Döviz Artışı Otomotiv Piyasasını Etkiliyor

Ekonomi 21.09.2013 - 17:16, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3508+ kez okundu.
 

Döviz Artışı Otomotiv Piyasasını Etkiliyor

Dolar ve Eurodaki beklenmeyen tarihi yükselişi birçok sektörü olduğu gibi otomobil sektörünü de etkileyecek..

Dolar ve Eurodaki beklenmeyen tarihi yükselişi birçok sektörü olduğu gibi otomobil sektörünü de etkileyecek bence, ezber bozarak zirveye çıkan Amerikan Doları ve yılbaşından bu yana yüzde 10'nun üzerinde artışla 2,56 liraya kadar ulaşan Euro, otomobil fiyatlarına zammı kaçınılmaz hale getirdi. Otomobil firmaları 1 Eylülden itibaren kur farklarını otomobil fiyatlarına yansıtmaya başladı. Piyasadaki dalgalanmanın bir an önce dinmesini, bu olumsuz yükselişin tüketiciyi bekle gör durumuna sokmamasını umut ediyorum. Çünkü sektörde birbirine bağlantılı okadar çok iş kolları var ki bu sektörlerdeki sıkıntı ve durgunluk silsile yoluyla herkesi etkileyecektir. ABD Merkez Bankası'nın aldığı karar, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri zorluyor. Kur hızlı yükseldi ancak hızlı düşmez" ifadelerini kullandı. Otomobillere minimum yüzde 2-3 zam geldiğini görüyoruz. tabii şunu da göz ardı etmemek gerekir, ‘Euro yükseliyor, araçlara zam geliyor diye tüketiciler alıma yönelebilir. Fakat endişeyi de fazla karartmamak lazım diye düşünüyorum, pazarın 70-71 bin adet seviyesinde çıkacağı öngörülüyor. Kurdaki artışın otomobil fiyatlarına yansıtılmasının kaçınılmaz olduğu gibi diğer tüketim malarınada sırayla zamlar yapıldı. Piyasa da bu yapılan zamlara ister istemez bir reaksiyon gösterdi fakat bu reaksiyonun uzun süreli olacağını düşünmüyorum. ,şirketlet mevcut Pazar paylarını kaybetmemek için ve yılın son dört ayının içerisinde olduklarını da düşünürsek bence otomobil firmaları kur artışından dolayı yaptıkları bu zamları kampanya ve sıfır faiz seçeneklerini müşterilerine sunarak tolere edeceklerdir. Dolayısıyla otomotivde bir daralma ve sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Dolar ve Eurodaki beklenmeyen tarihi yükselişi birçok sektörü olduğu gibi otomobil sektörünü de etkileyecek..

Dolar ve Eurodaki beklenmeyen tarihi yükselişi birçok sektörü olduğu gibi otomobil sektörünü de etkileyecek bence, ezber bozarak zirveye çıkan Amerikan Doları ve yılbaşından bu yana yüzde 10'nun üzerinde artışla 2,56 liraya kadar ulaşan Euro, otomobil fiyatlarına zammı kaçınılmaz hale getirdi.

Otomobil firmaları 1 Eylülden itibaren kur farklarını otomobil fiyatlarına yansıtmaya başladı. Piyasadaki dalgalanmanın bir an önce dinmesini, bu olumsuz yükselişin tüketiciyi bekle gör durumuna sokmamasını umut ediyorum. Çünkü sektörde birbirine bağlantılı okadar çok iş kolları var ki bu sektörlerdeki sıkıntı ve durgunluk silsile yoluyla herkesi etkileyecektir. ABD Merkez Bankası'nın aldığı karar, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri zorluyor. Kur hızlı yükseldi ancak hızlı düşmez" ifadelerini kullandı.

Otomobillere minimum yüzde 2-3 zam geldiğini görüyoruz. tabii şunu da göz ardı etmemek gerekir, ‘Euro yükseliyor, araçlara zam geliyor diye tüketiciler alıma yönelebilir. Fakat endişeyi de fazla karartmamak lazım diye düşünüyorum, pazarın 70-71 bin adet seviyesinde çıkacağı öngörülüyor. Kurdaki artışın otomobil fiyatlarına yansıtılmasının kaçınılmaz olduğu gibi diğer tüketim malarınada sırayla zamlar yapıldı. Piyasa da bu yapılan zamlara ister istemez bir reaksiyon gösterdi fakat bu reaksiyonun uzun süreli olacağını düşünmüyorum. ,şirketlet mevcut Pazar paylarını kaybetmemek için ve yılın son dört ayının içerisinde olduklarını da düşünürsek bence otomobil firmaları kur artışından dolayı yaptıkları bu zamları kampanya ve sıfır faiz seçeneklerini müşterilerine sunarak tolere edeceklerdir. Dolayısıyla otomotivde bir daralma ve sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.