FINDIKTA UMUTLAR YEŞERİYOR

Ekonomi 22.02.2016 - 22:42, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3525+ kez okundu.
 

FINDIKTA UMUTLAR YEŞERİYOR

Fındıkta üreticilerin 2015 sezonunda yaşadığı hayal kırıklığı devam ederken fındık fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı.

Fındık sezonda 14.50 TL  seviyelerine kadar yükselmasinin ardından ,bir anda gerilemeye başlayarak 9 TL seviyelerine kadar da düşmüştü. Bu gerileme üzerine gerek devlet gerekse sivil toplum kuruluşlarından düşük fiyata ilişkin açıklamalar gelmişti. Üerticinin direncini bir türlü kıramayan serbest piyasa ,üreticinin beklentisine cevap vermeye başladı da diyebiliriz. Stoklarda yaşanan azalma ile birlikte, gittikçe artan fındık ihtiyacı üzerine fiyatlarda  artışta baş göstermeye başladı. Serbest piyasada 10-11 TL aralığında işlem gören fındık fiyatı borsalarda da artış göstermeye başladı. Ordu ticaret borsası'nda 9.40,Fatsa ticaret borsası'nda 9.70, TL ye yükselirken Ünye ticaret borsası'nda 9.25 Tl de kaldı. Fındık yeniden borsalarda da yükselişe geçerek yeniden 10 TL bandına doğru tırmanışa geçti.
Fındıkta üreticilerin 2015 sezonunda yaşadığı hayal kırıklığı devam ederken fındık fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı.

Fındık sezonda 14.50 TL  seviyelerine kadar yükselmasinin ardından ,bir anda gerilemeye başlayarak 9 TL seviyelerine kadar da düşmüştü. Bu gerileme üzerine gerek devlet gerekse sivil toplum kuruluşlarından düşük fiyata ilişkin açıklamalar gelmişti.

Üerticinin direncini bir türlü kıramayan serbest piyasa ,üreticinin beklentisine cevap vermeye başladı da diyebiliriz.

Stoklarda yaşanan azalma ile birlikte, gittikçe artan fındık ihtiyacı üzerine fiyatlarda  artışta baş göstermeye başladı.

Serbest piyasada 10-11 TL aralığında işlem gören fındık fiyatı borsalarda da artış göstermeye başladı.

Ordu ticaret borsası'nda 9.40,Fatsa ticaret borsası'nda 9.70, TL ye yükselirken Ünye ticaret borsası'nda 9.25 Tl de kaldı.

Fındık yeniden borsalarda da yükselişe geçerek yeniden 10 TL bandına doğru tırmanışa geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.