EMEKLİ İMAMLAR BULUŞMASI

Kültür 11.05.2015 - 23:16, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3250+ kez okundu.
 

EMEKLİ İMAMLAR BULUŞMASI

Ordu’da emekli olan din görevlileri, 17 yıldır aksatmadan devam ettirdikleri, geleneksel buluşmalarına devam ediyorlar. Emekli din adamları, bu örnek buluşmalarında hem Kur’an-ı Kerim okuyorlar, hem de anılarını ve dostluklarını pekiştiriyorlar.

Ordu’da emekli imamlardan örnek gelenek. Ordu’da İlk dönem görev yapan emekli din görevlilerinin 2008 yılında başlattığı örnek gelenek kesintiye uğramadan sürüyor. Emekli Vaiz Mehmet Hulusi Murtazaoğlu öncülüğünde 20 görevlinin başlattığı, ortalama 30 din görevlisinin katıldığı toplantılara her ay bir emekli ev sahipliği yapıyor. Bu güzel geleneğin en son toplantısı bu hafta sonu merkez Yaraşlı Köyü’nde yapıldı.   Ev sahibi Emekli İmam-Hatip Muzaffer Özdemir misafirlerini, Ağabeyi Yusuf Ziya Özdemir, oğulları Mehmet Akif Özdemir, Hamza Özdemir, Fatih Özdemir ve diğer aile efradıyla birlikte ağırladı.   Öğlenin ardından başlayan toplantıda, öncelikle bir sure ezbere okunup meali verildi. Bu defa, Yalı Cami Emekli İmam-Hatibi Hafız Hüsnü Öztürk, Nâziat Suresi’nin hem metnini, hem mealini ezberden okudu. Akabinde, Yasin ve kısa surelerin sırayla paylaşılarak okunmasının ardından, bu ay içinde okunan 20 hatimle beraber 10 bin kelime-i tevhid, 3 bin salavat-ı şerefenin duası Altınordu Müftüsü Harun Cimitoğlu tarafından yapıldı. Merhum emekliler başta olmak üzere, cümle ölmüşlerin ruhu, ayrıca millet, memleket ve tüm İslâm Âleminin sulh ve selâmeti, insanlığın hidayeti için niyazlarda bulunuldu.   Çay ve meyve ikramları eşliğinde, tatlı hatıralarla dolu güzel sohbetler yapıldı. Gelecek toplantının 4 Haziran’da Beyli Dereboyu Cami’de, Ahmet Öney Hoca’nın ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. İkram ve sohbet sonrası duayı yapan isim programın doğal üyeleri olan Diyanet Camiasından Merkez Vaizi Abdullah Tayfur oldu.   Geleneksel din görevlileri buluşmasına katılan diğer isimlerin de, Osman Çelik, Yusuf Altun, Zekeriya Uyanık, Mithat Alptekin, Mustafa Mağden, Mehmet Yüksel, Necati Yıldırım, Ramazan Dursun, Mehmet Ali Kılıç, Tahir Altaş, Nuri Kahraman ve Mehmet Temel gibi isimlerde yer alırken, dışarıda da çekilen hatıra fotoğraflarının ardından, bir ay sonra hayırlısıyla buluşabilmek dilekleriyle sona erdi.
Ordu’da emekli olan din görevlileri, 17 yıldır aksatmadan devam ettirdikleri, geleneksel buluşmalarına devam ediyorlar. Emekli din adamları, bu örnek buluşmalarında hem Kur’an-ı Kerim okuyorlar, hem de anılarını ve dostluklarını pekiştiriyorlar.

Ordu’da emekli imamlardan örnek gelenek. Ordu’da İlk dönem görev yapan emekli din görevlilerinin 2008 yılında başlattığı örnek gelenek kesintiye uğramadan sürüyor. Emekli Vaiz Mehmet Hulusi Murtazaoğlu öncülüğünde 20 görevlinin başlattığı, ortalama 30 din görevlisinin katıldığı toplantılara her ay bir emekli ev sahipliği yapıyor. Bu güzel geleneğin en son toplantısı bu hafta sonu merkez Yaraşlı Köyü’nde yapıldı.

 

Ev sahibi Emekli İmam-Hatip Muzaffer Özdemir misafirlerini, Ağabeyi Yusuf Ziya Özdemir, oğulları Mehmet Akif Özdemir, Hamza Özdemir, Fatih Özdemir ve diğer aile efradıyla birlikte ağırladı.

 

Öğlenin ardından başlayan toplantıda, öncelikle bir sure ezbere okunup meali verildi. Bu defa, Yalı Cami Emekli İmam-Hatibi Hafız Hüsnü Öztürk, Nâziat Suresi’nin hem metnini, hem mealini ezberden okudu. Akabinde, Yasin ve kısa surelerin sırayla paylaşılarak okunmasının ardından, bu ay içinde okunan 20 hatimle beraber 10 bin kelime-i tevhid, 3 bin salavat-ı şerefenin duası Altınordu Müftüsü Harun Cimitoğlu tarafından yapıldı. Merhum emekliler başta olmak üzere, cümle ölmüşlerin ruhu, ayrıca millet, memleket ve tüm İslâm Âleminin sulh ve selâmeti, insanlığın hidayeti için niyazlarda bulunuldu.

 

Çay ve meyve ikramları eşliğinde, tatlı hatıralarla dolu güzel sohbetler yapıldı. Gelecek toplantının 4 Haziran’da Beyli Dereboyu Cami’de, Ahmet Öney Hoca’nın ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. İkram ve sohbet sonrası duayı yapan isim programın doğal üyeleri olan Diyanet Camiasından Merkez Vaizi Abdullah Tayfur oldu.

 

Geleneksel din görevlileri buluşmasına katılan diğer isimlerin de, Osman Çelik, Yusuf Altun, Zekeriya Uyanık, Mithat Alptekin, Mustafa Mağden, Mehmet Yüksel, Necati Yıldırım, Ramazan Dursun, Mehmet Ali Kılıç, Tahir Altaş, Nuri Kahraman ve Mehmet Temel gibi isimlerde yer alırken, dışarıda da çekilen hatıra fotoğraflarının ardından, bir ay sonra hayırlısıyla buluşabilmek dilekleriyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.