ELİF DER HİZMET BİNASI AÇILDI

Yaşam 30.04.2016 - 10:03, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3901+ kez okundu.
 

ELİF DER HİZMET BİNASI AÇILDI

İhtiyaç sahiplerine maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla Mart 2015’ten bu yana faaliyet gösteren Elif Der (Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği) yeni hizmet binasına kavuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın eşi Yeter Yılmaz öncülüğünde kurulan derneğin açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Milletvekili Oktay Çanak ve eşi Hatice Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Baro Başkanı İlhan Kurt, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve eşi Münire Tekintaş,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve Genel Sekreter yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Daire Başkanları,Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Elif DerYönetim Kurulu Başkanı Yeter Yılmaz; “Elif Sosyal Yardımlaşma Derneğimiz, Ordu ilimizin 19 ilçesinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Kimi zaman hasta ve engellilerin yardımına koşuyor; kimi zaman kıyafet, kırtasiye, kitap, eşya ve gıda yardımlarıyla mağduriyetleri gidermeye çalışıyoruz. Kapısı herkese açık olan bir derneğiz. Şu anda da yanımızda kocaman yürekli bir gönüllü ordusu var. Sayıları her geçen gün artan dernek üyelerimizle tek amacımız, insanların acılarını tebessüme çevirmek. “Kime nasıl yardım edebilirim?” diye düşünen insanlar ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyoruz. Maddi imkânı olmayan ancak tebessümlere şahit olmak isteyenlerin de etkinliklerimize katılıp manevi destek sağlamalarını istiyoruz. Mutluluk almakla değil, vermekle olur. Bu yüzden hiçbir şey yapamıyorsanız, çevrenizdeki yardıma muhtaç insanları fark ederek bize yönlendirin. Birlik olup yardımcı olalım” dedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kamu kurumlarının yanında sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmaların önemine değinerek; “Sivil toplum örgütlerinin bu mahiyette yaptığı ve yapacağı görevler çok çok önemli. Kamu kurumlarının yardım yapması belli bir aşamadan sonra teknik olarak pek mümkün olamıyor. Başta Elif Der olmak üzere bu mahiyetteki dernekler işin özetine, ruhuna, maneviyatına, aslına ve kimliğine uygun davranabiliyor. Özveri gerektiren bu gönül işini sahiplenen ve yürüten dernek yönetimine, çalışanlarına ve destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Elif Der’in açılışından önce de Ordu’da yaşayan kimsesizlerin kimsesi adıyla faaliyet gösteren bir dernek olduğunu belirten Milletvekili Oktay Çanak, bundan sonra da derneğin Ordu’ya verdiği katkıların büyüyerek devam edeceğine inandığını söyledi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu; “Sevgili Elif Der gönüllüleri, kazanç paylaştırma amacı gütmeksizin ve bir menfaat temin etmeksizin toplumun yararına çalışıyor. Elif Der’in bu manada faydalı hizmetlerini görünce inanın çok sevindim” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş; “Elif Der, ihtiyaç sahiplerine el uzatma noktasında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir yapıyla çalışmalarını sürdürüyor. Altınordu Belediyesi olarak, 19 ilçenin tamamında en uç noktalara kadar ulaşacak Elif Der’e çalışmalarında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman istenen katkıyı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
İhtiyaç sahiplerine maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla Mart 2015’ten bu yana faaliyet gösteren Elif Der (Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği) yeni hizmet binasına kavuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın eşi Yeter Yılmaz öncülüğünde kurulan derneğin açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Milletvekili Oktay Çanak ve eşi Hatice Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Baro Başkanı İlhan Kurt, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve eşi Münire Tekintaş,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve Genel Sekreter yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Daire Başkanları,Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Elif DerYönetim Kurulu Başkanı Yeter Yılmaz; “Elif Sosyal Yardımlaşma Derneğimiz, Ordu ilimizin 19 ilçesinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Kimi zaman hasta ve engellilerin yardımına koşuyor; kimi zaman kıyafet, kırtasiye, kitap, eşya ve gıda yardımlarıyla mağduriyetleri gidermeye çalışıyoruz. Kapısı herkese açık olan bir derneğiz. Şu anda da yanımızda kocaman yürekli bir gönüllü ordusu var. Sayıları her geçen gün artan dernek üyelerimizle tek amacımız, insanların acılarını tebessüme çevirmek. “Kime nasıl yardım edebilirim?” diye düşünen insanlar ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyoruz. Maddi imkânı olmayan ancak tebessümlere şahit olmak isteyenlerin de etkinliklerimize katılıp manevi destek sağlamalarını istiyoruz. Mutluluk almakla değil, vermekle olur. Bu yüzden hiçbir şey yapamıyorsanız, çevrenizdeki yardıma muhtaç insanları fark ederek bize yönlendirin. Birlik olup yardımcı olalım” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kamu kurumlarının yanında sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmaların önemine değinerek; “Sivil toplum örgütlerinin bu mahiyette yaptığı ve yapacağı görevler çok çok önemli. Kamu kurumlarının yardım yapması belli bir aşamadan sonra teknik olarak pek mümkün olamıyor. Başta Elif Der olmak üzere bu mahiyetteki dernekler işin özetine, ruhuna, maneviyatına, aslına ve kimliğine uygun davranabiliyor. Özveri gerektiren bu gönül işini sahiplenen ve yürüten dernek yönetimine, çalışanlarına ve destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Elif Der’in açılışından önce de Ordu’da yaşayan kimsesizlerin kimsesi adıyla faaliyet gösteren bir dernek olduğunu belirten Milletvekili Oktay Çanak, bundan sonra da derneğin Ordu’ya verdiği katkıların büyüyerek devam edeceğine inandığını söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu; “Sevgili Elif Der gönüllüleri, kazanç paylaştırma amacı gütmeksizin ve bir menfaat temin etmeksizin toplumun yararına çalışıyor. Elif Der’in bu manada faydalı hizmetlerini görünce inanın çok sevindim” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş; “Elif Der, ihtiyaç sahiplerine el uzatma noktasında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir yapıyla çalışmalarını sürdürüyor. Altınordu Belediyesi olarak, 19 ilçenin tamamında en uç noktalara kadar ulaşacak Elif Der’e çalışmalarında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman istenen katkıyı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.