Ersoy ‘PAVLİ’yi imzalıyor

Sanat 18.03.2014 - 19:59, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3336+ kez okundu.
 

Ersoy ‘PAVLİ’yi imzalıyor

Devlet Tiyatroları repertuarında 5 oyunu bulunan 30 yıllık tiyatro sanatçısı Ufuk Ersoy, şehir tarihine Ordu’yu yakan isim olarak geçen fırıncı Pavli efsanesini yeni romanı ‘Pavli’ye taşıyarak edebiyat dünyasının kapılarını aralamaya devam ediyor. Ersoy, 19 Mart Çarşamba günü ‘Pavli’ romanını imzalıyor.

1982 yılında başladığı tiyatro serüveninde 30 oyunda rol alan ve 30 yıllar tiyatro serüveninde yazdığı 6 oyunu Devlet Tiyatroları repertuarına alınan Ufuk Ersoy Kırmızı Elma isimli romanının ardından ‘Pavli’ isimli romanıyla edebiyat dünyasının kapılarını aralamaya devam ediyor.   Ordu’nun son yıllarda yetiştirdiği tiyatro yazarı Ufuk Ersoy, Devlet Tiyatroları (DT) repertuarına alınan 6 oyununun ardından başarısını kitaplarıyla taçlandırdı. Ersoy, 'Kırmızı Elma' adlı ilk romanının ardından ‘Pavli’ isimli romanını kitapseverlerin beğenisine sundu. Ersoy, kadının toplumdaki yerini anlatan ve iki yılda basım aşamasına gelen 'Kırmızı Elma' adlı ilk romanının ardından, Ordu’nun tarihe ‘şehri yakan isim’ olarak geçen Pavli efsanesini taşıyarak kitapseverlerin beğenisine sundu. 1900’lü yılların başında fırında ekmek yaparken Ordu’yu yakan Pavli’nin konu edildiği kitapta, yaklaşık 12 öykü bulunuyor. Ersoy, Ordu tarihine şehri yakan isim olarak geçen fırıncı Pavli ve dönemin şehir hikâyelerini kaleme aldığını belirterek, “Ordu'nun kültür ve sanat alanına katkı yapmak için elimden geleni yapıyorum" dedi.  “Herkesin içinde bir Pavli var” Son kitabı Pavli hakkında da bilgi veren Ersoy, “ 1900’lü yılların başında Ordu’da bir şehir yangını olmuş. Tarih kaynakları bu yangını dönemin fırıncı ustası Pavli’den kaynaklanıyor diye bahsetmekte. Yaklaşık bir seneden uzun bir süredir bu kitabım üzerinde çalışıyorum. İçinde bizimle, tarihimizle özleşmiş hikâyeler var, herkesin okuması gerekir. Fakat bu Pavli herkesin içindeki o şehri her an yakmaya hazır Pavli değil. Bizim Pavli gerçekten Ordu’yu yakmış. Düşünsenize, ekmek fırınında ekmek yaparken birden bir kıvılcım şehrin birden kül olmasına neden olmuş… Bu efsaneden yola çıkarak ortaya çok keyifli bir kitap çıkardım. Kitabım Serüven Yayınları arasından çıktı. Edebiyat tutkunları da kitabımı Serüven Kitapevi’nden temin edebilirler”  diye konuştu.        İmza günü 19 Mart’ta Ersoy, son kitabı olan ‘PAvli’yle, 19 Mart Çarşamba günü saat 17:30’da Serüven Kitapevinde düzenlenen imza günü etkinliğinde okuyucularının karşına çıkmaya hazırlanıyor. Ersoy şunları söyledi: “Pavli için imza günü düzenliyoruz. İnşallah değerli kitapseverlerden olumlu tepkiler alırım. 19 Mart Çarşamba günü 17:30’da düzenlenecek olan imza günü etkinliğimize bütün Ordulular davetlidir.”
Devlet Tiyatroları repertuarında 5 oyunu bulunan 30 yıllık tiyatro sanatçısı Ufuk Ersoy, şehir tarihine Ordu’yu yakan isim olarak geçen fırıncı Pavli efsanesini yeni romanı ‘Pavli’ye taşıyarak edebiyat dünyasının kapılarını aralamaya devam ediyor. Ersoy, 19 Mart Çarşamba günü ‘Pavli’ romanını imzalıyor.

1982 yılında başladığı tiyatro serüveninde 30 oyunda rol alan ve 30 yıllar tiyatro serüveninde yazdığı 6 oyunu Devlet Tiyatroları repertuarına alınan Ufuk Ersoy Kırmızı Elma isimli romanının ardından ‘Pavli’ isimli romanıyla edebiyat dünyasının kapılarını aralamaya devam ediyor.  

Ordu’nun son yıllarda yetiştirdiği tiyatro yazarı Ufuk Ersoy, Devlet Tiyatroları (DT) repertuarına alınan 6 oyununun ardından başarısını kitaplarıyla taçlandırdı. Ersoy, 'Kırmızı Elma' adlı ilk romanının ardından ‘Pavli’ isimli romanını kitapseverlerin beğenisine sundu. Ersoy, kadının toplumdaki yerini anlatan ve iki yılda basım aşamasına gelen 'Kırmızı Elma' adlı ilk romanının ardından, Ordu’nun tarihe ‘şehri yakan isim’ olarak geçen Pavli efsanesini taşıyarak kitapseverlerin beğenisine sundu. 1900’lü yılların başında fırında ekmek yaparken Ordu’yu yakan Pavli’nin konu edildiği kitapta, yaklaşık 12 öykü bulunuyor. Ersoy, Ordu tarihine şehri yakan isim olarak geçen fırıncı Pavli ve dönemin şehir hikâyelerini kaleme aldığını belirterek, “Ordu'nun kültür ve sanat alanına katkı yapmak için elimden geleni yapıyorum" dedi. 

“Herkesin içinde bir Pavli var”

Son kitabı Pavli hakkında da bilgi veren Ersoy, “ 1900’lü yılların başında Ordu’da bir şehir yangını olmuş. Tarih kaynakları bu yangını dönemin fırıncı ustası Pavli’den kaynaklanıyor diye bahsetmekte. Yaklaşık bir seneden uzun bir süredir bu kitabım üzerinde çalışıyorum. İçinde bizimle, tarihimizle özleşmiş hikâyeler var, herkesin okuması gerekir. Fakat bu Pavli herkesin içindeki o şehri her an yakmaya hazır Pavli değil. Bizim Pavli gerçekten Ordu’yu yakmış. Düşünsenize, ekmek fırınında ekmek yaparken birden bir kıvılcım şehrin birden kül olmasına neden olmuş… Bu efsaneden yola çıkarak ortaya çok keyifli bir kitap çıkardım. Kitabım Serüven Yayınları arasından çıktı. Edebiyat tutkunları da kitabımı Serüven Kitapevi’nden temin edebilirler”  diye konuştu.       

İmza günü 19 Mart’ta

Ersoy, son kitabı olan ‘PAvli’yle, 19 Mart Çarşamba günü saat 17:30’da Serüven Kitapevinde düzenlenen imza günü etkinliğinde okuyucularının karşına çıkmaya hazırlanıyor. Ersoy şunları söyledi: “Pavli için imza günü düzenliyoruz. İnşallah değerli kitapseverlerden olumlu tepkiler alırım. 19 Mart Çarşamba günü 17:30’da düzenlenecek olan imza günü etkinliğimize bütün Ordulular davetlidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.