EĞİTİM VERİLDİ

Gündem 06.02.2020 - 13:34, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3585+ kez okundu.
 

EĞİTİM VERİLDİ

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan 109 kişiye eğitim verildi.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan 109 kişiye eğitim verildi. Gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması, sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve gıdalarda taklit ile tağşişin önlenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  yürütülüyor. Mevzuat dâhilinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan kişilerin eğitim çalışmaları ve buralarda satılmak üzere hazırlanan gıdaların etiketleme prosedürlerine ilişkin bilgilendirme çalışmalarına da ağırlık veriliyor.  Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan 109 personele Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.  Toplantıya katılan personele Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Recai Vural ve Gıda Yüksek Mühendisi Ebru Sedef Kaplan tarafından toplu tüketim yerlerinde işletmelerin uyması gereken etiketleme ve tüketicileri bilgilendirme kurallarının yanı sıra 174 Alo Gıda, Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Beslenme, Gıda Zehirlenmeleri ve Su Hijyeni konularında eğitim verildi.  
Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan 109 kişiye eğitim verildi.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan 109 kişiye eğitim verildi.
Gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması, sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve gıdalarda taklit ile tağşişin önlenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  yürütülüyor.
Mevzuat dâhilinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan kişilerin eğitim çalışmaları ve buralarda satılmak üzere hazırlanan gıdaların etiketleme prosedürlerine ilişkin bilgilendirme çalışmalarına da ağırlık veriliyor.
 Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan 109 personele Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 Toplantıya katılan personele Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Recai Vural ve Gıda Yüksek Mühendisi Ebru Sedef Kaplan tarafından toplu tüketim yerlerinde işletmelerin uyması gereken etiketleme ve tüketicileri bilgilendirme kurallarının yanı sıra 174 Alo Gıda, Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Beslenme, Gıda Zehirlenmeleri ve Su Hijyeni konularında eğitim verildi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.