EMİSYON SKANDALI BOSCH'A SIÇRADI

Ekonomi 02.07.2016 - 16:45, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3216+ kez okundu.
 

EMİSYON SKANDALI BOSCH'A SIÇRADI

Alman otomobil devi Volkswagen'in karıştığı egzoz gazı skandalı bir başka Alman devi Bosch'a uzanıyor.

Spiegel Online'ın bildirdiğine göre, ABD'de VW'ye yönelik olduğu gibi, Bosch firmasına da dava hazırlığı yapılıyor. Dergi, Volkswagen'e yönelik soruşturma kapsamında ulaşılan bilgi ve belgeler ışığında Bosch'un skandaldaki katkısının ortaya konulduğu ve soruşturmanın yeni bilgiler ışığında genişletilerek Bosch CEOsu Volkmar Dennere karşı harekete geçilmek üzere olduğunu yazdı.Dosyanın önümüzdeki aylarda VW davasına bakan hakim Charles Breyeri'n önüne gideceğini öne süren Spiegel Online, gelişmelerin Bosch'u da VW gibi sıkıntıya sokabileceğini bildirdi.Şu ana kadar manupülasyondan bilgisi olduğu yönündeki iddiaları reddeden Bosch'un, iddiaların davaya dönüşmesi durumunda hem imaj hem de büyük maddi kayıp yaşayabileceği belirtiliyor.Volkswagen firması dünya genelinde 11 milyon dizel otomobile emisyon değerlerini düşük gösteren özel bir program yüklediğini itiraf etmişti. Bosch tarafından üretildiği belirtilen söz konusu programın ABD'de 475 bin otomobilde kullanıldığına dikkat çekiliyor.Spiegel Online, Stuttgart Savcılığı tarafından da Bosch firmasına yönelik, 2015'in son aylarından itibaren skandaldaki muhtemel katkısına yönelik soruşturma yürütüldüğü bilgisini paylaştı.
Alman otomobil devi Volkswagen'in karıştığı egzoz gazı skandalı bir başka Alman devi Bosch'a uzanıyor.

Spiegel Online'ın bildirdiğine göre, ABD'de VW'ye yönelik olduğu gibi, Bosch firmasına da dava hazırlığı yapılıyor. Dergi, Volkswagen'e yönelik soruşturma kapsamında ulaşılan bilgi ve belgeler ışığında Bosch'un skandaldaki katkısının ortaya konulduğu ve soruşturmanın yeni bilgiler ışığında genişletilerek Bosch CEOsu Volkmar Dennere karşı harekete geçilmek üzere olduğunu yazdı.

Dosyanın önümüzdeki aylarda VW davasına bakan hakim Charles Breyeri'n önüne gideceğini öne süren Spiegel Online, gelişmelerin Bosch'u da VW gibi sıkıntıya sokabileceğini bildirdi.

Şu ana kadar manupülasyondan bilgisi olduğu yönündeki iddiaları reddeden Bosch'un, iddiaların davaya dönüşmesi durumunda hem imaj hem de büyük maddi kayıp yaşayabileceği belirtiliyor.

Volkswagen firması dünya genelinde 11 milyon dizel otomobile emisyon değerlerini düşük gösteren özel bir program yüklediğini itiraf etmişti. Bosch tarafından üretildiği belirtilen söz konusu programın ABD'de 475 bin otomobilde kullanıldığına dikkat çekiliyor.
Spiegel Online, Stuttgart Savcılığı tarafından da Bosch firmasına yönelik, 2015'in son aylarından itibaren skandaldaki muhtemel katkısına yönelik soruşturma yürütüldüğü bilgisini paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.