olmadığını söylüyor. Efendi! İnsanların alım gücü dolara bağlı. Çünkü üretim sayenizde sıfır! Fabrika kuracağınız yere olanları satıyorsunuz. Vatandaşımızın ihtiyacı olan her şey dışarıdan temin ediliyor. Bunlar da dolarla alınıyor, dolarla borçlanılıyor ve dolar artınca doğal olarak insanlarımızın da alım gücü düşüyor. Bunu anlamanız çok zor olmasa gerek ama tabi anlamak isteyene!”    
CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, asgari ücreti dolarla kıyaslamanın doğru olmadığına ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, asgari ücreti dolarla kıyaslamanın doğru olmadığına ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin 4 bin 250 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Asgari ücreti dolarla kıyaslamak doğru değil. Bizim paramız bellidir, o da Türk Lirası'dır ve biz Türk Liramızı yedirmeyeceğiz. Siz Türk Lirası'nın olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları. Bu tür spekülatörlüğe gerek yok. Bizim paramız bellidir o da Türk lirasıdır. Ülkemiz ve milletimizin geleceğini ne faiz ve kur spekülatörleri ne yeminli iç ve dıştaki Türkiye düşmanları ne de bir avuç aç gözlü muhteris belirleyebilir.” dedi.
“ÜLKEMİZİN PARA BİRİMİNİN NE OLDUĞUNU BİLMENİZ BÜYÜK MEZİYET!”
CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Erdoğan’ın bu sözlerine şu ifadelerle yanıt verdi:
“Asgari ücret fiyatını açıklayan AKP’nin genel başkanı çıkmış damadı gibi maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz benzeri sözler sarf ediyor. Türkiye’nin para biriminin Türk Lirası olduğunu söylüyor. Sizi canı gönülden kutluyorum ve tebrik ediyorum Sayın Erdoğan. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin para biriminin Türk Lirasını olduğunu bilmeniz büyük meziyet doğrusu! Ve size bir de önerim var. Eğer ülkemizin parasının Türk Lirasını olduğunu biliyorsanız, ona göre davranın, mantıklı politikalar üretin, yapılan yatırımları ve yap-işlet-devret modelindeki alım garantilerini döviz üzerinden değil TL üzerinden yapın, Merkez Bankası’na karışmayın, yargıya müdahale etmeyin. Bakın görün o zaman her şey kendiliğinden yoluna girer. Sağda solda düşman da aramayın. Çünkü asıl düşman, sizin öteki gördüğünüz, ülkenin yarısından fazla eden insanlar değil, sizin kirli zihniyetinizdir!”
“İNSANLARIN ALIM GÜCÜ DOLARA BAĞLI”
Başkan Şahin sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Sayın Erdoğan bir de asgari ücreti dolarla kıyaslamanın doğru olmadığını söylüyor. Efendi! İnsanların alım gücü dolara bağlı. Çünkü üretim sayenizde sıfır! Fabrika kuracağınız yere olanları satıyorsunuz. Vatandaşımızın ihtiyacı olan her şey dışarıdan temin ediliyor. Bunlar da dolarla alınıyor, dolarla borçlanılıyor ve dolar artınca doğal olarak insanlarımızın da alım gücü düşüyor. Bunu anlamanız çok zor olmasa gerek ama tabi anlamak isteyene!”
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.