CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, bayrak indirme rezaletine çok sert tepki gösterdi

Siyaset 11.06.2014 - 14:55, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4032+ kez okundu.
 

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, bayrak indirme rezaletine çok sert tepki gösterdi

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, yazılı bir basın açıklaması yaparak Diyarbakır 2.Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bayrağımızın indirilmesine çok sert tepki gösterdi, Yıldız açıklamasında şunları ifade etti;

Habur`dan sonra başka bir rezaletle daha karşı karşıyayız.  AKP Hükümetinin terör örgütüne verdiği ve vereceğini vaad ettiği tavizlerden ötürü geldiğimiz noktada, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bayrağımız indirilmiştir. Bu hareketin ne anlama geldiğini anlamak için öncelikle bayrağın ne anlama geldiğini bilmek gerekir. Bu durum hükümetin içine düştüğü durumu bir kez daha yüzümüze vurmuştur. Dünyanın neresinde bir askeri bölgeye hatta Hava Kuvvetleri Komutanlığına girip bayrak indirilebilir. Bırakın indirmeyi buna teşebbüs ve cüret edilebilir mi? Bayrak, bir milletin geçmişten günümüze tüm değerlerini taşıyan en kıymetli semboldür. Bayrak, yere düşmez, bayrağa saygısızlık yapılamaz, bayrak indirilemez. Her zaman en önde ve hakkettiği gibi en yüksekte o olur. Türk milleti var oldukça Türk bayrağı da var olacaktır, bunun böyle bilinmesi gerekmektedir. Bayrağımız gölgesinde adalet, özgürlük, eşitlik ve barışı yaşatmaya devam edecektir. Bir bayrağın içerisinde birçok anlam yüklü olduğunu da unutmamak gerekmektedir. Ulusumuzun ve ülkemizin topraklarının bütünlüğünü temsil eden bayrağımızı indirmeye çalışmak aynı zamanda ülkemizin demokrasisine, insanlarına ve huzuruna açıkça yapılmış bir saldırıdır.  Bayrağımıza yapılan saygısızlık; arkasında her şeyini bırakıp tek varlığı olarak canını bu bayrağın dalgalanması için feda eden yüz binlerin canına, inancına, mukaddesatına da saygısızlıktır. Türk bayrağına dizilen her methiye o bayrağın temsil ettiği, o bayrağı gönderde tutan insanlara, bu uğurda canını veren insanlara dizilen methiyedir. Bayrağımız, “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak” diye başlayan İstiklal Marşı’mızın her mısrasının ve Kurtuluş Savaşı’nda çarıkla verilen onurlu mücadelenin haklı gururunu üzerinde taşır.  Şair Mithat Cemal Kuntay’ın da dediği gibi: “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!” Hepimizin ortak paydası olan Türk bayrağını indiren bir hareketi asla ve asla kabul edemeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, sorumlular ile ilgili alınacak tedbirlerin takipçisi olacağımızı belirtiyor, hepinize saygılar sunuyorum. 
CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, yazılı bir basın açıklaması yaparak Diyarbakır 2.Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bayrağımızın indirilmesine çok sert tepki gösterdi, Yıldız açıklamasında şunları ifade etti;

Habur`dan sonra başka bir rezaletle daha karşı karşıyayız.  AKP Hükümetinin terör örgütüne verdiği ve vereceğini vaad ettiği tavizlerden ötürü geldiğimiz noktada, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bayrağımız indirilmiştir. Bu hareketin ne anlama geldiğini anlamak için öncelikle bayrağın ne anlama geldiğini bilmek gerekir.

Bu durum hükümetin içine düştüğü durumu bir kez daha yüzümüze vurmuştur. Dünyanın neresinde bir askeri bölgeye hatta Hava Kuvvetleri Komutanlığına girip bayrak indirilebilir. Bırakın indirmeyi buna teşebbüs ve cüret edilebilir mi?

Bayrak, bir milletin geçmişten günümüze tüm değerlerini taşıyan en kıymetli semboldür. Bayrak, yere düşmez, bayrağa saygısızlık yapılamaz, bayrak indirilemez. Her zaman en önde ve hakkettiği gibi en yüksekte o olur. Türk milleti var oldukça Türk bayrağı da var olacaktır, bunun böyle bilinmesi gerekmektedir. Bayrağımız gölgesinde adalet, özgürlük, eşitlik ve barışı yaşatmaya devam edecektir.

Bir bayrağın içerisinde birçok anlam yüklü olduğunu da unutmamak gerekmektedir. Ulusumuzun ve ülkemizin topraklarının bütünlüğünü temsil eden bayrağımızı indirmeye çalışmak aynı zamanda ülkemizin demokrasisine, insanlarına ve huzuruna açıkça yapılmış bir saldırıdır.  Bayrağımıza yapılan saygısızlık; arkasında her şeyini bırakıp tek varlığı olarak canını bu bayrağın dalgalanması için feda eden yüz binlerin canına, inancına, mukaddesatına da saygısızlıktır.

Türk bayrağına dizilen her methiye o bayrağın temsil ettiği, o bayrağı gönderde tutan insanlara, bu uğurda canını veren insanlara dizilen methiyedir. Bayrağımız, “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak” diye başlayan İstiklal Marşı’mızın her mısrasının ve Kurtuluş Savaşı’nda çarıkla verilen onurlu mücadelenin haklı gururunu üzerinde taşır.  Şair Mithat Cemal Kuntay’ın da dediği gibi: “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!”

Hepimizin ortak paydası olan Türk bayrağını indiren bir hareketi asla ve asla kabul edemeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, sorumlular ile ilgili alınacak tedbirlerin takipçisi olacağımızı belirtiyor, hepinize saygılar sunuyorum. 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.