DÜNYA SİGARA BIRAKMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Sağlık 08.02.2020 - 14:54, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4363+ kez okundu.
 

DÜNYA SİGARA BIRAKMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında Ordu'da da bir alışveriş avm'sinde vatandaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacı ile stant kuruldu.

Açılan bu stantta vatandaşlarla buluşarak sigaranın zararları, bırakma yolları konularında bilgilendirme yapılarak ilgili  broşür ve görseller dağıtıldı. Sigaradaki zararlı maddelerle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla vatandaşlara  karbonmonoksit ölçüm testi uygulandı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Volkan YILDIZ tarafından yapılan basın açıklamasında; sigara kullanan vatandaşlarımızın, ilimizde faaliyet gösteren sigara bırakma polikliniklerinden ve Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak , ücretsiz  danışmanlık ve tıbbi tedavi hizmeti alabilecekleri  belirtildi.
9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında Ordu'da da bir alışveriş avm'sinde vatandaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacı ile stant kuruldu.

Açılan bu stantta vatandaşlarla buluşarak sigaranın zararları, bırakma yolları konularında bilgilendirme yapılarak ilgili  broşür ve görseller dağıtıldı. Sigaradaki zararlı maddelerle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla vatandaşlara  karbonmonoksit ölçüm testi uygulandı.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Volkan YILDIZ tarafından yapılan basın açıklamasında; sigara kullanan vatandaşlarımızın, ilimizde faaliyet gösteren sigara bırakma polikliniklerinden ve Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak , ücretsiz  danışmanlık ve tıbbi tedavi hizmeti alabilecekleri  belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.