GAGA GÖLÜNE 20 BİN SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

Yaşam 07.07.2017 - 15:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4341+ kez okundu.
 

GAGA GÖLÜNE 20 BİN SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Ordu Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Fatsa ilçesindeki Gaga gölüne 25 bin Sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ülkemizin su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir kullanımı, gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanması konusunda projeler geliştirmekte ve uygulamakta. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında,Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim Tesisleri’nde 2017 yılında üretilen 5 milyon Sazan balığı yavrusundan, Ordu Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda 25 bin adet yavru balık,  ilimize tahsis edildi. İlimize tahsis edilen 25 bin adet Sazan balığı yavrusu, ilimizin turizm cazibe merkezlerinden birisi olan Gaga gölüne Ordu Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından bırakıldı. ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ sayesinde Gaga gölünde sportif balık avcılığının geliştirilmesinin amaçlanmakta. İlimizde sportif balıkçılığın gelişmesi, turizme yönelik çalışmalara da katkı sunacak. Ordu Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, projeden beklenen faydanın sağlanabilmesi için 40 cm’den küçük balıkların avlanmaması için vatandaşlara uyarıda bulundu. Yetkililer, gelecek yıl da yeni balık türlerinin, ilimizdeki su kaynaklarına bırakılarak çoğalmalarının sağlanacağını ifade etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Ordu Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Fatsa ilçesindeki Gaga gölüne 25 bin Sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ülkemizin su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir kullanımı, gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanması konusunda projeler geliştirmekte ve uygulamakta. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında,Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim Tesisleri’nde 2017 yılında üretilen 5 milyon Sazan balığı yavrusundan, Ordu Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda 25 bin adet yavru balık,  ilimize tahsis edildi. İlimize tahsis edilen 25 bin adet Sazan balığı yavrusu, ilimizin turizm cazibe merkezlerinden birisi olan Gaga gölüne Ordu Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından bırakıldı.

‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ sayesinde Gaga gölünde sportif balık avcılığının geliştirilmesinin amaçlanmakta. İlimizde sportif balıkçılığın gelişmesi, turizme yönelik çalışmalara da katkı sunacak.

Ordu Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, projeden beklenen faydanın sağlanabilmesi için 40 cm’den küçük balıkların avlanmaması için vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yetkililer, gelecek yıl da yeni balık türlerinin, ilimizdeki su kaynaklarına bırakılarak çoğalmalarının sağlanacağını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.