DUT AĞACINDAN DÜŞEN GÜRCÜ HASTA ORDU’DA AYAĞA KALKTI

Siyaset 30.01.2019 - 12:02, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3658+ kez okundu.
 

DUT AĞACINDAN DÜŞEN GÜRCÜ HASTA ORDU’DA AYAĞA KALKTI

Batum’lu Tsıuri Bolkvadze dut toplamak için çıktığı ağaçtan düştü. Omurgası kırılan 52 yaşındaki talihsiz kadın, ülkesinde ameliyat oldu ancak ağrıları yüzünden yürüyemez hale geldi.

Batum’lu Tsıuri Bolkvadze dut toplamak için çıktığı ağaçtan düştü. Omurgası kırılan 52 yaşındaki talihsiz kadın, ülkesinde ameliyat oldu ancak ağrıları yüzünden yürüyemez hale geldi. Bolkvadze, Medical Park Ordu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Birol Gürler’in yaptığı ikinci operasyonla sağlığına kavuştu. Gürcistan’dan gelen bir hasta daha şifayı Ordu’da buldu. Batum’da yaşayan 52 yaşındaki Tsıuri Bolkvadze dut toplamak için çıktığı ağaçtan düştü. 8 metre yükseklikten düşen Bolkvadze’nin omurgası kırıldı. Ülkesinde ameliyat olan talihsiz kadının ağrıları 6 aydır dinmedi. Yürüyemez hale gelen Tsıuri Bolkvadze tavsiye üzerine gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla adından sıkça söz ettiren Medical Park Ordu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Birol Gürler’e başvurdu. Tsıuri Bolkvadze iki saat süren başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Ağrılarından kurtuldu. AMELİYATTAN BİR GÜN SONRA YÜRÜMEYE BAŞLADI Ameliyatla ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Birol Gürler şunları söyledi: “Hasta bize şiddetli bel ve bacak ağrısı, ayaklarında uyuşma ve yürümede güçlük şikayetleriyle başvurdu. Yaptığımız tetkikler sonucunda daha önce yapılan ameliyatında beline 4 adet vida yerleştirildiği ve bunların 2 tanesinin omuriliğin içinden gittiğini, fonksiyonunu kaybettiğini gözlemledik. Takılan vidaların yetersiz olması, hastanın ağrı ve hareket zorluğu şikayetlerinin devam etmesi sebebiyle geçirmiş olduğu ameliyatı revize etmemiz, eksik kalan müdahaleleri yapmamız gerekliydi. 2 saat süren operasyonumuzda bozulan omurgayı stabilize edip 8 vida yerleştirdik. Operasyon başarılı geçti. Hastamız ameliyattan bir gün sonra ayağa kaldırıldı, yürütüldü. Tüm ağrı ve hareket zorlukları son bulmuş bir şekilde Batum’a yolcu edildi."  
Batum’lu Tsıuri Bolkvadze dut toplamak için çıktığı ağaçtan düştü. Omurgası kırılan 52 yaşındaki talihsiz kadın, ülkesinde ameliyat oldu ancak ağrıları yüzünden yürüyemez hale geldi.

Batum’lu Tsıuri Bolkvadze dut toplamak için çıktığı ağaçtan düştü. Omurgası kırılan 52 yaşındaki talihsiz kadın, ülkesinde ameliyat oldu ancak ağrıları yüzünden yürüyemez hale geldi. Bolkvadze, Medical Park Ordu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Birol Gürler’in yaptığı ikinci operasyonla sağlığına kavuştu.
Gürcistan’dan gelen bir hasta daha şifayı Ordu’da buldu. Batum’da yaşayan 52 yaşındaki Tsıuri Bolkvadze dut toplamak için çıktığı ağaçtan düştü. 8 metre yükseklikten düşen Bolkvadze’nin omurgası kırıldı. Ülkesinde ameliyat olan talihsiz kadının ağrıları 6 aydır dinmedi. Yürüyemez hale gelen Tsıuri Bolkvadze tavsiye üzerine gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla adından sıkça söz ettiren Medical Park Ordu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Birol Gürler’e başvurdu. Tsıuri Bolkvadze iki saat süren başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Ağrılarından kurtuldu.
AMELİYATTAN BİR GÜN SONRA YÜRÜMEYE BAŞLADI
Ameliyatla ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Birol Gürler şunları söyledi: “Hasta bize şiddetli bel ve bacak ağrısı, ayaklarında uyuşma ve yürümede güçlük şikayetleriyle başvurdu. Yaptığımız tetkikler sonucunda daha önce yapılan ameliyatında beline 4 adet vida yerleştirildiği ve bunların 2 tanesinin omuriliğin içinden gittiğini, fonksiyonunu kaybettiğini gözlemledik. Takılan vidaların yetersiz olması, hastanın ağrı ve hareket zorluğu şikayetlerinin devam etmesi sebebiyle geçirmiş olduğu ameliyatı revize etmemiz, eksik kalan müdahaleleri yapmamız gerekliydi. 2 saat süren operasyonumuzda bozulan omurgayı stabilize edip 8 vida yerleştirdik. Operasyon başarılı geçti. Hastamız ameliyattan bir gün sonra ayağa kaldırıldı, yürütüldü. Tüm ağrı ve hareket zorlukları son bulmuş bir şekilde Batum’a yolcu edildi."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.