GIDA DENETiMLERi DEVAM ETTi

Gündem 06.06.2019 - 21:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4382+ kez okundu.
 

GIDA DENETiMLERi DEVAM ETTi

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda denetimlerine ara ve taviz vermiyor.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda denetimlerine ara ve taviz vermiyor. 2019 Ramazan ayı içerisinde il genelinde toplam 1.556 gıda denetimi gerçekleştirildi. Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte gıda denetimleri  hız kesmeden devam etti.  Denetimlerde mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla; 50 adet yurtiçi denetim amaçlı numune alındı. Alınan 50 numunenin 2 sinin analiz sonucu Türk Gıda Kodeksine uygun çıkmamıştır. Gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturan uygunsuzluklar, genel ve özel hijyen kurallarına aykırılıklar ve diğer uygunsuzluklar nedeniyle 10 işletmeye idari para cezası uygulanmıştır. İnsan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturmayan uygunsuzlukları tespit edilen toplam 49 işletmeye süre verilmiştir. Bu gıda işletmeleri süre sonunda tekrar resmi kontrole tabi tutularak eksikliklerini gidermeyen işletmeler hakkında da idari para cezası uygulanacak. Gıda güvenilirliği çalışmaları, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine göre gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla;  ilimizde üretilen, satılan ve toplu tüketime sunulan gıda maddelerinin güvenirliliğine yönelik denetimler riske dayalı denetim, rutin denetim, Bakanlık/İl Yıllık Programı kapsamında numune denetimleri, 174 Alo Gıda hattı şikâyet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde yürütülmektedir. Bunların dışında özel günler, özel dönemlerde de denetimler yapılmaktadır. Bu amaçla içinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle denetimleri artırıldı. Özellikle toplu tüketim işyerleri,  gıda satış işyerleri, pastacılık ürünleri üretim  ve satış yerleri, tatlı üretim ve satış yerleri, ekmek-ekmek çeşitleri ile pide üretim ve satış yerleri, yoğun alışveriş yapılan diğer perakende işletmelerinin denetlenmesine ağırlık verilmiştir. Akşam ve gece denetimleri de planlanmış ve gerçekleştirildi. Gıda işletmecisi ürettiği, işlediği, dağıttığı, depoladığı, satışa ve tüketime sunduğu tüm gıdalarda gıda mevzuatına uygunluğu sağlamak zorundadır. Denetimlerimiz, vatandaşlarımızın daha güvenilir gıda erişimini sağlamak amacıyla devam etmektedir.   
Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda denetimlerine ara ve taviz vermiyor.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda denetimlerine ara ve taviz vermiyor. 2019 Ramazan ayı içerisinde il genelinde toplam 1.556 gıda denetimi gerçekleştirildi.
Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte gıda denetimleri  hız kesmeden devam etti.  Denetimlerde mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla; 50 adet yurtiçi denetim amaçlı numune alındı. Alınan 50 numunenin 2 sinin analiz sonucu Türk Gıda Kodeksine uygun çıkmamıştır. Gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturan uygunsuzluklar, genel ve özel hijyen kurallarına aykırılıklar ve diğer uygunsuzluklar nedeniyle 10 işletmeye idari para cezası uygulanmıştır. İnsan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturmayan uygunsuzlukları tespit edilen toplam 49 işletmeye süre verilmiştir. Bu gıda işletmeleri süre sonunda tekrar resmi kontrole tabi tutularak eksikliklerini gidermeyen işletmeler hakkında da idari para cezası uygulanacak.
Gıda güvenilirliği çalışmaları, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine göre gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla;  ilimizde üretilen, satılan ve toplu tüketime sunulan gıda maddelerinin güvenirliliğine yönelik denetimler riske dayalı denetim, rutin denetim, Bakanlık/İl Yıllık Programı kapsamında numune denetimleri, 174 Alo Gıda hattı şikâyet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde yürütülmektedir. Bunların dışında özel günler, özel dönemlerde de denetimler yapılmaktadır. Bu amaçla içinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle denetimleri artırıldı. Özellikle toplu tüketim işyerleri,  gıda satış işyerleri, pastacılık ürünleri üretim  ve satış yerleri, tatlı üretim ve satış yerleri, ekmek-ekmek çeşitleri ile pide üretim ve satış yerleri, yoğun alışveriş yapılan diğer perakende işletmelerinin denetlenmesine ağırlık verilmiştir. Akşam ve gece denetimleri de planlanmış ve gerçekleştirildi.
Gıda işletmecisi ürettiği, işlediği, dağıttığı, depoladığı, satışa ve tüketime sunduğu tüm gıdalarda gıda mevzuatına uygunluğu sağlamak zorundadır. Denetimlerimiz, vatandaşlarımızın daha güvenilir gıda erişimini sağlamak amacıyla devam etmektedir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.