FİNALİSTLER BELLİ OLDU

Gündem 14.12.2018 - 12:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2468+ kez okundu.
 

FİNALİSTLER BELLİ OLDU

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ordulu Arıcılar Yarışıyor Bilgi Yarışması ve En İyi Bal Yarışması düzenleniyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ordulu Arıcılar Yarışıyor Bilgi Yarışması ve En İyi Bal Yarışması düzenleniyor. 21.12.2018 tarihinde  final yarışması yapılacak olan Ordulu Arıcılar  Yarışıyor Bilgi Yarışmasının  ön elemesi 13.12.2018 tarihinde İl Müdürlüğü  konferans salonunda gerçekleştirildi. Daha önce 19 İlçe Müdürlüğünde yapılan ön eleme sonucunda yarışmaya hak kazanan toplam 63 arıc arasından öğleden önce yapılan ilk oturumda her ilçenin birincisi seçildi. Yarışmanın öğleden sonraki oturumunda ise 19 ilçe birincisi tekrar sınava tabi tutularak büyük finalde yarışacak 9 finalist belirlendi  . Düzenlenen ön eleme yarışmasında arıcılarımıza arı yetiştiriciliği, arı hastalık ve zararlıları, arı ürünleri, ana arı üretimi, arı ırkları ve ıslahı, arı besleme, arıcılık yönetmeliği, bal tebliği, arı teşvik ve desteklemeleri konularından oluşan 20 soruluk çoktan seçmeli sorular soruldu.  Ayrıca yarışmaya katılan tüm arıcılarımıza 3'er kutu varroa ilacı dağıtıldı. Ön eleme sonucunda büyük finale kalan yarışmacıları şu şekildedir; Seyhan DEMİR - ÜNYE Onur KAYA - PERŞEMBE Mehmet KÖKEN - GÜRGENTEPE Necdet BEYAZIT - ALTINORDU Bilal CİN - İKİZCE Recai ATIŞ - FATSA Enver KOYUNCU - KABATAŞ Azmi ÇAKIR - ULUBEY Veysel ÇELENK - GÖLKÖY Yarışmanın büyük finali 21 Aralık 2018 Cuma günü saat 14:00 da Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak.Ayrıca en iyi bal yarışması kapsamında ilçelerimizden gelen balların Arıcılık Araştırma Enstitüsü tarafından tahlilleri yapılmakta olup, jürimizin değerlendirmesi sonucu en iyi kestane balı ve en iyi çiçek balı sonuçları da büyük finalde açıklanacaktır. 21 Aralık 2018 tarihinde düzenlenecek olan bilgi yarışmasına tüm halk davetli.  
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ordulu Arıcılar Yarışıyor Bilgi Yarışması ve En İyi Bal Yarışması düzenleniyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ordulu Arıcılar Yarışıyor Bilgi Yarışması ve En İyi Bal Yarışması düzenleniyor. 21.12.2018 tarihinde  final yarışması yapılacak olan Ordulu Arıcılar  Yarışıyor Bilgi Yarışmasının  ön elemesi 13.12.2018 tarihinde İl Müdürlüğü  konferans salonunda gerçekleştirildi.

Daha önce 19 İlçe Müdürlüğünde yapılan ön eleme sonucunda yarışmaya hak kazanan toplam 63 arıc arasından öğleden önce yapılan ilk oturumda her ilçenin birincisi seçildi. Yarışmanın öğleden sonraki oturumunda ise 19 ilçe birincisi tekrar sınava tabi tutularak büyük finalde yarışacak 9 finalist belirlendi  .

Düzenlenen ön eleme yarışmasında arıcılarımıza arı yetiştiriciliği, arı hastalık ve zararlıları, arı ürünleri, ana arı üretimi, arı ırkları ve ıslahı, arı besleme, arıcılık yönetmeliği, bal tebliği, arı teşvik ve desteklemeleri konularından oluşan 20 soruluk çoktan seçmeli sorular soruldu.  Ayrıca yarışmaya katılan tüm arıcılarımıza 3'er kutu varroa ilacı dağıtıldı.
Ön eleme sonucunda büyük finale kalan yarışmacıları şu şekildedir;
Seyhan DEMİR - ÜNYE
Onur KAYA - PERŞEMBE
Mehmet KÖKEN - GÜRGENTEPE
Necdet BEYAZIT - ALTINORDU
Bilal CİN - İKİZCE
Recai ATIŞ - FATSA
Enver KOYUNCU - KABATAŞ
Azmi ÇAKIR - ULUBEY
Veysel ÇELENK - GÖLKÖY
Yarışmanın büyük finali 21 Aralık 2018 Cuma günü saat 14:00 da Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak.Ayrıca en iyi bal yarışması kapsamında ilçelerimizden gelen balların Arıcılık Araştırma Enstitüsü tarafından tahlilleri yapılmakta olup, jürimizin değerlendirmesi sonucu en iyi kestane balı ve en iyi çiçek balı sonuçları da büyük finalde açıklanacaktır. 21 Aralık 2018 tarihinde düzenlenecek olan bilgi yarışmasına tüm halk davetli.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.